Zgjedhimi i foljes treasure në anglisht në të gjitha kohët

Këtu janë tabelat e zgjedhimit të foljes treasure në anglisht.

Zgjedhimi e foljes treasure në kohën e tashme

Present Tense

 • I treasure
 • you treasure
 • he|she|it treasures
 • we treasure
 • you treasure
 • they treasure

Present Continuous

 • I am treasuring
 • you are treasuring
 • he|she|it is treasuring
 • we are treasuring
 • you are treasuring
 • they are treasuring

Present Perfect

 • I have treasured
 • you have treasured
 • he|she|it has treasured
 • we have treasured
 • you have treasured
 • they have treasured

Present Perfect Continuous

 • I have been treasuring
 • you have been treasuring
 • he|she|it has been treasuring
 • we have been treasuring
 • you have been treasuring
 • they have been treasuring

Si t'i përdorim këto kohë zgjedhimi në anglisht? Present shpreh zakonin, frekuancën, të vërtetën e përgjithshme dhe gjendjen e zakonshme në anglisht. Present Continuous shpreh kryesisht idenë e një veprimi ose aktiviteti që është ende në vazhdim e sipër. Present Perfect shpreh atë që lidhet gjithmonë me të tashmen ose me pasojën e një ngjarjeje. Së fundi, Present Perfect Continuous lidhet me idenë e aktivitetit në kohëzgjatje.

Zgjedhimi i foljes treasure në kohët e shkuara

Simple past

 • I treasured
 • you treasured
 • he|she|it treasured
 • we treasured
 • you treasured
 • they treasured

Past continuous

 • I was treasuring
 • you were treasuring
 • he|she|it was treasuring
 • we were treasuring
 • you were treasuring
 • they were treasuring

Past perfect

 • I had treasured
 • you had treasured
 • he|she|it had treasured
 • we had treasured
 • you had treasured
 • they had treasured

Past perfect continuous

 • I had been treasuring
 • you had been treasuring
 • he|she|it had been treasuring
 • we had been treasuring
 • you had been treasuring
 • they had been treasuring

Si i përdorni këto kohë zgjedhiminë anglisht? Simple Past shpreh veprime tashmë të përfunduara që nuk kanë lidhje me të tashmen, veprime ose zakone të së shkuarës. Përdoret shumë shpesh në anglisht. Past Continous nga ana tjetër përdoret për të folur për veprimet e vazhdueshme në të kaluarën ose një veprim të kaluar akoma në progres kur ndodh një veprim tjetër. Past Perfect përdoret për të treguar se veprimi ka ndodhur përpara një veprimi tjetër në të kaluarën. Dhe së fundi, Past Perfect Continuous përdoret për t'iu treguar një veprim të vazhdueshëm në të kaluarën që ka vazhduar deri në momentin e nisjes së një veprimi tjetër të kaluar.

Zgjedhimi foljes treasure në kohët e ardhshme

Future

 • I will treasure
 • you will treasure
 • he|she|it will treasure
 • we will treasure
 • you will treasure
 • they will treasure

Future continuous

 • I will be treasuring
 • you will be treasuring
 • he|she|it will be treasuring
 • we will be treasuring
 • you will be treasuring
 • they will be treasuring

Future perfect

 • I will have treasured
 • you will have treasured
 • he|she|it will have treasured
 • we will have treasured
 • you will have treasured
 • they will have treasured

Future perfect continuous

 • I will have been treasuring
 • you will have been treasuring
 • he|she|it will have been treasuring
 • we will have been treasuring
 • you will have been treasuring
 • they will have been treasuring

Si i përdorni këto kohë zgjedhore në anglisht? Future përdoret për të folur për veprime faktike në të ardhmen. Future Continuous përdoret për të folur për gjërat që do të ndodhin në të ardhmen. Future Perfect është një kohë zgjedhore që nuk përdoret shpesh në anglisht, kjo kohë zgjedhore përdoret për të folur për një veprim faktik të ardhshëm përpara një tjetri. Dhe së fundi, Future Perfect Continuous përdoret shumë rrallë, kjo kohë përdoret për të folur për një veprim të ardhshëm në zhvillim dhe para një veprimi tjetër.

Format e ndryshme të pjesëzës në anglisht, për foljen treasure

Present participle

 • treasuring

Past participle

 • treasured

Perfect Participle

 • having treasured

Imperative në anglisht, për foljen treasure

Imperative

 • treasure
 • let's treasure
 • treasure

Zgjedhoni një folje tjetër në anglisht

Folje të tjera të rastësishme për të zbuluar më shumë gjuhën angleze: cool expostulate sleave soldier topsoil travail treadle treat trephine uniform