Zgjedhimi i foljes tenderise në anglisht në të gjitha kohët

Këtu janë tabelat e zgjedhimit të foljes tenderise në anglisht.

Zgjedhimi e foljes tenderise në kohën e tashme

Present Tense

 • I tenderise
 • you tenderise
 • he|she|it tenderises
 • we tenderise
 • you tenderise
 • they tenderise

Present Continuous

 • I am tenderising
 • you are tenderising
 • he|she|it is tenderising
 • we are tenderising
 • you are tenderising
 • they are tenderising

Present Perfect

 • I have tenderised
 • you have tenderised
 • he|she|it has tenderised
 • we have tenderised
 • you have tenderised
 • they have tenderised

Present Perfect Continuous

 • I have been tenderising
 • you have been tenderising
 • he|she|it has been tenderising
 • we have been tenderising
 • you have been tenderising
 • they have been tenderising

Si t'i përdorim këto kohë zgjedhimi në anglisht? Present shpreh zakonin, frekuancën, të vërtetën e përgjithshme dhe gjendjen e zakonshme në anglisht. Present Continuous shpreh kryesisht idenë e një veprimi ose aktiviteti që është ende në vazhdim e sipër. Present Perfect shpreh atë që lidhet gjithmonë me të tashmen ose me pasojën e një ngjarjeje. Së fundi, Present Perfect Continuous lidhet me idenë e aktivitetit në kohëzgjatje.

Zgjedhimi i foljes tenderise në kohët e shkuara

Simple past

 • I tenderised
 • you tenderised
 • he|she|it tenderised
 • we tenderised
 • you tenderised
 • they tenderised

Past continuous

 • I was tenderising
 • you were tenderising
 • he|she|it was tenderising
 • we were tenderising
 • you were tenderising
 • they were tenderising

Past perfect

 • I had tenderised
 • you had tenderised
 • he|she|it had tenderised
 • we had tenderised
 • you had tenderised
 • they had tenderised

Past perfect continuous

 • I had been tenderising
 • you had been tenderising
 • he|she|it had been tenderising
 • we had been tenderising
 • you had been tenderising
 • they had been tenderising

Si i përdorni këto kohë zgjedhiminë anglisht? Simple Past shpreh veprime tashmë të përfunduara që nuk kanë lidhje me të tashmen, veprime ose zakone të së shkuarës. Përdoret shumë shpesh në anglisht. Past Continous nga ana tjetër përdoret për të folur për veprimet e vazhdueshme në të kaluarën ose një veprim të kaluar akoma në progres kur ndodh një veprim tjetër. Past Perfect përdoret për të treguar se veprimi ka ndodhur përpara një veprimi tjetër në të kaluarën. Dhe së fundi, Past Perfect Continuous përdoret për t'iu treguar një veprim të vazhdueshëm në të kaluarën që ka vazhduar deri në momentin e nisjes së një veprimi tjetër të kaluar.

Zgjedhimi foljes tenderise në kohët e ardhshme

Future

 • I will tenderise
 • you will tenderise
 • he|she|it will tenderise
 • we will tenderise
 • you will tenderise
 • they will tenderise

Future continuous

 • I will be tenderising
 • you will be tenderising
 • he|she|it will be tenderising
 • we will be tenderising
 • you will be tenderising
 • they will be tenderising

Future perfect

 • I will have tenderised
 • you will have tenderised
 • he|she|it will have tenderised
 • we will have tenderised
 • you will have tenderised
 • they will have tenderised

Future perfect continuous

 • I will have been tenderising
 • you will have been tenderising
 • he|she|it will have been tenderising
 • we will have been tenderising
 • you will have been tenderising
 • they will have been tenderising

Si i përdorni këto kohë zgjedhore në anglisht? Future përdoret për të folur për veprime faktike në të ardhmen. Future Continuous përdoret për të folur për gjërat që do të ndodhin në të ardhmen. Future Perfect është një kohë zgjedhore që nuk përdoret shpesh në anglisht, kjo kohë zgjedhore përdoret për të folur për një veprim faktik të ardhshëm përpara një tjetri. Dhe së fundi, Future Perfect Continuous përdoret shumë rrallë, kjo kohë përdoret për të folur për një veprim të ardhshëm në zhvillim dhe para një veprimi tjetër.

Format e ndryshme të pjesëzës në anglisht, për foljen tenderise

Present participle

 • tenderising

Past participle

 • tenderised

Perfect Participle

 • having tenderised

Imperative në anglisht, për foljen tenderise

Imperative

 • tenderise
 • let's tenderise
 • tenderise

Zgjedhoni një folje tjetër në anglisht

Folje të tjera të rastësishme për të zbuluar më shumë gjuhën angleze: coif enface shaft silicify tailgate tempest tender tenderize terrace trapan weathercock