Zgjedhimi i foljes unfreeze në anglisht në të gjitha kohët

Këtu janë tabelat e zgjedhimit të foljes unfreeze në anglisht.

Zgjedhimi e foljes unfreeze në kohën e tashme

Present Tense

 • I unfreeze
 • you unfreeze
 • he|she|it unfreezes
 • we unfreeze
 • you unfreeze
 • they unfreeze

Present Continuous

 • I am unfreezing
 • you are unfreezing
 • he|she|it is unfreezing
 • we are unfreezing
 • you are unfreezing
 • they are unfreezing

Present Perfect

 • I have unfrozen
 • you have unfrozen
 • he|she|it has unfrozen
 • we have unfrozen
 • you have unfrozen
 • they have unfrozen

Present Perfect Continuous

 • I have been unfreezing
 • you have been unfreezing
 • he|she|it has been unfreezing
 • we have been unfreezing
 • you have been unfreezing
 • they have been unfreezing

Si t'i përdorim këto kohë zgjedhimi në anglisht? Present shpreh zakonin, frekuancën, të vërtetën e përgjithshme dhe gjendjen e zakonshme në anglisht. Present Continuous shpreh kryesisht idenë e një veprimi ose aktiviteti që është ende në vazhdim e sipër. Present Perfect shpreh atë që lidhet gjithmonë me të tashmen ose me pasojën e një ngjarjeje. Së fundi, Present Perfect Continuous lidhet me idenë e aktivitetit në kohëzgjatje.

Zgjedhimi i foljes unfreeze në kohët e shkuara

Simple past

 • I unfroze
 • you unfroze
 • he|she|it unfroze
 • we unfroze
 • you unfroze
 • they unfroze

Past continuous

 • I was unfreezing
 • you were unfreezing
 • he|she|it was unfreezing
 • we were unfreezing
 • you were unfreezing
 • they were unfreezing

Past perfect

 • I had unfrozen
 • you had unfrozen
 • he|she|it had unfrozen
 • we had unfrozen
 • you had unfrozen
 • they had unfrozen

Past perfect continuous

 • I had been unfreezing
 • you had been unfreezing
 • he|she|it had been unfreezing
 • we had been unfreezing
 • you had been unfreezing
 • they had been unfreezing

Si i përdorni këto kohë zgjedhiminë anglisht? Simple Past shpreh veprime tashmë të përfunduara që nuk kanë lidhje me të tashmen, veprime ose zakone të së shkuarës. Përdoret shumë shpesh në anglisht. Past Continous nga ana tjetër përdoret për të folur për veprimet e vazhdueshme në të kaluarën ose një veprim të kaluar akoma në progres kur ndodh një veprim tjetër. Past Perfect përdoret për të treguar se veprimi ka ndodhur përpara një veprimi tjetër në të kaluarën. Dhe së fundi, Past Perfect Continuous përdoret për t'iu treguar një veprim të vazhdueshëm në të kaluarën që ka vazhduar deri në momentin e nisjes së një veprimi tjetër të kaluar.

Zgjedhimi foljes unfreeze në kohët e ardhshme

Future

 • I will unfreeze
 • you will unfreeze
 • he|she|it will unfreeze
 • we will unfreeze
 • you will unfreeze
 • they will unfreeze

Future continuous

 • I will be unfreezing
 • you will be unfreezing
 • he|she|it will be unfreezing
 • we will be unfreezing
 • you will be unfreezing
 • they will be unfreezing

Future perfect

 • I will have unfrozen
 • you will have unfrozen
 • he|she|it will have unfrozen
 • we will have unfrozen
 • you will have unfrozen
 • they will have unfrozen

Future perfect continuous

 • I will have been unfreezing
 • you will have been unfreezing
 • he|she|it will have been unfreezing
 • we will have been unfreezing
 • you will have been unfreezing
 • they will have been unfreezing

Si i përdorni këto kohë zgjedhore në anglisht? Future përdoret për të folur për veprime faktike në të ardhmen. Future Continuous përdoret për të folur për gjërat që do të ndodhin në të ardhmen. Future Perfect është një kohë zgjedhore që nuk përdoret shpesh në anglisht, kjo kohë zgjedhore përdoret për të folur për një veprim faktik të ardhshëm përpara një tjetri. Dhe së fundi, Future Perfect Continuous përdoret shumë rrallë, kjo kohë përdoret për të folur për një veprim të ardhshëm në zhvillim dhe para një veprimi tjetër.

Format e ndryshme të pjesëzës në anglisht, për foljen unfreeze

Present participle

 • unfreezing

Past participle

 • unfrozen

Perfect Participle

 • having unfrozen

Imperative në anglisht, për foljen unfreeze

Imperative

 • unfreeze
 • let's unfreeze
 • unfreeze

Zgjedhoni një folje tjetër në anglisht

Folje të tjera të rastësishme për të zbuluar më shumë gjuhën angleze: cuddle flagellate speed-read staunch unbar unearth unfollow unfriend unhitch view