Zgjedhimi i foljes violate në anglisht në të gjitha kohët

Këtu janë tabelat e zgjedhimit të foljes violate në anglisht.

Zgjedhimi e foljes violate në kohën e tashme

Present Tense

 • I violate
 • you violate
 • he|she|it violates
 • we violate
 • you violate
 • they violate

Present Continuous

 • I am violating
 • you are violating
 • he|she|it is violating
 • we are violating
 • you are violating
 • they are violating

Present Perfect

 • I have violated
 • you have violated
 • he|she|it has violated
 • we have violated
 • you have violated
 • they have violated

Present Perfect Continuous

 • I have been violating
 • you have been violating
 • he|she|it has been violating
 • we have been violating
 • you have been violating
 • they have been violating

Si t'i përdorim këto kohë zgjedhimi në anglisht? Present shpreh zakonin, frekuancën, të vërtetën e përgjithshme dhe gjendjen e zakonshme në anglisht. Present Continuous shpreh kryesisht idenë e një veprimi ose aktiviteti që është ende në vazhdim e sipër. Present Perfect shpreh atë që lidhet gjithmonë me të tashmen ose me pasojën e një ngjarjeje. Së fundi, Present Perfect Continuous lidhet me idenë e aktivitetit në kohëzgjatje.

Zgjedhimi i foljes violate në kohët e shkuara

Simple past

 • I violated
 • you violated
 • he|she|it violated
 • we violated
 • you violated
 • they violated

Past continuous

 • I was violating
 • you were violating
 • he|she|it was violating
 • we were violating
 • you were violating
 • they were violating

Past perfect

 • I had violated
 • you had violated
 • he|she|it had violated
 • we had violated
 • you had violated
 • they had violated

Past perfect continuous

 • I had been violating
 • you had been violating
 • he|she|it had been violating
 • we had been violating
 • you had been violating
 • they had been violating

Si i përdorni këto kohë zgjedhiminë anglisht? Simple Past shpreh veprime tashmë të përfunduara që nuk kanë lidhje me të tashmen, veprime ose zakone të së shkuarës. Përdoret shumë shpesh në anglisht. Past Continous nga ana tjetër përdoret për të folur për veprimet e vazhdueshme në të kaluarën ose një veprim të kaluar akoma në progres kur ndodh një veprim tjetër. Past Perfect përdoret për të treguar se veprimi ka ndodhur përpara një veprimi tjetër në të kaluarën. Dhe së fundi, Past Perfect Continuous përdoret për t'iu treguar një veprim të vazhdueshëm në të kaluarën që ka vazhduar deri në momentin e nisjes së një veprimi tjetër të kaluar.

Zgjedhimi foljes violate në kohët e ardhshme

Future

 • I will violate
 • you will violate
 • he|she|it will violate
 • we will violate
 • you will violate
 • they will violate

Future continuous

 • I will be violating
 • you will be violating
 • he|she|it will be violating
 • we will be violating
 • you will be violating
 • they will be violating

Future perfect

 • I will have violated
 • you will have violated
 • he|she|it will have violated
 • we will have violated
 • you will have violated
 • they will have violated

Future perfect continuous

 • I will have been violating
 • you will have been violating
 • he|she|it will have been violating
 • we will have been violating
 • you will have been violating
 • they will have been violating

Si i përdorni këto kohë zgjedhore në anglisht? Future përdoret për të folur për veprime faktike në të ardhmen. Future Continuous përdoret për të folur për gjërat që do të ndodhin në të ardhmen. Future Perfect është një kohë zgjedhore që nuk përdoret shpesh në anglisht, kjo kohë zgjedhore përdoret për të folur për një veprim faktik të ardhshëm përpara një tjetri. Dhe së fundi, Future Perfect Continuous përdoret shumë rrallë, kjo kohë përdoret për të folur për një veprim të ardhshëm në zhvillim dhe para një veprimi tjetër.

Format e ndryshme të pjesëzës në anglisht, për foljen violate

Present participle

 • violating

Past participle

 • violated

Perfect Participle

 • having violated

Imperative në anglisht, për foljen violate

Imperative

 • violate
 • let's violate
 • violate

Zgjedhoni një folje tjetër në anglisht

Folje të tjera të rastësishme për të zbuluar më shumë gjuhën angleze: delaminate fringe strain sunder upturn view vintage visa vitrify winge