Zgjedhimi i foljes taper në anglisht në të gjitha kohët

Këtu janë tabelat e zgjedhimit të foljes taper në anglisht.

Zgjedhimi e foljes taper në kohën e tashme

Present Tense

 • I taper
 • you taper
 • he|she|it tapers
 • we taper
 • you taper
 • they taper

Present Continuous

 • I am tapering
 • you are tapering
 • he|she|it is tapering
 • we are tapering
 • you are tapering
 • they are tapering

Present Perfect

 • I have tapered
 • you have tapered
 • he|she|it has tapered
 • we have tapered
 • you have tapered
 • they have tapered

Present Perfect Continuous

 • I have been tapering
 • you have been tapering
 • he|she|it has been tapering
 • we have been tapering
 • you have been tapering
 • they have been tapering

Si t'i përdorim këto kohë zgjedhimi në anglisht? Present shpreh zakonin, frekuancën, të vërtetën e përgjithshme dhe gjendjen e zakonshme në anglisht. Present Continuous shpreh kryesisht idenë e një veprimi ose aktiviteti që është ende në vazhdim e sipër. Present Perfect shpreh atë që lidhet gjithmonë me të tashmen ose me pasojën e një ngjarjeje. Së fundi, Present Perfect Continuous lidhet me idenë e aktivitetit në kohëzgjatje.

Zgjedhimi i foljes taper në kohët e shkuara

Simple past

 • I tapered
 • you tapered
 • he|she|it tapered
 • we tapered
 • you tapered
 • they tapered

Past continuous

 • I was tapering
 • you were tapering
 • he|she|it was tapering
 • we were tapering
 • you were tapering
 • they were tapering

Past perfect

 • I had tapered
 • you had tapered
 • he|she|it had tapered
 • we had tapered
 • you had tapered
 • they had tapered

Past perfect continuous

 • I had been tapering
 • you had been tapering
 • he|she|it had been tapering
 • we had been tapering
 • you had been tapering
 • they had been tapering

Si i përdorni këto kohë zgjedhiminë anglisht? Simple Past shpreh veprime tashmë të përfunduara që nuk kanë lidhje me të tashmen, veprime ose zakone të së shkuarës. Përdoret shumë shpesh në anglisht. Past Continous nga ana tjetër përdoret për të folur për veprimet e vazhdueshme në të kaluarën ose një veprim të kaluar akoma në progres kur ndodh një veprim tjetër. Past Perfect përdoret për të treguar se veprimi ka ndodhur përpara një veprimi tjetër në të kaluarën. Dhe së fundi, Past Perfect Continuous përdoret për t'iu treguar një veprim të vazhdueshëm në të kaluarën që ka vazhduar deri në momentin e nisjes së një veprimi tjetër të kaluar.

Zgjedhimi foljes taper në kohët e ardhshme

Future

 • I will taper
 • you will taper
 • he|she|it will taper
 • we will taper
 • you will taper
 • they will taper

Future continuous

 • I will be tapering
 • you will be tapering
 • he|she|it will be tapering
 • we will be tapering
 • you will be tapering
 • they will be tapering

Future perfect

 • I will have tapered
 • you will have tapered
 • he|she|it will have tapered
 • we will have tapered
 • you will have tapered
 • they will have tapered

Future perfect continuous

 • I will have been tapering
 • you will have been tapering
 • he|she|it will have been tapering
 • we will have been tapering
 • you will have been tapering
 • they will have been tapering

Si i përdorni këto kohë zgjedhore në anglisht? Future përdoret për të folur për veprime faktike në të ardhmen. Future Continuous përdoret për të folur për gjërat që do të ndodhin në të ardhmen. Future Perfect është një kohë zgjedhore që nuk përdoret shpesh në anglisht, kjo kohë zgjedhore përdoret për të folur për një veprim faktik të ardhshëm përpara një tjetri. Dhe së fundi, Future Perfect Continuous përdoret shumë rrallë, kjo kohë përdoret për të folur për një veprim të ardhshëm në zhvillim dhe para një veprimi tjetër.

Format e ndryshme të pjesëzës në anglisht, për foljen taper

Present participle

 • tapering

Past participle

 • tapered

Perfect Participle

 • having tapered

Imperative në anglisht, për foljen taper

Imperative

 • taper
 • let's taper
 • taper

Zgjedhoni një folje tjetër në anglisht

Folje të tjera të rastësishme për të zbuluar më shumë gjuhën angleze: clomp embrangle see shout sweep tango tape-record taperecord taser touch-type wage