Zgjedhimi i foljes universalize në anglisht në të gjitha kohët

Këtu janë tabelat e zgjedhimit të foljes universalize në anglisht.

Zgjedhimi e foljes universalize në kohën e tashme

Present Tense

 • I universalize
 • you universalize
 • he|she|it universalizes
 • we universalize
 • you universalize
 • they universalize

Present Continuous

 • I am universalizing
 • you are universalizing
 • he|she|it is universalizing
 • we are universalizing
 • you are universalizing
 • they are universalizing

Present Perfect

 • I have universalized
 • you have universalized
 • he|she|it has universalized
 • we have universalized
 • you have universalized
 • they have universalized

Present Perfect Continuous

 • I have been universalizing
 • you have been universalizing
 • he|she|it has been universalizing
 • we have been universalizing
 • you have been universalizing
 • they have been universalizing

Si t'i përdorim këto kohë zgjedhimi në anglisht? Present shpreh zakonin, frekuancën, të vërtetën e përgjithshme dhe gjendjen e zakonshme në anglisht. Present Continuous shpreh kryesisht idenë e një veprimi ose aktiviteti që është ende në vazhdim e sipër. Present Perfect shpreh atë që lidhet gjithmonë me të tashmen ose me pasojën e një ngjarjeje. Së fundi, Present Perfect Continuous lidhet me idenë e aktivitetit në kohëzgjatje.

Zgjedhimi i foljes universalize në kohët e shkuara

Simple past

 • I universalized
 • you universalized
 • he|she|it universalized
 • we universalized
 • you universalized
 • they universalized

Past continuous

 • I was universalizing
 • you were universalizing
 • he|she|it was universalizing
 • we were universalizing
 • you were universalizing
 • they were universalizing

Past perfect

 • I had universalized
 • you had universalized
 • he|she|it had universalized
 • we had universalized
 • you had universalized
 • they had universalized

Past perfect continuous

 • I had been universalizing
 • you had been universalizing
 • he|she|it had been universalizing
 • we had been universalizing
 • you had been universalizing
 • they had been universalizing

Si i përdorni këto kohë zgjedhiminë anglisht? Simple Past shpreh veprime tashmë të përfunduara që nuk kanë lidhje me të tashmen, veprime ose zakone të së shkuarës. Përdoret shumë shpesh në anglisht. Past Continous nga ana tjetër përdoret për të folur për veprimet e vazhdueshme në të kaluarën ose një veprim të kaluar akoma në progres kur ndodh një veprim tjetër. Past Perfect përdoret për të treguar se veprimi ka ndodhur përpara një veprimi tjetër në të kaluarën. Dhe së fundi, Past Perfect Continuous përdoret për t'iu treguar një veprim të vazhdueshëm në të kaluarën që ka vazhduar deri në momentin e nisjes së një veprimi tjetër të kaluar.

Zgjedhimi foljes universalize në kohët e ardhshme

Future

 • I will universalize
 • you will universalize
 • he|she|it will universalize
 • we will universalize
 • you will universalize
 • they will universalize

Future continuous

 • I will be universalizing
 • you will be universalizing
 • he|she|it will be universalizing
 • we will be universalizing
 • you will be universalizing
 • they will be universalizing

Future perfect

 • I will have universalized
 • you will have universalized
 • he|she|it will have universalized
 • we will have universalized
 • you will have universalized
 • they will have universalized

Future perfect continuous

 • I will have been universalizing
 • you will have been universalizing
 • he|she|it will have been universalizing
 • we will have been universalizing
 • you will have been universalizing
 • they will have been universalizing

Si i përdorni këto kohë zgjedhore në anglisht? Future përdoret për të folur për veprime faktike në të ardhmen. Future Continuous përdoret për të folur për gjërat që do të ndodhin në të ardhmen. Future Perfect është një kohë zgjedhore që nuk përdoret shpesh në anglisht, kjo kohë zgjedhore përdoret për të folur për një veprim faktik të ardhshëm përpara një tjetri. Dhe së fundi, Future Perfect Continuous përdoret shumë rrallë, kjo kohë përdoret për të folur për një veprim të ardhshëm në zhvillim dhe para një veprimi tjetër.

Format e ndryshme të pjesëzës në anglisht, për foljen universalize

Present participle

 • universalizing

Past participle

 • universalized

Perfect Participle

 • having universalized

Imperative në anglisht, për foljen universalize

Imperative

 • universalize
 • let's universalize
 • universalize

Zgjedhoni një folje tjetër në anglisht

Folje të tjera të rastësishme për të zbuluar më shumë gjuhën angleze: curette flay spirit step unclose unhorse unite unkennel unlearn vitriolize