Zgjedhimi i foljes teethe në anglisht në të gjitha kohët

Këtu janë tabelat e zgjedhimit të foljes teethe në anglisht.

Zgjedhimi e foljes teethe në kohën e tashme

Present Tense

 • I teethe
 • you teethe
 • he|she|it teethes
 • we teethe
 • you teethe
 • they teethe

Present Continuous

 • I am teething
 • you are teething
 • he|she|it is teething
 • we are teething
 • you are teething
 • they are teething

Present Perfect

 • I have teethed
 • you have teethed
 • he|she|it has teethed
 • we have teethed
 • you have teethed
 • they have teethed

Present Perfect Continuous

 • I have been teething
 • you have been teething
 • he|she|it has been teething
 • we have been teething
 • you have been teething
 • they have been teething

Si t'i përdorim këto kohë zgjedhimi në anglisht? Present shpreh zakonin, frekuancën, të vërtetën e përgjithshme dhe gjendjen e zakonshme në anglisht. Present Continuous shpreh kryesisht idenë e një veprimi ose aktiviteti që është ende në vazhdim e sipër. Present Perfect shpreh atë që lidhet gjithmonë me të tashmen ose me pasojën e një ngjarjeje. Së fundi, Present Perfect Continuous lidhet me idenë e aktivitetit në kohëzgjatje.

Zgjedhimi i foljes teethe në kohët e shkuara

Simple past

 • I teethed
 • you teethed
 • he|she|it teethed
 • we teethed
 • you teethed
 • they teethed

Past continuous

 • I was teething
 • you were teething
 • he|she|it was teething
 • we were teething
 • you were teething
 • they were teething

Past perfect

 • I had teethed
 • you had teethed
 • he|she|it had teethed
 • we had teethed
 • you had teethed
 • they had teethed

Past perfect continuous

 • I had been teething
 • you had been teething
 • he|she|it had been teething
 • we had been teething
 • you had been teething
 • they had been teething

Si i përdorni këto kohë zgjedhiminë anglisht? Simple Past shpreh veprime tashmë të përfunduara që nuk kanë lidhje me të tashmen, veprime ose zakone të së shkuarës. Përdoret shumë shpesh në anglisht. Past Continous nga ana tjetër përdoret për të folur për veprimet e vazhdueshme në të kaluarën ose një veprim të kaluar akoma në progres kur ndodh një veprim tjetër. Past Perfect përdoret për të treguar se veprimi ka ndodhur përpara një veprimi tjetër në të kaluarën. Dhe së fundi, Past Perfect Continuous përdoret për t'iu treguar një veprim të vazhdueshëm në të kaluarën që ka vazhduar deri në momentin e nisjes së një veprimi tjetër të kaluar.

Zgjedhimi foljes teethe në kohët e ardhshme

Future

 • I will teethe
 • you will teethe
 • he|she|it will teethe
 • we will teethe
 • you will teethe
 • they will teethe

Future continuous

 • I will be teething
 • you will be teething
 • he|she|it will be teething
 • we will be teething
 • you will be teething
 • they will be teething

Future perfect

 • I will have teethed
 • you will have teethed
 • he|she|it will have teethed
 • we will have teethed
 • you will have teethed
 • they will have teethed

Future perfect continuous

 • I will have been teething
 • you will have been teething
 • he|she|it will have been teething
 • we will have been teething
 • you will have been teething
 • they will have been teething

Si i përdorni këto kohë zgjedhore në anglisht? Future përdoret për të folur për veprime faktike në të ardhmen. Future Continuous përdoret për të folur për gjërat që do të ndodhin në të ardhmen. Future Perfect është një kohë zgjedhore që nuk përdoret shpesh në anglisht, kjo kohë zgjedhore përdoret për të folur për një veprim faktik të ardhshëm përpara një tjetri. Dhe së fundi, Future Perfect Continuous përdoret shumë rrallë, kjo kohë përdoret për të folur për një veprim të ardhshëm në zhvillim dhe para një veprimi tjetër.

Format e ndryshme të pjesëzës në anglisht, për foljen teethe

Present participle

 • teething

Past participle

 • teethed

Perfect Participle

 • having teethed

Imperative në anglisht, për foljen teethe

Imperative

 • teethe
 • let's teethe
 • teethe

Zgjedhoni një folje tjetër në anglisht

Folje të tjera të rastësishme për të zbuluar më shumë gjuhën angleze: coauthor enchain sequence side sympathise tear teeter telecast telescope transfer warp