Zgjedhimi i foljes verbalize në anglisht në të gjitha kohët

Këtu janë tabelat e zgjedhimit të foljes verbalize në anglisht.

Zgjedhimi e foljes verbalize në kohën e tashme

Present Tense

 • I verbalize
 • you verbalize
 • he|she|it verbalizes
 • we verbalize
 • you verbalize
 • they verbalize

Present Continuous

 • I am verbalizing
 • you are verbalizing
 • he|she|it is verbalizing
 • we are verbalizing
 • you are verbalizing
 • they are verbalizing

Present Perfect

 • I have verbalized
 • you have verbalized
 • he|she|it has verbalized
 • we have verbalized
 • you have verbalized
 • they have verbalized

Present Perfect Continuous

 • I have been verbalizing
 • you have been verbalizing
 • he|she|it has been verbalizing
 • we have been verbalizing
 • you have been verbalizing
 • they have been verbalizing

Si t'i përdorim këto kohë zgjedhimi në anglisht? Present shpreh zakonin, frekuancën, të vërtetën e përgjithshme dhe gjendjen e zakonshme në anglisht. Present Continuous shpreh kryesisht idenë e një veprimi ose aktiviteti që është ende në vazhdim e sipër. Present Perfect shpreh atë që lidhet gjithmonë me të tashmen ose me pasojën e një ngjarjeje. Së fundi, Present Perfect Continuous lidhet me idenë e aktivitetit në kohëzgjatje.

Zgjedhimi i foljes verbalize në kohët e shkuara

Simple past

 • I verbalized
 • you verbalized
 • he|she|it verbalized
 • we verbalized
 • you verbalized
 • they verbalized

Past continuous

 • I was verbalizing
 • you were verbalizing
 • he|she|it was verbalizing
 • we were verbalizing
 • you were verbalizing
 • they were verbalizing

Past perfect

 • I had verbalized
 • you had verbalized
 • he|she|it had verbalized
 • we had verbalized
 • you had verbalized
 • they had verbalized

Past perfect continuous

 • I had been verbalizing
 • you had been verbalizing
 • he|she|it had been verbalizing
 • we had been verbalizing
 • you had been verbalizing
 • they had been verbalizing

Si i përdorni këto kohë zgjedhiminë anglisht? Simple Past shpreh veprime tashmë të përfunduara që nuk kanë lidhje me të tashmen, veprime ose zakone të së shkuarës. Përdoret shumë shpesh në anglisht. Past Continous nga ana tjetër përdoret për të folur për veprimet e vazhdueshme në të kaluarën ose një veprim të kaluar akoma në progres kur ndodh një veprim tjetër. Past Perfect përdoret për të treguar se veprimi ka ndodhur përpara një veprimi tjetër në të kaluarën. Dhe së fundi, Past Perfect Continuous përdoret për t'iu treguar një veprim të vazhdueshëm në të kaluarën që ka vazhduar deri në momentin e nisjes së një veprimi tjetër të kaluar.

Zgjedhimi foljes verbalize në kohët e ardhshme

Future

 • I will verbalize
 • you will verbalize
 • he|she|it will verbalize
 • we will verbalize
 • you will verbalize
 • they will verbalize

Future continuous

 • I will be verbalizing
 • you will be verbalizing
 • he|she|it will be verbalizing
 • we will be verbalizing
 • you will be verbalizing
 • they will be verbalizing

Future perfect

 • I will have verbalized
 • you will have verbalized
 • he|she|it will have verbalized
 • we will have verbalized
 • you will have verbalized
 • they will have verbalized

Future perfect continuous

 • I will have been verbalizing
 • you will have been verbalizing
 • he|she|it will have been verbalizing
 • we will have been verbalizing
 • you will have been verbalizing
 • they will have been verbalizing

Si i përdorni këto kohë zgjedhore në anglisht? Future përdoret për të folur për veprime faktike në të ardhmen. Future Continuous përdoret për të folur për gjërat që do të ndodhin në të ardhmen. Future Perfect është një kohë zgjedhore që nuk përdoret shpesh në anglisht, kjo kohë zgjedhore përdoret për të folur për një veprim faktik të ardhshëm përpara një tjetri. Dhe së fundi, Future Perfect Continuous përdoret shumë rrallë, kjo kohë përdoret për të folur për një veprim të ardhshëm në zhvillim dhe para një veprimi tjetër.

Format e ndryshme të pjesëzës në anglisht, për foljen verbalize

Present participle

 • verbalizing

Past participle

 • verbalized

Perfect Participle

 • having verbalized

Imperative në anglisht, për foljen verbalize

Imperative

 • verbalize
 • let's verbalize
 • verbalize

Zgjedhoni një folje tjetër në anglisht

Folje të tjera të rastësishme për të zbuluar më shumë gjuhën angleze: deform fray stockpile suckle update venerate verbalise verbify vesiculate whoosh