Zgjedhimi i foljes transition në anglisht në të gjitha kohët

Këtu janë tabelat e zgjedhimit të foljes transition në anglisht.

Zgjedhimi e foljes transition në kohën e tashme

Present Tense

 • I transition
 • you transition
 • he|she|it transitions
 • we transition
 • you transition
 • they transition

Present Continuous

 • I am transitioning
 • you are transitioning
 • he|she|it is transitioning
 • we are transitioning
 • you are transitioning
 • they are transitioning

Present Perfect

 • I have transitioned
 • you have transitioned
 • he|she|it has transitioned
 • we have transitioned
 • you have transitioned
 • they have transitioned

Present Perfect Continuous

 • I have been transitioning
 • you have been transitioning
 • he|she|it has been transitioning
 • we have been transitioning
 • you have been transitioning
 • they have been transitioning

Si t'i përdorim këto kohë zgjedhimi në anglisht? Present shpreh zakonin, frekuancën, të vërtetën e përgjithshme dhe gjendjen e zakonshme në anglisht. Present Continuous shpreh kryesisht idenë e një veprimi ose aktiviteti që është ende në vazhdim e sipër. Present Perfect shpreh atë që lidhet gjithmonë me të tashmen ose me pasojën e një ngjarjeje. Së fundi, Present Perfect Continuous lidhet me idenë e aktivitetit në kohëzgjatje.

Zgjedhimi i foljes transition në kohët e shkuara

Simple past

 • I transitioned
 • you transitioned
 • he|she|it transitioned
 • we transitioned
 • you transitioned
 • they transitioned

Past continuous

 • I was transitioning
 • you were transitioning
 • he|she|it was transitioning
 • we were transitioning
 • you were transitioning
 • they were transitioning

Past perfect

 • I had transitioned
 • you had transitioned
 • he|she|it had transitioned
 • we had transitioned
 • you had transitioned
 • they had transitioned

Past perfect continuous

 • I had been transitioning
 • you had been transitioning
 • he|she|it had been transitioning
 • we had been transitioning
 • you had been transitioning
 • they had been transitioning

Si i përdorni këto kohë zgjedhiminë anglisht? Simple Past shpreh veprime tashmë të përfunduara që nuk kanë lidhje me të tashmen, veprime ose zakone të së shkuarës. Përdoret shumë shpesh në anglisht. Past Continous nga ana tjetër përdoret për të folur për veprimet e vazhdueshme në të kaluarën ose një veprim të kaluar akoma në progres kur ndodh një veprim tjetër. Past Perfect përdoret për të treguar se veprimi ka ndodhur përpara një veprimi tjetër në të kaluarën. Dhe së fundi, Past Perfect Continuous përdoret për t'iu treguar një veprim të vazhdueshëm në të kaluarën që ka vazhduar deri në momentin e nisjes së një veprimi tjetër të kaluar.

Zgjedhimi foljes transition në kohët e ardhshme

Future

 • I will transition
 • you will transition
 • he|she|it will transition
 • we will transition
 • you will transition
 • they will transition

Future continuous

 • I will be transitioning
 • you will be transitioning
 • he|she|it will be transitioning
 • we will be transitioning
 • you will be transitioning
 • they will be transitioning

Future perfect

 • I will have transitioned
 • you will have transitioned
 • he|she|it will have transitioned
 • we will have transitioned
 • you will have transitioned
 • they will have transitioned

Future perfect continuous

 • I will have been transitioning
 • you will have been transitioning
 • he|she|it will have been transitioning
 • we will have been transitioning
 • you will have been transitioning
 • they will have been transitioning

Si i përdorni këto kohë zgjedhore në anglisht? Future përdoret për të folur për veprime faktike në të ardhmen. Future Continuous përdoret për të folur për gjërat që do të ndodhin në të ardhmen. Future Perfect është një kohë zgjedhore që nuk përdoret shpesh në anglisht, kjo kohë zgjedhore përdoret për të folur për një veprim faktik të ardhshëm përpara një tjetri. Dhe së fundi, Future Perfect Continuous përdoret shumë rrallë, kjo kohë përdoret për të folur për një veprim të ardhshëm në zhvillim dhe para një veprimi tjetër.

Format e ndryshme të pjesëzës në anglisht, për foljen transition

Present participle

 • transitioning

Past participle

 • transitioned

Perfect Participle

 • having transitioned

Imperative në anglisht, për foljen transition

Imperative

 • transition
 • let's transition
 • transition

Zgjedhoni një folje tjetër në anglisht

Folje të tjera të rastësishme për të zbuluar më shumë gjuhën angleze: contour exhume skive snuff toast transfix transit translate transplant understudy yo-yo