Zgjedhimi i foljes tide në anglisht në të gjitha kohët

Këtu janë tabelat e zgjedhimit të foljes tide në anglisht.

Zgjedhimi e foljes tide në kohën e tashme

Present Tense

 • I tide
 • you tide
 • he|she|it tides
 • we tide
 • you tide
 • they tide

Present Continuous

 • I am tiding
 • you are tiding
 • he|she|it is tiding
 • we are tiding
 • you are tiding
 • they are tiding

Present Perfect

 • I have tided
 • you have tided
 • he|she|it has tided
 • we have tided
 • you have tided
 • they have tided

Present Perfect Continuous

 • I have been tiding
 • you have been tiding
 • he|she|it has been tiding
 • we have been tiding
 • you have been tiding
 • they have been tiding

Si t'i përdorim këto kohë zgjedhimi në anglisht? Present shpreh zakonin, frekuancën, të vërtetën e përgjithshme dhe gjendjen e zakonshme në anglisht. Present Continuous shpreh kryesisht idenë e një veprimi ose aktiviteti që është ende në vazhdim e sipër. Present Perfect shpreh atë që lidhet gjithmonë me të tashmen ose me pasojën e një ngjarjeje. Së fundi, Present Perfect Continuous lidhet me idenë e aktivitetit në kohëzgjatje.

Zgjedhimi i foljes tide në kohët e shkuara

Simple past

 • I tided
 • you tided
 • he|she|it tided
 • we tided
 • you tided
 • they tided

Past continuous

 • I was tiding
 • you were tiding
 • he|she|it was tiding
 • we were tiding
 • you were tiding
 • they were tiding

Past perfect

 • I had tided
 • you had tided
 • he|she|it had tided
 • we had tided
 • you had tided
 • they had tided

Past perfect continuous

 • I had been tiding
 • you had been tiding
 • he|she|it had been tiding
 • we had been tiding
 • you had been tiding
 • they had been tiding

Si i përdorni këto kohë zgjedhiminë anglisht? Simple Past shpreh veprime tashmë të përfunduara që nuk kanë lidhje me të tashmen, veprime ose zakone të së shkuarës. Përdoret shumë shpesh në anglisht. Past Continous nga ana tjetër përdoret për të folur për veprimet e vazhdueshme në të kaluarën ose një veprim të kaluar akoma në progres kur ndodh një veprim tjetër. Past Perfect përdoret për të treguar se veprimi ka ndodhur përpara një veprimi tjetër në të kaluarën. Dhe së fundi, Past Perfect Continuous përdoret për t'iu treguar një veprim të vazhdueshëm në të kaluarën që ka vazhduar deri në momentin e nisjes së një veprimi tjetër të kaluar.

Zgjedhimi foljes tide në kohët e ardhshme

Future

 • I will tide
 • you will tide
 • he|she|it will tide
 • we will tide
 • you will tide
 • they will tide

Future continuous

 • I will be tiding
 • you will be tiding
 • he|she|it will be tiding
 • we will be tiding
 • you will be tiding
 • they will be tiding

Future perfect

 • I will have tided
 • you will have tided
 • he|she|it will have tided
 • we will have tided
 • you will have tided
 • they will have tided

Future perfect continuous

 • I will have been tiding
 • you will have been tiding
 • he|she|it will have been tiding
 • we will have been tiding
 • you will have been tiding
 • they will have been tiding

Si i përdorni këto kohë zgjedhore në anglisht? Future përdoret për të folur për veprime faktike në të ardhmen. Future Continuous përdoret për të folur për gjërat që do të ndodhin në të ardhmen. Future Perfect është një kohë zgjedhore që nuk përdoret shpesh në anglisht, kjo kohë zgjedhore përdoret për të folur për një veprim faktik të ardhshëm përpara një tjetri. Dhe së fundi, Future Perfect Continuous përdoret shumë rrallë, kjo kohë përdoret për të folur për një veprim të ardhshëm në zhvillim dhe para një veprimi tjetër.

Format e ndryshme të pjesëzës në anglisht, për foljen tide

Present participle

 • tiding

Past participle

 • tided

Perfect Participle

 • having tided

Imperative në anglisht, për foljen tide

Imperative

 • tide
 • let's tide
 • tide

Zgjedhoni një folje tjetër në anglisht

Folje të tjera të rastësishme për të zbuluar më shumë gjuhën angleze: compensate enumerate shorten slag telex thunder ticktock tidy tiller tub wholesale