Zgjedhimi i foljes verge në anglisht në të gjitha kohët

Këtu janë tabelat e zgjedhimit të foljes verge në anglisht.

Zgjedhimi e foljes verge në kohën e tashme

Present Tense

 • I verge
 • you verge
 • he|she|it verges
 • we verge
 • you verge
 • they verge

Present Continuous

 • I am verging
 • you are verging
 • he|she|it is verging
 • we are verging
 • you are verging
 • they are verging

Present Perfect

 • I have verged
 • you have verged
 • he|she|it has verged
 • we have verged
 • you have verged
 • they have verged

Present Perfect Continuous

 • I have been verging
 • you have been verging
 • he|she|it has been verging
 • we have been verging
 • you have been verging
 • they have been verging

Si t'i përdorim këto kohë zgjedhimi në anglisht? Present shpreh zakonin, frekuancën, të vërtetën e përgjithshme dhe gjendjen e zakonshme në anglisht. Present Continuous shpreh kryesisht idenë e një veprimi ose aktiviteti që është ende në vazhdim e sipër. Present Perfect shpreh atë që lidhet gjithmonë me të tashmen ose me pasojën e një ngjarjeje. Së fundi, Present Perfect Continuous lidhet me idenë e aktivitetit në kohëzgjatje.

Zgjedhimi i foljes verge në kohët e shkuara

Simple past

 • I verged
 • you verged
 • he|she|it verged
 • we verged
 • you verged
 • they verged

Past continuous

 • I was verging
 • you were verging
 • he|she|it was verging
 • we were verging
 • you were verging
 • they were verging

Past perfect

 • I had verged
 • you had verged
 • he|she|it had verged
 • we had verged
 • you had verged
 • they had verged

Past perfect continuous

 • I had been verging
 • you had been verging
 • he|she|it had been verging
 • we had been verging
 • you had been verging
 • they had been verging

Si i përdorni këto kohë zgjedhiminë anglisht? Simple Past shpreh veprime tashmë të përfunduara që nuk kanë lidhje me të tashmen, veprime ose zakone të së shkuarës. Përdoret shumë shpesh në anglisht. Past Continous nga ana tjetër përdoret për të folur për veprimet e vazhdueshme në të kaluarën ose një veprim të kaluar akoma në progres kur ndodh një veprim tjetër. Past Perfect përdoret për të treguar se veprimi ka ndodhur përpara një veprimi tjetër në të kaluarën. Dhe së fundi, Past Perfect Continuous përdoret për t'iu treguar një veprim të vazhdueshëm në të kaluarën që ka vazhduar deri në momentin e nisjes së një veprimi tjetër të kaluar.

Zgjedhimi foljes verge në kohët e ardhshme

Future

 • I will verge
 • you will verge
 • he|she|it will verge
 • we will verge
 • you will verge
 • they will verge

Future continuous

 • I will be verging
 • you will be verging
 • he|she|it will be verging
 • we will be verging
 • you will be verging
 • they will be verging

Future perfect

 • I will have verged
 • you will have verged
 • he|she|it will have verged
 • we will have verged
 • you will have verged
 • they will have verged

Future perfect continuous

 • I will have been verging
 • you will have been verging
 • he|she|it will have been verging
 • we will have been verging
 • you will have been verging
 • they will have been verging

Si i përdorni këto kohë zgjedhore në anglisht? Future përdoret për të folur për veprime faktike në të ardhmen. Future Continuous përdoret për të folur për gjërat që do të ndodhin në të ardhmen. Future Perfect është një kohë zgjedhore që nuk përdoret shpesh në anglisht, kjo kohë zgjedhore përdoret për të folur për një veprim faktik të ardhshëm përpara një tjetri. Dhe së fundi, Future Perfect Continuous përdoret shumë rrallë, kjo kohë përdoret për të folur për një veprim të ardhshëm në zhvillim dhe para një veprimi tjetër.

Format e ndryshme të pjesëzës në anglisht, për foljen verge

Present participle

 • verging

Past participle

 • verged

Perfect Participle

 • having verged

Imperative në anglisht, për foljen verge

Imperative

 • verge
 • let's verge
 • verge

Zgjedhoni një folje tjetër në anglisht

Folje të tjera të rastësishme për të zbuluar më shumë gjuhën angleze: defraud freak stoke suffer upgrade vent verbify verify vesture whore