Zgjedhimi i foljes vitrify në anglisht në të gjitha kohët

Këtu janë tabelat e zgjedhimit të foljes vitrify në anglisht.

Zgjedhimi e foljes vitrify në kohën e tashme

Present Tense

 • I vitrify
 • you vitrify
 • he|she|it vitrifies
 • we vitrify
 • you vitrify
 • they vitrify

Present Continuous

 • I am vitrifying
 • you are vitrifying
 • he|she|it is vitrifying
 • we are vitrifying
 • you are vitrifying
 • they are vitrifying

Present Perfect

 • I have vitrified
 • you have vitrified
 • he|she|it has vitrified
 • we have vitrified
 • you have vitrified
 • they have vitrified

Present Perfect Continuous

 • I have been vitrifying
 • you have been vitrifying
 • he|she|it has been vitrifying
 • we have been vitrifying
 • you have been vitrifying
 • they have been vitrifying

Si t'i përdorim këto kohë zgjedhimi në anglisht? Present shpreh zakonin, frekuancën, të vërtetën e përgjithshme dhe gjendjen e zakonshme në anglisht. Present Continuous shpreh kryesisht idenë e një veprimi ose aktiviteti që është ende në vazhdim e sipër. Present Perfect shpreh atë që lidhet gjithmonë me të tashmen ose me pasojën e një ngjarjeje. Së fundi, Present Perfect Continuous lidhet me idenë e aktivitetit në kohëzgjatje.

Zgjedhimi i foljes vitrify në kohët e shkuara

Simple past

 • I vitrified
 • you vitrified
 • he|she|it vitrified
 • we vitrified
 • you vitrified
 • they vitrified

Past continuous

 • I was vitrifying
 • you were vitrifying
 • he|she|it was vitrifying
 • we were vitrifying
 • you were vitrifying
 • they were vitrifying

Past perfect

 • I had vitrified
 • you had vitrified
 • he|she|it had vitrified
 • we had vitrified
 • you had vitrified
 • they had vitrified

Past perfect continuous

 • I had been vitrifying
 • you had been vitrifying
 • he|she|it had been vitrifying
 • we had been vitrifying
 • you had been vitrifying
 • they had been vitrifying

Si i përdorni këto kohë zgjedhiminë anglisht? Simple Past shpreh veprime tashmë të përfunduara që nuk kanë lidhje me të tashmen, veprime ose zakone të së shkuarës. Përdoret shumë shpesh në anglisht. Past Continous nga ana tjetër përdoret për të folur për veprimet e vazhdueshme në të kaluarën ose një veprim të kaluar akoma në progres kur ndodh një veprim tjetër. Past Perfect përdoret për të treguar se veprimi ka ndodhur përpara një veprimi tjetër në të kaluarën. Dhe së fundi, Past Perfect Continuous përdoret për t'iu treguar një veprim të vazhdueshëm në të kaluarën që ka vazhduar deri në momentin e nisjes së një veprimi tjetër të kaluar.

Zgjedhimi foljes vitrify në kohët e ardhshme

Future

 • I will vitrify
 • you will vitrify
 • he|she|it will vitrify
 • we will vitrify
 • you will vitrify
 • they will vitrify

Future continuous

 • I will be vitrifying
 • you will be vitrifying
 • he|she|it will be vitrifying
 • we will be vitrifying
 • you will be vitrifying
 • they will be vitrifying

Future perfect

 • I will have vitrified
 • you will have vitrified
 • he|she|it will have vitrified
 • we will have vitrified
 • you will have vitrified
 • they will have vitrified

Future perfect continuous

 • I will have been vitrifying
 • you will have been vitrifying
 • he|she|it will have been vitrifying
 • we will have been vitrifying
 • you will have been vitrifying
 • they will have been vitrifying

Si i përdorni këto kohë zgjedhore në anglisht? Future përdoret për të folur për veprime faktike në të ardhmen. Future Continuous përdoret për të folur për gjërat që do të ndodhin në të ardhmen. Future Perfect është një kohë zgjedhore që nuk përdoret shpesh në anglisht, kjo kohë zgjedhore përdoret për të folur për një veprim faktik të ardhshëm përpara një tjetri. Dhe së fundi, Future Perfect Continuous përdoret shumë rrallë, kjo kohë përdoret për të folur për një veprim të ardhshëm në zhvillim dhe para një veprimi tjetër.

Format e ndryshme të pjesëzës në anglisht, për foljen vitrify

Present participle

 • vitrifying

Past participle

 • vitrified

Perfect Participle

 • having vitrified

Imperative në anglisht, për foljen vitrify

Imperative

 • vitrify
 • let's vitrify
 • vitrify

Zgjedhoni një folje tjetër në anglisht

Folje të tjera të rastësishme për të zbuluar më shumë gjuhën angleze: delineate frolic streak superfuse utter vision vitiate vitriol vociferate wiredraw