Zgjedhimi i foljes telpher në anglisht në të gjitha kohët

Këtu janë tabelat e zgjedhimit të foljes telpher në anglisht.

Zgjedhimi e foljes telpher në kohën e tashme

Present Tense

 • I telpher
 • you telpher
 • he|she|it telphers
 • we telpher
 • you telpher
 • they telpher

Present Continuous

 • I am telphering
 • you are telphering
 • he|she|it is telphering
 • we are telphering
 • you are telphering
 • they are telphering

Present Perfect

 • I have telphered
 • you have telphered
 • he|she|it has telphered
 • we have telphered
 • you have telphered
 • they have telphered

Present Perfect Continuous

 • I have been telphering
 • you have been telphering
 • he|she|it has been telphering
 • we have been telphering
 • you have been telphering
 • they have been telphering

Si t'i përdorim këto kohë zgjedhimi në anglisht? Present shpreh zakonin, frekuancën, të vërtetën e përgjithshme dhe gjendjen e zakonshme në anglisht. Present Continuous shpreh kryesisht idenë e një veprimi ose aktiviteti që është ende në vazhdim e sipër. Present Perfect shpreh atë që lidhet gjithmonë me të tashmen ose me pasojën e një ngjarjeje. Së fundi, Present Perfect Continuous lidhet me idenë e aktivitetit në kohëzgjatje.

Zgjedhimi i foljes telpher në kohët e shkuara

Simple past

 • I telphered
 • you telphered
 • he|she|it telphered
 • we telphered
 • you telphered
 • they telphered

Past continuous

 • I was telphering
 • you were telphering
 • he|she|it was telphering
 • we were telphering
 • you were telphering
 • they were telphering

Past perfect

 • I had telphered
 • you had telphered
 • he|she|it had telphered
 • we had telphered
 • you had telphered
 • they had telphered

Past perfect continuous

 • I had been telphering
 • you had been telphering
 • he|she|it had been telphering
 • we had been telphering
 • you had been telphering
 • they had been telphering

Si i përdorni këto kohë zgjedhiminë anglisht? Simple Past shpreh veprime tashmë të përfunduara që nuk kanë lidhje me të tashmen, veprime ose zakone të së shkuarës. Përdoret shumë shpesh në anglisht. Past Continous nga ana tjetër përdoret për të folur për veprimet e vazhdueshme në të kaluarën ose një veprim të kaluar akoma në progres kur ndodh një veprim tjetër. Past Perfect përdoret për të treguar se veprimi ka ndodhur përpara një veprimi tjetër në të kaluarën. Dhe së fundi, Past Perfect Continuous përdoret për t'iu treguar një veprim të vazhdueshëm në të kaluarën që ka vazhduar deri në momentin e nisjes së një veprimi tjetër të kaluar.

Zgjedhimi foljes telpher në kohët e ardhshme

Future

 • I will telpher
 • you will telpher
 • he|she|it will telpher
 • we will telpher
 • you will telpher
 • they will telpher

Future continuous

 • I will be telphering
 • you will be telphering
 • he|she|it will be telphering
 • we will be telphering
 • you will be telphering
 • they will be telphering

Future perfect

 • I will have telphered
 • you will have telphered
 • he|she|it will have telphered
 • we will have telphered
 • you will have telphered
 • they will have telphered

Future perfect continuous

 • I will have been telphering
 • you will have been telphering
 • he|she|it will have been telphering
 • we will have been telphering
 • you will have been telphering
 • they will have been telphering

Si i përdorni këto kohë zgjedhore në anglisht? Future përdoret për të folur për veprime faktike në të ardhmen. Future Continuous përdoret për të folur për gjërat që do të ndodhin në të ardhmen. Future Perfect është një kohë zgjedhore që nuk përdoret shpesh në anglisht, kjo kohë zgjedhore përdoret për të folur për një veprim faktik të ardhshëm përpara një tjetri. Dhe së fundi, Future Perfect Continuous përdoret shumë rrallë, kjo kohë përdoret për të folur për një veprim të ardhshëm në zhvillim dhe para një veprimi tjetër.

Format e ndryshme të pjesëzës në anglisht, për foljen telpher

Present participle

 • telphering

Past participle

 • telphered

Perfect Participle

 • having telphered

Imperative në anglisht, për foljen telpher

Imperative

 • telpher
 • let's telpher
 • telpher

Zgjedhoni një folje tjetër në anglisht

Folje të tjera të rastësishme për të zbuluar më shumë gjuhën angleze: coextend endamage sex sightsee systematise telescope telnet temp tenderise transpierce wawl