Zgjedhimi i foljes teletype në anglisht në të gjitha kohët

Këtu janë tabelat e zgjedhimit të foljes teletype në anglisht.

Zgjedhimi e foljes teletype në kohën e tashme

Present Tense

 • I teletype
 • you teletype
 • he|she|it teletypes
 • we teletype
 • you teletype
 • they teletype

Present Continuous

 • I am teletyping
 • you are teletyping
 • he|she|it is teletyping
 • we are teletyping
 • you are teletyping
 • they are teletyping

Present Perfect

 • I have teletyped
 • you have teletyped
 • he|she|it has teletyped
 • we have teletyped
 • you have teletyped
 • they have teletyped

Present Perfect Continuous

 • I have been teletyping
 • you have been teletyping
 • he|she|it has been teletyping
 • we have been teletyping
 • you have been teletyping
 • they have been teletyping

Si t'i përdorim këto kohë zgjedhimi në anglisht? Present shpreh zakonin, frekuancën, të vërtetën e përgjithshme dhe gjendjen e zakonshme në anglisht. Present Continuous shpreh kryesisht idenë e një veprimi ose aktiviteti që është ende në vazhdim e sipër. Present Perfect shpreh atë që lidhet gjithmonë me të tashmen ose me pasojën e një ngjarjeje. Së fundi, Present Perfect Continuous lidhet me idenë e aktivitetit në kohëzgjatje.

Zgjedhimi i foljes teletype në kohët e shkuara

Simple past

 • I teletyped
 • you teletyped
 • he|she|it teletyped
 • we teletyped
 • you teletyped
 • they teletyped

Past continuous

 • I was teletyping
 • you were teletyping
 • he|she|it was teletyping
 • we were teletyping
 • you were teletyping
 • they were teletyping

Past perfect

 • I had teletyped
 • you had teletyped
 • he|she|it had teletyped
 • we had teletyped
 • you had teletyped
 • they had teletyped

Past perfect continuous

 • I had been teletyping
 • you had been teletyping
 • he|she|it had been teletyping
 • we had been teletyping
 • you had been teletyping
 • they had been teletyping

Si i përdorni këto kohë zgjedhiminë anglisht? Simple Past shpreh veprime tashmë të përfunduara që nuk kanë lidhje me të tashmen, veprime ose zakone të së shkuarës. Përdoret shumë shpesh në anglisht. Past Continous nga ana tjetër përdoret për të folur për veprimet e vazhdueshme në të kaluarën ose një veprim të kaluar akoma në progres kur ndodh një veprim tjetër. Past Perfect përdoret për të treguar se veprimi ka ndodhur përpara një veprimi tjetër në të kaluarën. Dhe së fundi, Past Perfect Continuous përdoret për t'iu treguar një veprim të vazhdueshëm në të kaluarën që ka vazhduar deri në momentin e nisjes së një veprimi tjetër të kaluar.

Zgjedhimi foljes teletype në kohët e ardhshme

Future

 • I will teletype
 • you will teletype
 • he|she|it will teletype
 • we will teletype
 • you will teletype
 • they will teletype

Future continuous

 • I will be teletyping
 • you will be teletyping
 • he|she|it will be teletyping
 • we will be teletyping
 • you will be teletyping
 • they will be teletyping

Future perfect

 • I will have teletyped
 • you will have teletyped
 • he|she|it will have teletyped
 • we will have teletyped
 • you will have teletyped
 • they will have teletyped

Future perfect continuous

 • I will have been teletyping
 • you will have been teletyping
 • he|she|it will have been teletyping
 • we will have been teletyping
 • you will have been teletyping
 • they will have been teletyping

Si i përdorni këto kohë zgjedhore në anglisht? Future përdoret për të folur për veprime faktike në të ardhmen. Future Continuous përdoret për të folur për gjërat që do të ndodhin në të ardhmen. Future Perfect është një kohë zgjedhore që nuk përdoret shpesh në anglisht, kjo kohë zgjedhore përdoret për të folur për një veprim faktik të ardhshëm përpara një tjetri. Dhe së fundi, Future Perfect Continuous përdoret shumë rrallë, kjo kohë përdoret për të folur për një veprim të ardhshëm në zhvillim dhe para një veprimi tjetër.

Format e ndryshme të pjesëzës në anglisht, për foljen teletype

Present participle

 • teletyping

Past participle

 • teletyped

Perfect Participle

 • having teletyped

Imperative në anglisht, për foljen teletype

Imperative

 • teletype
 • let's teletype
 • teletype

Zgjedhoni një folje tjetër në anglisht

Folje të tjera të rastësishme për të zbuluar më shumë gjuhën angleze: code encourage service sieve synthesize telegraph telescope televise temporise transliterate watersoak