Zgjedhimi i foljes trickle në anglisht në të gjitha kohët

Këtu janë tabelat e zgjedhimit të foljes trickle në anglisht.

Zgjedhimi e foljes trickle në kohën e tashme

Present Tense

 • I trickle
 • you trickle
 • he|she|it trickles
 • we trickle
 • you trickle
 • they trickle

Present Continuous

 • I am trickling
 • you are trickling
 • he|she|it is trickling
 • we are trickling
 • you are trickling
 • they are trickling

Present Perfect

 • I have trickled
 • you have trickled
 • he|she|it has trickled
 • we have trickled
 • you have trickled
 • they have trickled

Present Perfect Continuous

 • I have been trickling
 • you have been trickling
 • he|she|it has been trickling
 • we have been trickling
 • you have been trickling
 • they have been trickling

Si t'i përdorim këto kohë zgjedhimi në anglisht? Present shpreh zakonin, frekuancën, të vërtetën e përgjithshme dhe gjendjen e zakonshme në anglisht. Present Continuous shpreh kryesisht idenë e një veprimi ose aktiviteti që është ende në vazhdim e sipër. Present Perfect shpreh atë që lidhet gjithmonë me të tashmen ose me pasojën e një ngjarjeje. Së fundi, Present Perfect Continuous lidhet me idenë e aktivitetit në kohëzgjatje.

Zgjedhimi i foljes trickle në kohët e shkuara

Simple past

 • I trickled
 • you trickled
 • he|she|it trickled
 • we trickled
 • you trickled
 • they trickled

Past continuous

 • I was trickling
 • you were trickling
 • he|she|it was trickling
 • we were trickling
 • you were trickling
 • they were trickling

Past perfect

 • I had trickled
 • you had trickled
 • he|she|it had trickled
 • we had trickled
 • you had trickled
 • they had trickled

Past perfect continuous

 • I had been trickling
 • you had been trickling
 • he|she|it had been trickling
 • we had been trickling
 • you had been trickling
 • they had been trickling

Si i përdorni këto kohë zgjedhiminë anglisht? Simple Past shpreh veprime tashmë të përfunduara që nuk kanë lidhje me të tashmen, veprime ose zakone të së shkuarës. Përdoret shumë shpesh në anglisht. Past Continous nga ana tjetër përdoret për të folur për veprimet e vazhdueshme në të kaluarën ose një veprim të kaluar akoma në progres kur ndodh një veprim tjetër. Past Perfect përdoret për të treguar se veprimi ka ndodhur përpara një veprimi tjetër në të kaluarën. Dhe së fundi, Past Perfect Continuous përdoret për t'iu treguar një veprim të vazhdueshëm në të kaluarën që ka vazhduar deri në momentin e nisjes së një veprimi tjetër të kaluar.

Zgjedhimi foljes trickle në kohët e ardhshme

Future

 • I will trickle
 • you will trickle
 • he|she|it will trickle
 • we will trickle
 • you will trickle
 • they will trickle

Future continuous

 • I will be trickling
 • you will be trickling
 • he|she|it will be trickling
 • we will be trickling
 • you will be trickling
 • they will be trickling

Future perfect

 • I will have trickled
 • you will have trickled
 • he|she|it will have trickled
 • we will have trickled
 • you will have trickled
 • they will have trickled

Future perfect continuous

 • I will have been trickling
 • you will have been trickling
 • he|she|it will have been trickling
 • we will have been trickling
 • you will have been trickling
 • they will have been trickling

Si i përdorni këto kohë zgjedhore në anglisht? Future përdoret për të folur për veprime faktike në të ardhmen. Future Continuous përdoret për të folur për gjërat që do të ndodhin në të ardhmen. Future Perfect është një kohë zgjedhore që nuk përdoret shpesh në anglisht, kjo kohë zgjedhore përdoret për të folur për një veprim faktik të ardhshëm përpara një tjetri. Dhe së fundi, Future Perfect Continuous përdoret shumë rrallë, kjo kohë përdoret për të folur për një veprim të ardhshëm në zhvillim dhe para një veprimi tjetër.

Format e ndryshme të pjesëzës në anglisht, për foljen trickle

Present participle

 • trickling

Past participle

 • trickled

Perfect Participle

 • having trickled

Imperative në anglisht, për foljen trickle

Imperative

 • trickle
 • let's trickle
 • trickle

Zgjedhoni një folje tjetër në anglisht

Folje të tjera të rastësishme për të zbuluar më shumë gjuhën angleze: copyread externalize slim soothe tour trephine trick tricycle triplicate unleash