Zgjedhimi i foljes vanquish në anglisht në të gjitha kohët

Këtu janë tabelat e zgjedhimit të foljes vanquish në anglisht.

Zgjedhimi e foljes vanquish në kohën e tashme

Present Tense

 • I vanquish
 • you vanquish
 • he|she|it vanquishes
 • we vanquish
 • you vanquish
 • they vanquish

Present Continuous

 • I am vanquishing
 • you are vanquishing
 • he|she|it is vanquishing
 • we are vanquishing
 • you are vanquishing
 • they are vanquishing

Present Perfect

 • I have vanquished
 • you have vanquished
 • he|she|it has vanquished
 • we have vanquished
 • you have vanquished
 • they have vanquished

Present Perfect Continuous

 • I have been vanquishing
 • you have been vanquishing
 • he|she|it has been vanquishing
 • we have been vanquishing
 • you have been vanquishing
 • they have been vanquishing

Si t'i përdorim këto kohë zgjedhimi në anglisht? Present shpreh zakonin, frekuancën, të vërtetën e përgjithshme dhe gjendjen e zakonshme në anglisht. Present Continuous shpreh kryesisht idenë e një veprimi ose aktiviteti që është ende në vazhdim e sipër. Present Perfect shpreh atë që lidhet gjithmonë me të tashmen ose me pasojën e një ngjarjeje. Së fundi, Present Perfect Continuous lidhet me idenë e aktivitetit në kohëzgjatje.

Zgjedhimi i foljes vanquish në kohët e shkuara

Simple past

 • I vanquished
 • you vanquished
 • he|she|it vanquished
 • we vanquished
 • you vanquished
 • they vanquished

Past continuous

 • I was vanquishing
 • you were vanquishing
 • he|she|it was vanquishing
 • we were vanquishing
 • you were vanquishing
 • they were vanquishing

Past perfect

 • I had vanquished
 • you had vanquished
 • he|she|it had vanquished
 • we had vanquished
 • you had vanquished
 • they had vanquished

Past perfect continuous

 • I had been vanquishing
 • you had been vanquishing
 • he|she|it had been vanquishing
 • we had been vanquishing
 • you had been vanquishing
 • they had been vanquishing

Si i përdorni këto kohë zgjedhiminë anglisht? Simple Past shpreh veprime tashmë të përfunduara që nuk kanë lidhje me të tashmen, veprime ose zakone të së shkuarës. Përdoret shumë shpesh në anglisht. Past Continous nga ana tjetër përdoret për të folur për veprimet e vazhdueshme në të kaluarën ose një veprim të kaluar akoma në progres kur ndodh një veprim tjetër. Past Perfect përdoret për të treguar se veprimi ka ndodhur përpara një veprimi tjetër në të kaluarën. Dhe së fundi, Past Perfect Continuous përdoret për t'iu treguar një veprim të vazhdueshëm në të kaluarën që ka vazhduar deri në momentin e nisjes së një veprimi tjetër të kaluar.

Zgjedhimi foljes vanquish në kohët e ardhshme

Future

 • I will vanquish
 • you will vanquish
 • he|she|it will vanquish
 • we will vanquish
 • you will vanquish
 • they will vanquish

Future continuous

 • I will be vanquishing
 • you will be vanquishing
 • he|she|it will be vanquishing
 • we will be vanquishing
 • you will be vanquishing
 • they will be vanquishing

Future perfect

 • I will have vanquished
 • you will have vanquished
 • he|she|it will have vanquished
 • we will have vanquished
 • you will have vanquished
 • they will have vanquished

Future perfect continuous

 • I will have been vanquishing
 • you will have been vanquishing
 • he|she|it will have been vanquishing
 • we will have been vanquishing
 • you will have been vanquishing
 • they will have been vanquishing

Si i përdorni këto kohë zgjedhore në anglisht? Future përdoret për të folur për veprime faktike në të ardhmen. Future Continuous përdoret për të folur për gjërat që do të ndodhin në të ardhmen. Future Perfect është një kohë zgjedhore që nuk përdoret shpesh në anglisht, kjo kohë zgjedhore përdoret për të folur për një veprim faktik të ardhshëm përpara një tjetri. Dhe së fundi, Future Perfect Continuous përdoret shumë rrallë, kjo kohë përdoret për të folur për një veprim të ardhshëm në zhvillim dhe para një veprimi tjetër.

Format e ndryshme të pjesëzës në anglisht, për foljen vanquish

Present participle

 • vanquishing

Past participle

 • vanquished

Perfect Participle

 • having vanquished

Imperative në anglisht, për foljen vanquish

Imperative

 • vanquish
 • let's vanquish
 • vanquish

Zgjedhoni një folje tjetër në anglisht

Folje të tjera të rastësishme për të zbuluar më shumë gjuhën angleze: deemphasize formulate stevedore suborn unstop valuate vanish vape vat wherrit