Zgjedhimi i foljes vape në anglisht në të gjitha kohët

Këtu janë tabelat e zgjedhimit të foljes vape në anglisht.

Zgjedhimi e foljes vape në kohën e tashme

Present Tense

 • I vape
 • you vape
 • he|she|it vapes
 • we vape
 • you vape
 • they vape

Present Continuous

 • I am vaping
 • you are vaping
 • he|she|it is vaping
 • we are vaping
 • you are vaping
 • they are vaping

Present Perfect

 • I have vaped
 • you have vaped
 • he|she|it has vaped
 • we have vaped
 • you have vaped
 • they have vaped

Present Perfect Continuous

 • I have been vaping
 • you have been vaping
 • he|she|it has been vaping
 • we have been vaping
 • you have been vaping
 • they have been vaping

Si t'i përdorim këto kohë zgjedhimi në anglisht? Present shpreh zakonin, frekuancën, të vërtetën e përgjithshme dhe gjendjen e zakonshme në anglisht. Present Continuous shpreh kryesisht idenë e një veprimi ose aktiviteti që është ende në vazhdim e sipër. Present Perfect shpreh atë që lidhet gjithmonë me të tashmen ose me pasojën e një ngjarjeje. Së fundi, Present Perfect Continuous lidhet me idenë e aktivitetit në kohëzgjatje.

Zgjedhimi i foljes vape në kohët e shkuara

Simple past

 • I vaped
 • you vaped
 • he|she|it vaped
 • we vaped
 • you vaped
 • they vaped

Past continuous

 • I was vaping
 • you were vaping
 • he|she|it was vaping
 • we were vaping
 • you were vaping
 • they were vaping

Past perfect

 • I had vaped
 • you had vaped
 • he|she|it had vaped
 • we had vaped
 • you had vaped
 • they had vaped

Past perfect continuous

 • I had been vaping
 • you had been vaping
 • he|she|it had been vaping
 • we had been vaping
 • you had been vaping
 • they had been vaping

Si i përdorni këto kohë zgjedhiminë anglisht? Simple Past shpreh veprime tashmë të përfunduara që nuk kanë lidhje me të tashmen, veprime ose zakone të së shkuarës. Përdoret shumë shpesh në anglisht. Past Continous nga ana tjetër përdoret për të folur për veprimet e vazhdueshme në të kaluarën ose një veprim të kaluar akoma në progres kur ndodh një veprim tjetër. Past Perfect përdoret për të treguar se veprimi ka ndodhur përpara një veprimi tjetër në të kaluarën. Dhe së fundi, Past Perfect Continuous përdoret për t'iu treguar një veprim të vazhdueshëm në të kaluarën që ka vazhduar deri në momentin e nisjes së një veprimi tjetër të kaluar.

Zgjedhimi foljes vape në kohët e ardhshme

Future

 • I will vape
 • you will vape
 • he|she|it will vape
 • we will vape
 • you will vape
 • they will vape

Future continuous

 • I will be vaping
 • you will be vaping
 • he|she|it will be vaping
 • we will be vaping
 • you will be vaping
 • they will be vaping

Future perfect

 • I will have vaped
 • you will have vaped
 • he|she|it will have vaped
 • we will have vaped
 • you will have vaped
 • they will have vaped

Future perfect continuous

 • I will have been vaping
 • you will have been vaping
 • he|she|it will have been vaping
 • we will have been vaping
 • you will have been vaping
 • they will have been vaping

Si i përdorni këto kohë zgjedhore në anglisht? Future përdoret për të folur për veprime faktike në të ardhmen. Future Continuous përdoret për të folur për gjërat që do të ndodhin në të ardhmen. Future Perfect është një kohë zgjedhore që nuk përdoret shpesh në anglisht, kjo kohë zgjedhore përdoret për të folur për një veprim faktik të ardhshëm përpara një tjetri. Dhe së fundi, Future Perfect Continuous përdoret shumë rrallë, kjo kohë përdoret për të folur për një veprim të ardhshëm në zhvillim dhe para një veprimi tjetër.

Format e ndryshme të pjesëzës në anglisht, për foljen vape

Present participle

 • vaping

Past participle

 • vaped

Perfect Participle

 • having vaped

Imperative në anglisht, për foljen vape

Imperative

 • vape
 • let's vape
 • vape

Zgjedhoni një folje tjetër në anglisht

Folje të tjera të rastësishme për të zbuluar më shumë gjuhën angleze: fry fornicate stew subpoena unstring value vanquish vaporise vaticinate whet