Zgjedhimi i foljes transliterate në anglisht në të gjitha kohët

Këtu janë tabelat e zgjedhimit të foljes transliterate në anglisht.

Zgjedhimi e foljes transliterate në kohën e tashme

Present Tense

 • I transliterate
 • you transliterate
 • he|she|it transliterates
 • we transliterate
 • you transliterate
 • they transliterate

Present Continuous

 • I am transliterating
 • you are transliterating
 • he|she|it is transliterating
 • we are transliterating
 • you are transliterating
 • they are transliterating

Present Perfect

 • I have transliterated
 • you have transliterated
 • he|she|it has transliterated
 • we have transliterated
 • you have transliterated
 • they have transliterated

Present Perfect Continuous

 • I have been transliterating
 • you have been transliterating
 • he|she|it has been transliterating
 • we have been transliterating
 • you have been transliterating
 • they have been transliterating

Si t'i përdorim këto kohë zgjedhimi në anglisht? Present shpreh zakonin, frekuancën, të vërtetën e përgjithshme dhe gjendjen e zakonshme në anglisht. Present Continuous shpreh kryesisht idenë e një veprimi ose aktiviteti që është ende në vazhdim e sipër. Present Perfect shpreh atë që lidhet gjithmonë me të tashmen ose me pasojën e një ngjarjeje. Së fundi, Present Perfect Continuous lidhet me idenë e aktivitetit në kohëzgjatje.

Zgjedhimi i foljes transliterate në kohët e shkuara

Simple past

 • I transliterated
 • you transliterated
 • he|she|it transliterated
 • we transliterated
 • you transliterated
 • they transliterated

Past continuous

 • I was transliterating
 • you were transliterating
 • he|she|it was transliterating
 • we were transliterating
 • you were transliterating
 • they were transliterating

Past perfect

 • I had transliterated
 • you had transliterated
 • he|she|it had transliterated
 • we had transliterated
 • you had transliterated
 • they had transliterated

Past perfect continuous

 • I had been transliterating
 • you had been transliterating
 • he|she|it had been transliterating
 • we had been transliterating
 • you had been transliterating
 • they had been transliterating

Si i përdorni këto kohë zgjedhiminë anglisht? Simple Past shpreh veprime tashmë të përfunduara që nuk kanë lidhje me të tashmen, veprime ose zakone të së shkuarës. Përdoret shumë shpesh në anglisht. Past Continous nga ana tjetër përdoret për të folur për veprimet e vazhdueshme në të kaluarën ose një veprim të kaluar akoma në progres kur ndodh një veprim tjetër. Past Perfect përdoret për të treguar se veprimi ka ndodhur përpara një veprimi tjetër në të kaluarën. Dhe së fundi, Past Perfect Continuous përdoret për t'iu treguar një veprim të vazhdueshëm në të kaluarën që ka vazhduar deri në momentin e nisjes së një veprimi tjetër të kaluar.

Zgjedhimi foljes transliterate në kohët e ardhshme

Future

 • I will transliterate
 • you will transliterate
 • he|she|it will transliterate
 • we will transliterate
 • you will transliterate
 • they will transliterate

Future continuous

 • I will be transliterating
 • you will be transliterating
 • he|she|it will be transliterating
 • we will be transliterating
 • you will be transliterating
 • they will be transliterating

Future perfect

 • I will have transliterated
 • you will have transliterated
 • he|she|it will have transliterated
 • we will have transliterated
 • you will have transliterated
 • they will have transliterated

Future perfect continuous

 • I will have been transliterating
 • you will have been transliterating
 • he|she|it will have been transliterating
 • we will have been transliterating
 • you will have been transliterating
 • they will have been transliterating

Si i përdorni këto kohë zgjedhore në anglisht? Future përdoret për të folur për veprime faktike në të ardhmen. Future Continuous përdoret për të folur për gjërat që do të ndodhin në të ardhmen. Future Perfect është një kohë zgjedhore që nuk përdoret shpesh në anglisht, kjo kohë zgjedhore përdoret për të folur për një veprim faktik të ardhshëm përpara një tjetri. Dhe së fundi, Future Perfect Continuous përdoret shumë rrallë, kjo kohë përdoret për të folur për një veprim të ardhshëm në zhvillim dhe para një veprimi tjetër.

Format e ndryshme të pjesëzës në anglisht, për foljen transliterate

Present participle

 • transliterating

Past participle

 • transliterated

Perfect Participle

 • having transliterated

Imperative në anglisht, për foljen transliterate

Imperative

 • transliterate
 • let's transliterate
 • transliterate

Zgjedhoni një folje tjetër në anglisht

Folje të tjera të rastësishme për të zbuluar më shumë gjuhën angleze: contradict exist skulk snug toddle transfuse translate translocate transpose undertrump yoke