Zgjedhimi i foljes waft në anglisht në të gjitha kohët

Këtu janë tabelat e zgjedhimit të foljes waft në anglisht.

Zgjedhimi e foljes waft në kohën e tashme

Present Tense

 • I waft
 • you waft
 • he|she|it wafts
 • we waft
 • you waft
 • they waft

Present Continuous

 • I am wafting
 • you are wafting
 • he|she|it is wafting
 • we are wafting
 • you are wafting
 • they are wafting

Present Perfect

 • I have wafted
 • you have wafted
 • he|she|it has wafted
 • we have wafted
 • you have wafted
 • they have wafted

Present Perfect Continuous

 • I have been wafting
 • you have been wafting
 • he|she|it has been wafting
 • we have been wafting
 • you have been wafting
 • they have been wafting

Si t'i përdorim këto kohë zgjedhimi në anglisht? Present shpreh zakonin, frekuancën, të vërtetën e përgjithshme dhe gjendjen e zakonshme në anglisht. Present Continuous shpreh kryesisht idenë e një veprimi ose aktiviteti që është ende në vazhdim e sipër. Present Perfect shpreh atë që lidhet gjithmonë me të tashmen ose me pasojën e një ngjarjeje. Së fundi, Present Perfect Continuous lidhet me idenë e aktivitetit në kohëzgjatje.

Zgjedhimi i foljes waft në kohët e shkuara

Simple past

 • I wafted
 • you wafted
 • he|she|it wafted
 • we wafted
 • you wafted
 • they wafted

Past continuous

 • I was wafting
 • you were wafting
 • he|she|it was wafting
 • we were wafting
 • you were wafting
 • they were wafting

Past perfect

 • I had wafted
 • you had wafted
 • he|she|it had wafted
 • we had wafted
 • you had wafted
 • they had wafted

Past perfect continuous

 • I had been wafting
 • you had been wafting
 • he|she|it had been wafting
 • we had been wafting
 • you had been wafting
 • they had been wafting

Si i përdorni këto kohë zgjedhiminë anglisht? Simple Past shpreh veprime tashmë të përfunduara që nuk kanë lidhje me të tashmen, veprime ose zakone të së shkuarës. Përdoret shumë shpesh në anglisht. Past Continous nga ana tjetër përdoret për të folur për veprimet e vazhdueshme në të kaluarën ose një veprim të kaluar akoma në progres kur ndodh një veprim tjetër. Past Perfect përdoret për të treguar se veprimi ka ndodhur përpara një veprimi tjetër në të kaluarën. Dhe së fundi, Past Perfect Continuous përdoret për t'iu treguar një veprim të vazhdueshëm në të kaluarën që ka vazhduar deri në momentin e nisjes së një veprimi tjetër të kaluar.

Zgjedhimi foljes waft në kohët e ardhshme

Future

 • I will waft
 • you will waft
 • he|she|it will waft
 • we will waft
 • you will waft
 • they will waft

Future continuous

 • I will be wafting
 • you will be wafting
 • he|she|it will be wafting
 • we will be wafting
 • you will be wafting
 • they will be wafting

Future perfect

 • I will have wafted
 • you will have wafted
 • he|she|it will have wafted
 • we will have wafted
 • you will have wafted
 • they will have wafted

Future perfect continuous

 • I will have been wafting
 • you will have been wafting
 • he|she|it will have been wafting
 • we will have been wafting
 • you will have been wafting
 • they will have been wafting

Si i përdorni këto kohë zgjedhore në anglisht? Future përdoret për të folur për veprime faktike në të ardhmen. Future Continuous përdoret për të folur për gjërat që do të ndodhin në të ardhmen. Future Perfect është një kohë zgjedhore që nuk përdoret shpesh në anglisht, kjo kohë zgjedhore përdoret për të folur për një veprim faktik të ardhshëm përpara një tjetri. Dhe së fundi, Future Perfect Continuous përdoret shumë rrallë, kjo kohë përdoret për të folur për një veprim të ardhshëm në zhvillim dhe para një veprimi tjetër.

Format e ndryshme të pjesëzës në anglisht, për foljen waft

Present participle

 • wafting

Past participle

 • wafted

Perfect Participle

 • having wafted

Imperative në anglisht, për foljen waft

Imperative

 • waft
 • let's waft
 • waft

Zgjedhoni një folje tjetër në anglisht

Folje të tjera të rastësishme për të zbuluar më shumë gjuhën angleze: demount fuss stunt surtax veneer waddle waffle wag wait-list worst