Zgjedhimi i foljes upsurge në anglisht në të gjitha kohët

Këtu janë tabelat e zgjedhimit të foljes upsurge në anglisht.

Zgjedhimi e foljes upsurge në kohën e tashme

Present Tense

 • I upsurge
 • you upsurge
 • he|she|it upsurges
 • we upsurge
 • you upsurge
 • they upsurge

Present Continuous

 • I am upsurging
 • you are upsurging
 • he|she|it is upsurging
 • we are upsurging
 • you are upsurging
 • they are upsurging

Present Perfect

 • I have upsurged
 • you have upsurged
 • he|she|it has upsurged
 • we have upsurged
 • you have upsurged
 • they have upsurged

Present Perfect Continuous

 • I have been upsurging
 • you have been upsurging
 • he|she|it has been upsurging
 • we have been upsurging
 • you have been upsurging
 • they have been upsurging

Si t'i përdorim këto kohë zgjedhimi në anglisht? Present shpreh zakonin, frekuancën, të vërtetën e përgjithshme dhe gjendjen e zakonshme në anglisht. Present Continuous shpreh kryesisht idenë e një veprimi ose aktiviteti që është ende në vazhdim e sipër. Present Perfect shpreh atë që lidhet gjithmonë me të tashmen ose me pasojën e një ngjarjeje. Së fundi, Present Perfect Continuous lidhet me idenë e aktivitetit në kohëzgjatje.

Zgjedhimi i foljes upsurge në kohët e shkuara

Simple past

 • I upsurged
 • you upsurged
 • he|she|it upsurged
 • we upsurged
 • you upsurged
 • they upsurged

Past continuous

 • I was upsurging
 • you were upsurging
 • he|she|it was upsurging
 • we were upsurging
 • you were upsurging
 • they were upsurging

Past perfect

 • I had upsurged
 • you had upsurged
 • he|she|it had upsurged
 • we had upsurged
 • you had upsurged
 • they had upsurged

Past perfect continuous

 • I had been upsurging
 • you had been upsurging
 • he|she|it had been upsurging
 • we had been upsurging
 • you had been upsurging
 • they had been upsurging

Si i përdorni këto kohë zgjedhiminë anglisht? Simple Past shpreh veprime tashmë të përfunduara që nuk kanë lidhje me të tashmen, veprime ose zakone të së shkuarës. Përdoret shumë shpesh në anglisht. Past Continous nga ana tjetër përdoret për të folur për veprimet e vazhdueshme në të kaluarën ose një veprim të kaluar akoma në progres kur ndodh një veprim tjetër. Past Perfect përdoret për të treguar se veprimi ka ndodhur përpara një veprimi tjetër në të kaluarën. Dhe së fundi, Past Perfect Continuous përdoret për t'iu treguar një veprim të vazhdueshëm në të kaluarën që ka vazhduar deri në momentin e nisjes së një veprimi tjetër të kaluar.

Zgjedhimi foljes upsurge në kohët e ardhshme

Future

 • I will upsurge
 • you will upsurge
 • he|she|it will upsurge
 • we will upsurge
 • you will upsurge
 • they will upsurge

Future continuous

 • I will be upsurging
 • you will be upsurging
 • he|she|it will be upsurging
 • we will be upsurging
 • you will be upsurging
 • they will be upsurging

Future perfect

 • I will have upsurged
 • you will have upsurged
 • he|she|it will have upsurged
 • we will have upsurged
 • you will have upsurged
 • they will have upsurged

Future perfect continuous

 • I will have been upsurging
 • you will have been upsurging
 • he|she|it will have been upsurging
 • we will have been upsurging
 • you will have been upsurging
 • they will have been upsurging

Si i përdorni këto kohë zgjedhore në anglisht? Future përdoret për të folur për veprime faktike në të ardhmen. Future Continuous përdoret për të folur për gjërat që do të ndodhin në të ardhmen. Future Perfect është një kohë zgjedhore që nuk përdoret shpesh në anglisht, kjo kohë zgjedhore përdoret për të folur për një veprim faktik të ardhshëm përpara një tjetri. Dhe së fundi, Future Perfect Continuous përdoret shumë rrallë, kjo kohë përdoret për të folur për një veprim të ardhshëm në zhvillim dhe para një veprimi tjetër.

Format e ndryshme të pjesëzës në anglisht, për foljen upsurge

Present participle

 • upsurging

Past participle

 • upsurged

Perfect Participle

 • having upsurged

Imperative në anglisht, për foljen upsurge

Imperative

 • upsurge
 • let's upsurge
 • upsurge

Zgjedhoni një folje tjetër në anglisht

Folje të tjera të rastësishme për të zbuluar më shumë gjuhën angleze: decoke foreknow start stunt unpick upset upstart upsweep use weep