Zgjedhimi i foljes tool në anglisht në të gjitha kohët

Këtu janë tabelat e zgjedhimit të foljes tool në anglisht.

Zgjedhimi e foljes tool në kohën e tashme

Present Tense

 • I tool
 • you tool
 • he|she|it tools
 • we tool
 • you tool
 • they tool

Present Continuous

 • I am tooling
 • you are tooling
 • he|she|it is tooling
 • we are tooling
 • you are tooling
 • they are tooling

Present Perfect

 • I have tooled
 • you have tooled
 • he|she|it has tooled
 • we have tooled
 • you have tooled
 • they have tooled

Present Perfect Continuous

 • I have been tooling
 • you have been tooling
 • he|she|it has been tooling
 • we have been tooling
 • you have been tooling
 • they have been tooling

Si t'i përdorim këto kohë zgjedhimi në anglisht? Present shpreh zakonin, frekuancën, të vërtetën e përgjithshme dhe gjendjen e zakonshme në anglisht. Present Continuous shpreh kryesisht idenë e një veprimi ose aktiviteti që është ende në vazhdim e sipër. Present Perfect shpreh atë që lidhet gjithmonë me të tashmen ose me pasojën e një ngjarjeje. Së fundi, Present Perfect Continuous lidhet me idenë e aktivitetit në kohëzgjatje.

Zgjedhimi i foljes tool në kohët e shkuara

Simple past

 • I tooled
 • you tooled
 • he|she|it tooled
 • we tooled
 • you tooled
 • they tooled

Past continuous

 • I was tooling
 • you were tooling
 • he|she|it was tooling
 • we were tooling
 • you were tooling
 • they were tooling

Past perfect

 • I had tooled
 • you had tooled
 • he|she|it had tooled
 • we had tooled
 • you had tooled
 • they had tooled

Past perfect continuous

 • I had been tooling
 • you had been tooling
 • he|she|it had been tooling
 • we had been tooling
 • you had been tooling
 • they had been tooling

Si i përdorni këto kohë zgjedhiminë anglisht? Simple Past shpreh veprime tashmë të përfunduara që nuk kanë lidhje me të tashmen, veprime ose zakone të së shkuarës. Përdoret shumë shpesh në anglisht. Past Continous nga ana tjetër përdoret për të folur për veprimet e vazhdueshme në të kaluarën ose një veprim të kaluar akoma në progres kur ndodh një veprim tjetër. Past Perfect përdoret për të treguar se veprimi ka ndodhur përpara një veprimi tjetër në të kaluarën. Dhe së fundi, Past Perfect Continuous përdoret për t'iu treguar një veprim të vazhdueshëm në të kaluarën që ka vazhduar deri në momentin e nisjes së një veprimi tjetër të kaluar.

Zgjedhimi foljes tool në kohët e ardhshme

Future

 • I will tool
 • you will tool
 • he|she|it will tool
 • we will tool
 • you will tool
 • they will tool

Future continuous

 • I will be tooling
 • you will be tooling
 • he|she|it will be tooling
 • we will be tooling
 • you will be tooling
 • they will be tooling

Future perfect

 • I will have tooled
 • you will have tooled
 • he|she|it will have tooled
 • we will have tooled
 • you will have tooled
 • they will have tooled

Future perfect continuous

 • I will have been tooling
 • you will have been tooling
 • he|she|it will have been tooling
 • we will have been tooling
 • you will have been tooling
 • they will have been tooling

Si i përdorni këto kohë zgjedhore në anglisht? Future përdoret për të folur për veprime faktike në të ardhmen. Future Continuous përdoret për të folur për gjërat që do të ndodhin në të ardhmen. Future Perfect është një kohë zgjedhore që nuk përdoret shpesh në anglisht, kjo kohë zgjedhore përdoret për të folur për një veprim faktik të ardhshëm përpara një tjetri. Dhe së fundi, Future Perfect Continuous përdoret shumë rrallë, kjo kohë përdoret për të folur për një veprim të ardhshëm në zhvillim dhe para një veprimi tjetër.

Format e ndryshme të pjesëzës në anglisht, për foljen tool

Present participle

 • tooling

Past participle

 • tooled

Perfect Participle

 • having tooled

Imperative në anglisht, për foljen tool

Imperative

 • tool
 • let's tool
 • tool

Zgjedhoni një folje tjetër në anglisht

Folje të tjera të rastësishme për të zbuluar më shumë gjuhën angleze: conflate euchre signify slurp thresh tom-tom tonsure toot torment unbolt wolfwhistle