Zgjedhimi i foljes tempest në anglisht në të gjitha kohët

Këtu janë tabelat e zgjedhimit të foljes tempest në anglisht.

Zgjedhimi e foljes tempest në kohën e tashme

Present Tense

 • I tempest
 • you tempest
 • he|she|it tempests
 • we tempest
 • you tempest
 • they tempest

Present Continuous

 • I am tempesting
 • you are tempesting
 • he|she|it is tempesting
 • we are tempesting
 • you are tempesting
 • they are tempesting

Present Perfect

 • I have tempested
 • you have tempested
 • he|she|it has tempested
 • we have tempested
 • you have tempested
 • they have tempested

Present Perfect Continuous

 • I have been tempesting
 • you have been tempesting
 • he|she|it has been tempesting
 • we have been tempesting
 • you have been tempesting
 • they have been tempesting

Si t'i përdorim këto kohë zgjedhimi në anglisht? Present shpreh zakonin, frekuancën, të vërtetën e përgjithshme dhe gjendjen e zakonshme në anglisht. Present Continuous shpreh kryesisht idenë e një veprimi ose aktiviteti që është ende në vazhdim e sipër. Present Perfect shpreh atë që lidhet gjithmonë me të tashmen ose me pasojën e një ngjarjeje. Së fundi, Present Perfect Continuous lidhet me idenë e aktivitetit në kohëzgjatje.

Zgjedhimi i foljes tempest në kohët e shkuara

Simple past

 • I tempested
 • you tempested
 • he|she|it tempested
 • we tempested
 • you tempested
 • they tempested

Past continuous

 • I was tempesting
 • you were tempesting
 • he|she|it was tempesting
 • we were tempesting
 • you were tempesting
 • they were tempesting

Past perfect

 • I had tempested
 • you had tempested
 • he|she|it had tempested
 • we had tempested
 • you had tempested
 • they had tempested

Past perfect continuous

 • I had been tempesting
 • you had been tempesting
 • he|she|it had been tempesting
 • we had been tempesting
 • you had been tempesting
 • they had been tempesting

Si i përdorni këto kohë zgjedhiminë anglisht? Simple Past shpreh veprime tashmë të përfunduara që nuk kanë lidhje me të tashmen, veprime ose zakone të së shkuarës. Përdoret shumë shpesh në anglisht. Past Continous nga ana tjetër përdoret për të folur për veprimet e vazhdueshme në të kaluarën ose një veprim të kaluar akoma në progres kur ndodh një veprim tjetër. Past Perfect përdoret për të treguar se veprimi ka ndodhur përpara një veprimi tjetër në të kaluarën. Dhe së fundi, Past Perfect Continuous përdoret për t'iu treguar një veprim të vazhdueshëm në të kaluarën që ka vazhduar deri në momentin e nisjes së një veprimi tjetër të kaluar.

Zgjedhimi foljes tempest në kohët e ardhshme

Future

 • I will tempest
 • you will tempest
 • he|she|it will tempest
 • we will tempest
 • you will tempest
 • they will tempest

Future continuous

 • I will be tempesting
 • you will be tempesting
 • he|she|it will be tempesting
 • we will be tempesting
 • you will be tempesting
 • they will be tempesting

Future perfect

 • I will have tempested
 • you will have tempested
 • he|she|it will have tempested
 • we will have tempested
 • you will have tempested
 • they will have tempested

Future perfect continuous

 • I will have been tempesting
 • you will have been tempesting
 • he|she|it will have been tempesting
 • we will have been tempesting
 • you will have been tempesting
 • they will have been tempesting

Si i përdorni këto kohë zgjedhore në anglisht? Future përdoret për të folur për veprime faktike në të ardhmen. Future Continuous përdoret për të folur për gjërat që do të ndodhin në të ardhmen. Future Perfect është një kohë zgjedhore që nuk përdoret shpesh në anglisht, kjo kohë zgjedhore përdoret për të folur për një veprim faktik të ardhshëm përpara një tjetri. Dhe së fundi, Future Perfect Continuous përdoret shumë rrallë, kjo kohë përdoret për të folur për një veprim të ardhshëm në zhvillim dhe para një veprimi tjetër.

Format e ndryshme të pjesëzës në anglisht, për foljen tempest

Present participle

 • tempesting

Past participle

 • tempested

Perfect Participle

 • having tempested

Imperative në anglisht, për foljen tempest

Imperative

 • tempest
 • let's tempest
 • tempest

Zgjedhoni një folje tjetër në anglisht

Folje të tjera të rastësishme për të zbuluar më shumë gjuhën angleze: coffer endeavour sexualize signalize tab telex temper temporise tense transport weaken