Zgjedhimi i foljes translate në anglisht në të gjitha kohët

Këtu janë tabelat e zgjedhimit të foljes translate në anglisht.

Zgjedhimi e foljes translate në kohën e tashme

Present Tense

 • I translate
 • you translate
 • he|she|it translates
 • we translate
 • you translate
 • they translate

Present Continuous

 • I am translating
 • you are translating
 • he|she|it is translating
 • we are translating
 • you are translating
 • they are translating

Present Perfect

 • I have translated
 • you have translated
 • he|she|it has translated
 • we have translated
 • you have translated
 • they have translated

Present Perfect Continuous

 • I have been translating
 • you have been translating
 • he|she|it has been translating
 • we have been translating
 • you have been translating
 • they have been translating

Si t'i përdorim këto kohë zgjedhimi në anglisht? Present shpreh zakonin, frekuancën, të vërtetën e përgjithshme dhe gjendjen e zakonshme në anglisht. Present Continuous shpreh kryesisht idenë e një veprimi ose aktiviteti që është ende në vazhdim e sipër. Present Perfect shpreh atë që lidhet gjithmonë me të tashmen ose me pasojën e një ngjarjeje. Së fundi, Present Perfect Continuous lidhet me idenë e aktivitetit në kohëzgjatje.

Zgjedhimi i foljes translate në kohët e shkuara

Simple past

 • I translated
 • you translated
 • he|she|it translated
 • we translated
 • you translated
 • they translated

Past continuous

 • I was translating
 • you were translating
 • he|she|it was translating
 • we were translating
 • you were translating
 • they were translating

Past perfect

 • I had translated
 • you had translated
 • he|she|it had translated
 • we had translated
 • you had translated
 • they had translated

Past perfect continuous

 • I had been translating
 • you had been translating
 • he|she|it had been translating
 • we had been translating
 • you had been translating
 • they had been translating

Si i përdorni këto kohë zgjedhiminë anglisht? Simple Past shpreh veprime tashmë të përfunduara që nuk kanë lidhje me të tashmen, veprime ose zakone të së shkuarës. Përdoret shumë shpesh në anglisht. Past Continous nga ana tjetër përdoret për të folur për veprimet e vazhdueshme në të kaluarën ose një veprim të kaluar akoma në progres kur ndodh një veprim tjetër. Past Perfect përdoret për të treguar se veprimi ka ndodhur përpara një veprimi tjetër në të kaluarën. Dhe së fundi, Past Perfect Continuous përdoret për t'iu treguar një veprim të vazhdueshëm në të kaluarën që ka vazhduar deri në momentin e nisjes së një veprimi tjetër të kaluar.

Zgjedhimi foljes translate në kohët e ardhshme

Future

 • I will translate
 • you will translate
 • he|she|it will translate
 • we will translate
 • you will translate
 • they will translate

Future continuous

 • I will be translating
 • you will be translating
 • he|she|it will be translating
 • we will be translating
 • you will be translating
 • they will be translating

Future perfect

 • I will have translated
 • you will have translated
 • he|she|it will have translated
 • we will have translated
 • you will have translated
 • they will have translated

Future perfect continuous

 • I will have been translating
 • you will have been translating
 • he|she|it will have been translating
 • we will have been translating
 • you will have been translating
 • they will have been translating

Si i përdorni këto kohë zgjedhore në anglisht? Future përdoret për të folur për veprime faktike në të ardhmen. Future Continuous përdoret për të folur për gjërat që do të ndodhin në të ardhmen. Future Perfect është një kohë zgjedhore që nuk përdoret shpesh në anglisht, kjo kohë zgjedhore përdoret për të folur për një veprim faktik të ardhshëm përpara një tjetri. Dhe së fundi, Future Perfect Continuous përdoret shumë rrallë, kjo kohë përdoret për të folur për një veprim të ardhshëm në zhvillim dhe para një veprimi tjetër.

Format e ndryshme të pjesëzës në anglisht, për foljen translate

Present participle

 • translating

Past participle

 • translated

Perfect Participle

 • having translated

Imperative në anglisht, për foljen translate

Imperative

 • translate
 • let's translate
 • translate

Zgjedhoni një folje tjetër në anglisht

Folje të tjera të rastësishme për të zbuluar më shumë gjuhën angleze: contract exile skivvy snuffle toboggan transform transition transliterate transport undertake yodel