Zgjedhimi i foljes vaporise në anglisht në të gjitha kohët

Këtu janë tabelat e zgjedhimit të foljes vaporise në anglisht.

Zgjedhimi e foljes vaporise në kohën e tashme

Present Tense

 • I vaporise
 • you vaporise
 • he|she|it vaporises
 • we vaporise
 • you vaporise
 • they vaporise

Present Continuous

 • I am vaporising
 • you are vaporising
 • he|she|it is vaporising
 • we are vaporising
 • you are vaporising
 • they are vaporising

Present Perfect

 • I have vaporised
 • you have vaporised
 • he|she|it has vaporised
 • we have vaporised
 • you have vaporised
 • they have vaporised

Present Perfect Continuous

 • I have been vaporising
 • you have been vaporising
 • he|she|it has been vaporising
 • we have been vaporising
 • you have been vaporising
 • they have been vaporising

Si t'i përdorim këto kohë zgjedhimi në anglisht? Present shpreh zakonin, frekuancën, të vërtetën e përgjithshme dhe gjendjen e zakonshme në anglisht. Present Continuous shpreh kryesisht idenë e një veprimi ose aktiviteti që është ende në vazhdim e sipër. Present Perfect shpreh atë që lidhet gjithmonë me të tashmen ose me pasojën e një ngjarjeje. Së fundi, Present Perfect Continuous lidhet me idenë e aktivitetit në kohëzgjatje.

Zgjedhimi i foljes vaporise në kohët e shkuara

Simple past

 • I vaporised
 • you vaporised
 • he|she|it vaporised
 • we vaporised
 • you vaporised
 • they vaporised

Past continuous

 • I was vaporising
 • you were vaporising
 • he|she|it was vaporising
 • we were vaporising
 • you were vaporising
 • they were vaporising

Past perfect

 • I had vaporised
 • you had vaporised
 • he|she|it had vaporised
 • we had vaporised
 • you had vaporised
 • they had vaporised

Past perfect continuous

 • I had been vaporising
 • you had been vaporising
 • he|she|it had been vaporising
 • we had been vaporising
 • you had been vaporising
 • they had been vaporising

Si i përdorni këto kohë zgjedhiminë anglisht? Simple Past shpreh veprime tashmë të përfunduara që nuk kanë lidhje me të tashmen, veprime ose zakone të së shkuarës. Përdoret shumë shpesh në anglisht. Past Continous nga ana tjetër përdoret për të folur për veprimet e vazhdueshme në të kaluarën ose një veprim të kaluar akoma në progres kur ndodh një veprim tjetër. Past Perfect përdoret për të treguar se veprimi ka ndodhur përpara një veprimi tjetër në të kaluarën. Dhe së fundi, Past Perfect Continuous përdoret për t'iu treguar një veprim të vazhdueshëm në të kaluarën që ka vazhduar deri në momentin e nisjes së një veprimi tjetër të kaluar.

Zgjedhimi foljes vaporise në kohët e ardhshme

Future

 • I will vaporise
 • you will vaporise
 • he|she|it will vaporise
 • we will vaporise
 • you will vaporise
 • they will vaporise

Future continuous

 • I will be vaporising
 • you will be vaporising
 • he|she|it will be vaporising
 • we will be vaporising
 • you will be vaporising
 • they will be vaporising

Future perfect

 • I will have vaporised
 • you will have vaporised
 • he|she|it will have vaporised
 • we will have vaporised
 • you will have vaporised
 • they will have vaporised

Future perfect continuous

 • I will have been vaporising
 • you will have been vaporising
 • he|she|it will have been vaporising
 • we will have been vaporising
 • you will have been vaporising
 • they will have been vaporising

Si i përdorni këto kohë zgjedhore në anglisht? Future përdoret për të folur për veprime faktike në të ardhmen. Future Continuous përdoret për të folur për gjërat që do të ndodhin në të ardhmen. Future Perfect është një kohë zgjedhore që nuk përdoret shpesh në anglisht, kjo kohë zgjedhore përdoret për të folur për një veprim faktik të ardhshëm përpara një tjetri. Dhe së fundi, Future Perfect Continuous përdoret shumë rrallë, kjo kohë përdoret për të folur për një veprim të ardhshëm në zhvillim dhe para një veprimi tjetër.

Format e ndryshme të pjesëzës në anglisht, për foljen vaporise

Present participle

 • vaporising

Past participle

 • vaporised

Perfect Participle

 • having vaporised

Imperative në anglisht, për foljen vaporise

Imperative

 • vaporise
 • let's vaporise
 • vaporise

Zgjedhoni një folje tjetër në anglisht

Folje të tjera të rastësishme për të zbuluar më shumë gjuhën angleze: deep-fry forsake steward subrogate unsubscribe vamoose vape vaporize vault whicker