Zgjedhimi i foljes tranquilise në anglisht në të gjitha kohët

Këtu janë tabelat e zgjedhimit të foljes tranquilise në anglisht.

Zgjedhimi e foljes tranquilise në kohën e tashme

Present Tense

 • I tranquilise
 • you tranquilise
 • he|she|it tranquilises
 • we tranquilise
 • you tranquilise
 • they tranquilise

Present Continuous

 • I am tranquilising
 • you are tranquilising
 • he|she|it is tranquilising
 • we are tranquilising
 • you are tranquilising
 • they are tranquilising

Present Perfect

 • I have tranquilised
 • you have tranquilised
 • he|she|it has tranquilised
 • we have tranquilised
 • you have tranquilised
 • they have tranquilised

Present Perfect Continuous

 • I have been tranquilising
 • you have been tranquilising
 • he|she|it has been tranquilising
 • we have been tranquilising
 • you have been tranquilising
 • they have been tranquilising

Si t'i përdorim këto kohë zgjedhimi në anglisht? Present shpreh zakonin, frekuancën, të vërtetën e përgjithshme dhe gjendjen e zakonshme në anglisht. Present Continuous shpreh kryesisht idenë e një veprimi ose aktiviteti që është ende në vazhdim e sipër. Present Perfect shpreh atë që lidhet gjithmonë me të tashmen ose me pasojën e një ngjarjeje. Së fundi, Present Perfect Continuous lidhet me idenë e aktivitetit në kohëzgjatje.

Zgjedhimi i foljes tranquilise në kohët e shkuara

Simple past

 • I tranquilised
 • you tranquilised
 • he|she|it tranquilised
 • we tranquilised
 • you tranquilised
 • they tranquilised

Past continuous

 • I was tranquilising
 • you were tranquilising
 • he|she|it was tranquilising
 • we were tranquilising
 • you were tranquilising
 • they were tranquilising

Past perfect

 • I had tranquilised
 • you had tranquilised
 • he|she|it had tranquilised
 • we had tranquilised
 • you had tranquilised
 • they had tranquilised

Past perfect continuous

 • I had been tranquilising
 • you had been tranquilising
 • he|she|it had been tranquilising
 • we had been tranquilising
 • you had been tranquilising
 • they had been tranquilising

Si i përdorni këto kohë zgjedhiminë anglisht? Simple Past shpreh veprime tashmë të përfunduara që nuk kanë lidhje me të tashmen, veprime ose zakone të së shkuarës. Përdoret shumë shpesh në anglisht. Past Continous nga ana tjetër përdoret për të folur për veprimet e vazhdueshme në të kaluarën ose një veprim të kaluar akoma në progres kur ndodh një veprim tjetër. Past Perfect përdoret për të treguar se veprimi ka ndodhur përpara një veprimi tjetër në të kaluarën. Dhe së fundi, Past Perfect Continuous përdoret për t'iu treguar një veprim të vazhdueshëm në të kaluarën që ka vazhduar deri në momentin e nisjes së një veprimi tjetër të kaluar.

Zgjedhimi foljes tranquilise në kohët e ardhshme

Future

 • I will tranquilise
 • you will tranquilise
 • he|she|it will tranquilise
 • we will tranquilise
 • you will tranquilise
 • they will tranquilise

Future continuous

 • I will be tranquilising
 • you will be tranquilising
 • he|she|it will be tranquilising
 • we will be tranquilising
 • you will be tranquilising
 • they will be tranquilising

Future perfect

 • I will have tranquilised
 • you will have tranquilised
 • he|she|it will have tranquilised
 • we will have tranquilised
 • you will have tranquilised
 • they will have tranquilised

Future perfect continuous

 • I will have been tranquilising
 • you will have been tranquilising
 • he|she|it will have been tranquilising
 • we will have been tranquilising
 • you will have been tranquilising
 • they will have been tranquilising

Si i përdorni këto kohë zgjedhore në anglisht? Future përdoret për të folur për veprime faktike në të ardhmen. Future Continuous përdoret për të folur për gjërat që do të ndodhin në të ardhmen. Future Perfect është një kohë zgjedhore që nuk përdoret shpesh në anglisht, kjo kohë zgjedhore përdoret për të folur për një veprim faktik të ardhshëm përpara një tjetri. Dhe së fundi, Future Perfect Continuous përdoret shumë rrallë, kjo kohë përdoret për të folur për një veprim të ardhshëm në zhvillim dhe para një veprimi tjetër.

Format e ndryshme të pjesëzës në anglisht, për foljen tranquilise

Present participle

 • tranquilising

Past participle

 • tranquilised

Perfect Participle

 • having tranquilised

Imperative në anglisht, për foljen tranquilise

Imperative

 • tranquilise
 • let's tranquilise
 • tranquilise

Zgjedhoni një folje tjetër në anglisht

Folje të tjera të rastësishme për të zbuluar më shumë gjuhën angleze: consummate exculpate ski-jump snitch tip traject trance tranquillize transfuse underplay yammer