Zgjedhimi i foljes toot në anglisht në të gjitha kohët

Këtu janë tabelat e zgjedhimit të foljes toot në anglisht.

Zgjedhimi e foljes toot në kohën e tashme

Present Tense

 • I toot
 • you toot
 • he|she|it toots
 • we toot
 • you toot
 • they toot

Present Continuous

 • I am tooting
 • you are tooting
 • he|she|it is tooting
 • we are tooting
 • you are tooting
 • they are tooting

Present Perfect

 • I have tooted
 • you have tooted
 • he|she|it has tooted
 • we have tooted
 • you have tooted
 • they have tooted

Present Perfect Continuous

 • I have been tooting
 • you have been tooting
 • he|she|it has been tooting
 • we have been tooting
 • you have been tooting
 • they have been tooting

Si t'i përdorim këto kohë zgjedhimi në anglisht? Present shpreh zakonin, frekuancën, të vërtetën e përgjithshme dhe gjendjen e zakonshme në anglisht. Present Continuous shpreh kryesisht idenë e një veprimi ose aktiviteti që është ende në vazhdim e sipër. Present Perfect shpreh atë që lidhet gjithmonë me të tashmen ose me pasojën e një ngjarjeje. Së fundi, Present Perfect Continuous lidhet me idenë e aktivitetit në kohëzgjatje.

Zgjedhimi i foljes toot në kohët e shkuara

Simple past

 • I tooted
 • you tooted
 • he|she|it tooted
 • we tooted
 • you tooted
 • they tooted

Past continuous

 • I was tooting
 • you were tooting
 • he|she|it was tooting
 • we were tooting
 • you were tooting
 • they were tooting

Past perfect

 • I had tooted
 • you had tooted
 • he|she|it had tooted
 • we had tooted
 • you had tooted
 • they had tooted

Past perfect continuous

 • I had been tooting
 • you had been tooting
 • he|she|it had been tooting
 • we had been tooting
 • you had been tooting
 • they had been tooting

Si i përdorni këto kohë zgjedhiminë anglisht? Simple Past shpreh veprime tashmë të përfunduara që nuk kanë lidhje me të tashmen, veprime ose zakone të së shkuarës. Përdoret shumë shpesh në anglisht. Past Continous nga ana tjetër përdoret për të folur për veprimet e vazhdueshme në të kaluarën ose një veprim të kaluar akoma në progres kur ndodh një veprim tjetër. Past Perfect përdoret për të treguar se veprimi ka ndodhur përpara një veprimi tjetër në të kaluarën. Dhe së fundi, Past Perfect Continuous përdoret për t'iu treguar një veprim të vazhdueshëm në të kaluarën që ka vazhduar deri në momentin e nisjes së një veprimi tjetër të kaluar.

Zgjedhimi foljes toot në kohët e ardhshme

Future

 • I will toot
 • you will toot
 • he|she|it will toot
 • we will toot
 • you will toot
 • they will toot

Future continuous

 • I will be tooting
 • you will be tooting
 • he|she|it will be tooting
 • we will be tooting
 • you will be tooting
 • they will be tooting

Future perfect

 • I will have tooted
 • you will have tooted
 • he|she|it will have tooted
 • we will have tooted
 • you will have tooted
 • they will have tooted

Future perfect continuous

 • I will have been tooting
 • you will have been tooting
 • he|she|it will have been tooting
 • we will have been tooting
 • you will have been tooting
 • they will have been tooting

Si i përdorni këto kohë zgjedhore në anglisht? Future përdoret për të folur për veprime faktike në të ardhmen. Future Continuous përdoret për të folur për gjërat që do të ndodhin në të ardhmen. Future Perfect është një kohë zgjedhore që nuk përdoret shpesh në anglisht, kjo kohë zgjedhore përdoret për të folur për një veprim faktik të ardhshëm përpara një tjetri. Dhe së fundi, Future Perfect Continuous përdoret shumë rrallë, kjo kohë përdoret për të folur për një veprim të ardhshëm në zhvillim dhe para një veprimi tjetër.

Format e ndryshme të pjesëzës në anglisht, për foljen toot

Present participle

 • tooting

Past participle

 • tooted

Perfect Participle

 • having tooted

Imperative në anglisht, për foljen toot

Imperative

 • toot
 • let's toot
 • toot

Zgjedhoni një folje tjetër në anglisht

Folje të tjera të rastësishme për të zbuluar më shumë gjuhën angleze: conflict euhemerize signpost slush thrill tomb tool tooth torpedo unbonnet woman