Zgjedhimi i foljes ted në anglisht në të gjitha kohët

Këtu janë tabelat e zgjedhimit të foljes ted në anglisht.

Zgjedhimi e foljes ted në kohën e tashme

Present Tense

 • I ted
 • you ted
 • he|she|it teds
 • we ted
 • you ted
 • they ted

Present Continuous

 • I am teding
 • you are teding
 • he|she|it is teding
 • we are teding
 • you are teding
 • they are teding

Present Perfect

 • I have teded
 • you have teded
 • he|she|it has teded
 • we have teded
 • you have teded
 • they have teded

Present Perfect Continuous

 • I have been teding
 • you have been teding
 • he|she|it has been teding
 • we have been teding
 • you have been teding
 • they have been teding

Si t'i përdorim këto kohë zgjedhimi në anglisht? Present shpreh zakonin, frekuancën, të vërtetën e përgjithshme dhe gjendjen e zakonshme në anglisht. Present Continuous shpreh kryesisht idenë e një veprimi ose aktiviteti që është ende në vazhdim e sipër. Present Perfect shpreh atë që lidhet gjithmonë me të tashmen ose me pasojën e një ngjarjeje. Së fundi, Present Perfect Continuous lidhet me idenë e aktivitetit në kohëzgjatje.

Zgjedhimi i foljes ted në kohët e shkuara

Simple past

 • I teded
 • you teded
 • he|she|it teded
 • we teded
 • you teded
 • they teded

Past continuous

 • I was teding
 • you were teding
 • he|she|it was teding
 • we were teding
 • you were teding
 • they were teding

Past perfect

 • I had teded
 • you had teded
 • he|she|it had teded
 • we had teded
 • you had teded
 • they had teded

Past perfect continuous

 • I had been teding
 • you had been teding
 • he|she|it had been teding
 • we had been teding
 • you had been teding
 • they had been teding

Si i përdorni këto kohë zgjedhiminë anglisht? Simple Past shpreh veprime tashmë të përfunduara që nuk kanë lidhje me të tashmen, veprime ose zakone të së shkuarës. Përdoret shumë shpesh në anglisht. Past Continous nga ana tjetër përdoret për të folur për veprimet e vazhdueshme në të kaluarën ose një veprim të kaluar akoma në progres kur ndodh një veprim tjetër. Past Perfect përdoret për të treguar se veprimi ka ndodhur përpara një veprimi tjetër në të kaluarën. Dhe së fundi, Past Perfect Continuous përdoret për t'iu treguar një veprim të vazhdueshëm në të kaluarën që ka vazhduar deri në momentin e nisjes së një veprimi tjetër të kaluar.

Zgjedhimi foljes ted në kohët e ardhshme

Future

 • I will ted
 • you will ted
 • he|she|it will ted
 • we will ted
 • you will ted
 • they will ted

Future continuous

 • I will be teding
 • you will be teding
 • he|she|it will be teding
 • we will be teding
 • you will be teding
 • they will be teding

Future perfect

 • I will have teded
 • you will have teded
 • he|she|it will have teded
 • we will have teded
 • you will have teded
 • they will have teded

Future perfect continuous

 • I will have been teding
 • you will have been teding
 • he|she|it will have been teding
 • we will have been teding
 • you will have been teding
 • they will have been teding

Si i përdorni këto kohë zgjedhore në anglisht? Future përdoret për të folur për veprime faktike në të ardhmen. Future Continuous përdoret për të folur për gjërat që do të ndodhin në të ardhmen. Future Perfect është një kohë zgjedhore që nuk përdoret shpesh në anglisht, kjo kohë zgjedhore përdoret për të folur për një veprim faktik të ardhshëm përpara një tjetri. Dhe së fundi, Future Perfect Continuous përdoret shumë rrallë, kjo kohë përdoret për të folur për një veprim të ardhshëm në zhvillim dhe para një veprimi tjetër.

Format e ndryshme të pjesëzës në anglisht, për foljen ted

Present participle

 • teding

Past participle

 • teded

Perfect Participle

 • having teded

Imperative në anglisht, për foljen ted

Imperative

 • ted
 • let's ted
 • ted

Zgjedhoni një folje tjetër në anglisht

Folje të tjera të rastësishme për të zbuluar më shumë gjuhën angleze: coalesce encapsulate sentinel sibilate symbol taxi teasel tee teleoperate transact ware