Zgjedhimi i foljes tread në anglisht në të gjitha kohët

Këtu janë tabelat e zgjedhimit të foljes tread në anglisht.

Zgjedhimi e foljes tread në kohën e tashme

Present Tense

 • I tread
 • you tread
 • he|she|it treads
 • we tread
 • you tread
 • they tread

Present Continuous

 • I am treading
 • you are treading
 • he|she|it is treading
 • we are treading
 • you are treading
 • they are treading

Present Perfect

 • I have trodden
 • you have trodden
 • he|she|it has trodden
 • we have trodden
 • you have trodden
 • they have trodden

Present Perfect Continuous

 • I have been treading
 • you have been treading
 • he|she|it has been treading
 • we have been treading
 • you have been treading
 • they have been treading

Si t'i përdorim këto kohë zgjedhimi në anglisht? Present shpreh zakonin, frekuancën, të vërtetën e përgjithshme dhe gjendjen e zakonshme në anglisht. Present Continuous shpreh kryesisht idenë e një veprimi ose aktiviteti që është ende në vazhdim e sipër. Present Perfect shpreh atë që lidhet gjithmonë me të tashmen ose me pasojën e një ngjarjeje. Së fundi, Present Perfect Continuous lidhet me idenë e aktivitetit në kohëzgjatje.

Zgjedhimi i foljes tread në kohët e shkuara

Simple past

 • I trod
 • you trod
 • he|she|it trod
 • we trod
 • you trod
 • they trod

Past continuous

 • I was treading
 • you were treading
 • he|she|it was treading
 • we were treading
 • you were treading
 • they were treading

Past perfect

 • I had trodden
 • you had trodden
 • he|she|it had trodden
 • we had trodden
 • you had trodden
 • they had trodden

Past perfect continuous

 • I had been treading
 • you had been treading
 • he|she|it had been treading
 • we had been treading
 • you had been treading
 • they had been treading

Si i përdorni këto kohë zgjedhiminë anglisht? Simple Past shpreh veprime tashmë të përfunduara që nuk kanë lidhje me të tashmen, veprime ose zakone të së shkuarës. Përdoret shumë shpesh në anglisht. Past Continous nga ana tjetër përdoret për të folur për veprimet e vazhdueshme në të kaluarën ose një veprim të kaluar akoma në progres kur ndodh një veprim tjetër. Past Perfect përdoret për të treguar se veprimi ka ndodhur përpara një veprimi tjetër në të kaluarën. Dhe së fundi, Past Perfect Continuous përdoret për t'iu treguar një veprim të vazhdueshëm në të kaluarën që ka vazhduar deri në momentin e nisjes së një veprimi tjetër të kaluar.

Zgjedhimi foljes tread në kohët e ardhshme

Future

 • I will tread
 • you will tread
 • he|she|it will tread
 • we will tread
 • you will tread
 • they will tread

Future continuous

 • I will be treading
 • you will be treading
 • he|she|it will be treading
 • we will be treading
 • you will be treading
 • they will be treading

Future perfect

 • I will have trodden
 • you will have trodden
 • he|she|it will have trodden
 • we will have trodden
 • you will have trodden
 • they will have trodden

Future perfect continuous

 • I will have been treading
 • you will have been treading
 • he|she|it will have been treading
 • we will have been treading
 • you will have been treading
 • they will have been treading

Si i përdorni këto kohë zgjedhore në anglisht? Future përdoret për të folur për veprime faktike në të ardhmen. Future Continuous përdoret për të folur për gjërat që do të ndodhin në të ardhmen. Future Perfect është një kohë zgjedhore që nuk përdoret shpesh në anglisht, kjo kohë zgjedhore përdoret për të folur për një veprim faktik të ardhshëm përpara një tjetri. Dhe së fundi, Future Perfect Continuous përdoret shumë rrallë, kjo kohë përdoret për të folur për një veprim të ardhshëm në zhvillim dhe para një veprimi tjetër.

Format e ndryshme të pjesëzës në anglisht, për foljen tread

Present participle

 • treading

Past participle

 • trodden

Perfect Participle

 • having trodden

Imperative në anglisht, për foljen tread

Imperative

 • tread
 • let's tread
 • tread

Zgjedhoni një folje tjetër në anglisht

Folje të tjera të rastësishme për të zbuluar më shumë gjuhën angleze: cooccur export slave solarize tope traumatise trawl treadle trend unhook