Zgjedhimi i foljes tighten në anglisht në të gjitha kohët

Këtu janë tabelat e zgjedhimit të foljes tighten në anglisht.

Zgjedhimi e foljes tighten në kohën e tashme

Present Tense

 • I tighten
 • you tighten
 • he|she|it tightens
 • we tighten
 • you tighten
 • they tighten

Present Continuous

 • I am tightening
 • you are tightening
 • he|she|it is tightening
 • we are tightening
 • you are tightening
 • they are tightening

Present Perfect

 • I have tightened
 • you have tightened
 • he|she|it has tightened
 • we have tightened
 • you have tightened
 • they have tightened

Present Perfect Continuous

 • I have been tightening
 • you have been tightening
 • he|she|it has been tightening
 • we have been tightening
 • you have been tightening
 • they have been tightening

Si t'i përdorim këto kohë zgjedhimi në anglisht? Present shpreh zakonin, frekuancën, të vërtetën e përgjithshme dhe gjendjen e zakonshme në anglisht. Present Continuous shpreh kryesisht idenë e një veprimi ose aktiviteti që është ende në vazhdim e sipër. Present Perfect shpreh atë që lidhet gjithmonë me të tashmen ose me pasojën e një ngjarjeje. Së fundi, Present Perfect Continuous lidhet me idenë e aktivitetit në kohëzgjatje.

Zgjedhimi i foljes tighten në kohët e shkuara

Simple past

 • I tightened
 • you tightened
 • he|she|it tightened
 • we tightened
 • you tightened
 • they tightened

Past continuous

 • I was tightening
 • you were tightening
 • he|she|it was tightening
 • we were tightening
 • you were tightening
 • they were tightening

Past perfect

 • I had tightened
 • you had tightened
 • he|she|it had tightened
 • we had tightened
 • you had tightened
 • they had tightened

Past perfect continuous

 • I had been tightening
 • you had been tightening
 • he|she|it had been tightening
 • we had been tightening
 • you had been tightening
 • they had been tightening

Si i përdorni këto kohë zgjedhiminë anglisht? Simple Past shpreh veprime tashmë të përfunduara që nuk kanë lidhje me të tashmen, veprime ose zakone të së shkuarës. Përdoret shumë shpesh në anglisht. Past Continous nga ana tjetër përdoret për të folur për veprimet e vazhdueshme në të kaluarën ose një veprim të kaluar akoma në progres kur ndodh një veprim tjetër. Past Perfect përdoret për të treguar se veprimi ka ndodhur përpara një veprimi tjetër në të kaluarën. Dhe së fundi, Past Perfect Continuous përdoret për t'iu treguar një veprim të vazhdueshëm në të kaluarën që ka vazhduar deri në momentin e nisjes së një veprimi tjetër të kaluar.

Zgjedhimi foljes tighten në kohët e ardhshme

Future

 • I will tighten
 • you will tighten
 • he|she|it will tighten
 • we will tighten
 • you will tighten
 • they will tighten

Future continuous

 • I will be tightening
 • you will be tightening
 • he|she|it will be tightening
 • we will be tightening
 • you will be tightening
 • they will be tightening

Future perfect

 • I will have tightened
 • you will have tightened
 • he|she|it will have tightened
 • we will have tightened
 • you will have tightened
 • they will have tightened

Future perfect continuous

 • I will have been tightening
 • you will have been tightening
 • he|she|it will have been tightening
 • we will have been tightening
 • you will have been tightening
 • they will have been tightening

Si i përdorni këto kohë zgjedhore në anglisht? Future përdoret për të folur për veprime faktike në të ardhmen. Future Continuous përdoret për të folur për gjërat që do të ndodhin në të ardhmen. Future Perfect është një kohë zgjedhore që nuk përdoret shpesh në anglisht, kjo kohë zgjedhore përdoret për të folur për një veprim faktik të ardhshëm përpara një tjetri. Dhe së fundi, Future Perfect Continuous përdoret shumë rrallë, kjo kohë përdoret për të folur për një veprim të ardhshëm në zhvillim dhe para një veprimi tjetër.

Format e ndryshme të pjesëzës në anglisht, për foljen tighten

Present participle

 • tightening

Past participle

 • tightened

Perfect Participle

 • having tightened

Imperative në anglisht, për foljen tighten

Imperative

 • tighten
 • let's tighten
 • tighten

Zgjedhoni një folje tjetër në anglisht

Folje të tjera të rastësishme për të zbuluar më shumë gjuhën angleze: complete envy shovel slang tempest tide tiff tile tincture tumble widen