Zgjedhimi i foljes teach në anglisht në të gjitha kohët

Këtu janë tabelat e zgjedhimit të foljes teach në anglisht.

Zgjedhimi e foljes teach në kohën e tashme

Present Tense

 • I teach
 • you teach
 • he|she|it teaches
 • we teach
 • you teach
 • they teach

Present Continuous

 • I am teaching
 • you are teaching
 • he|she|it is teaching
 • we are teaching
 • you are teaching
 • they are teaching

Present Perfect

 • I have taught
 • you have taught
 • he|she|it has taught
 • we have taught
 • you have taught
 • they have taught

Present Perfect Continuous

 • I have been teaching
 • you have been teaching
 • he|she|it has been teaching
 • we have been teaching
 • you have been teaching
 • they have been teaching

Si t'i përdorim këto kohë zgjedhimi në anglisht? Present shpreh zakonin, frekuancën, të vërtetën e përgjithshme dhe gjendjen e zakonshme në anglisht. Present Continuous shpreh kryesisht idenë e një veprimi ose aktiviteti që është ende në vazhdim e sipër. Present Perfect shpreh atë që lidhet gjithmonë me të tashmen ose me pasojën e një ngjarjeje. Së fundi, Present Perfect Continuous lidhet me idenë e aktivitetit në kohëzgjatje.

Zgjedhimi i foljes teach në kohët e shkuara

Simple past

 • I taught
 • you taught
 • he|she|it taught
 • we taught
 • you taught
 • they taught

Past continuous

 • I was teaching
 • you were teaching
 • he|she|it was teaching
 • we were teaching
 • you were teaching
 • they were teaching

Past perfect

 • I had taught
 • you had taught
 • he|she|it had taught
 • we had taught
 • you had taught
 • they had taught

Past perfect continuous

 • I had been teaching
 • you had been teaching
 • he|she|it had been teaching
 • we had been teaching
 • you had been teaching
 • they had been teaching

Si i përdorni këto kohë zgjedhiminë anglisht? Simple Past shpreh veprime tashmë të përfunduara që nuk kanë lidhje me të tashmen, veprime ose zakone të së shkuarës. Përdoret shumë shpesh në anglisht. Past Continous nga ana tjetër përdoret për të folur për veprimet e vazhdueshme në të kaluarën ose një veprim të kaluar akoma në progres kur ndodh një veprim tjetër. Past Perfect përdoret për të treguar se veprimi ka ndodhur përpara një veprimi tjetër në të kaluarën. Dhe së fundi, Past Perfect Continuous përdoret për t'iu treguar një veprim të vazhdueshëm në të kaluarën që ka vazhduar deri në momentin e nisjes së një veprimi tjetër të kaluar.

Zgjedhimi foljes teach në kohët e ardhshme

Future

 • I will teach
 • you will teach
 • he|she|it will teach
 • we will teach
 • you will teach
 • they will teach

Future continuous

 • I will be teaching
 • you will be teaching
 • he|she|it will be teaching
 • we will be teaching
 • you will be teaching
 • they will be teaching

Future perfect

 • I will have taught
 • you will have taught
 • he|she|it will have taught
 • we will have taught
 • you will have taught
 • they will have taught

Future perfect continuous

 • I will have been teaching
 • you will have been teaching
 • he|she|it will have been teaching
 • we will have been teaching
 • you will have been teaching
 • they will have been teaching

Si i përdorni këto kohë zgjedhore në anglisht? Future përdoret për të folur për veprime faktike në të ardhmen. Future Continuous përdoret për të folur për gjërat që do të ndodhin në të ardhmen. Future Perfect është një kohë zgjedhore që nuk përdoret shpesh në anglisht, kjo kohë zgjedhore përdoret për të folur për një veprim faktik të ardhshëm përpara një tjetri. Dhe së fundi, Future Perfect Continuous përdoret shumë rrallë, kjo kohë përdoret për të folur për një veprim të ardhshëm në zhvillim dhe para një veprimi tjetër.

Format e ndryshme të pjesëzës në anglisht, për foljen teach

Present participle

 • teaching

Past participle

 • taught

Perfect Participle

 • having taught

Imperative në anglisht, për foljen teach

Imperative

 • teach
 • let's teach
 • teach

Zgjedhoni një folje tjetër në anglisht

Folje të tjera të rastësishme për të zbuluar më shumë gjuhën angleze: co-opt enact sensitise shush swot tautologize te-hee team telecast trample want