Zgjedhimi i foljes talc në anglisht në të gjitha kohët

Këtu janë tabelat e zgjedhimit të foljes talc në anglisht.

Zgjedhimi e foljes talc në kohën e tashme

Present Tense

 • I talc
 • you talc
 • he|she|it talcs
 • we talc
 • you talc
 • they talc

Present Continuous

 • I am talcing
 • you are talcing
 • he|she|it is talcing
 • we are talcing
 • you are talcing
 • they are talcing

Present Perfect

 • I have talced
 • you have talced
 • he|she|it has talced
 • we have talced
 • you have talced
 • they have talced

Present Perfect Continuous

 • I have been talcing
 • you have been talcing
 • he|she|it has been talcing
 • we have been talcing
 • you have been talcing
 • they have been talcing

Si t'i përdorim këto kohë zgjedhimi në anglisht? Present shpreh zakonin, frekuancën, të vërtetën e përgjithshme dhe gjendjen e zakonshme në anglisht. Present Continuous shpreh kryesisht idenë e një veprimi ose aktiviteti që është ende në vazhdim e sipër. Present Perfect shpreh atë që lidhet gjithmonë me të tashmen ose me pasojën e një ngjarjeje. Së fundi, Present Perfect Continuous lidhet me idenë e aktivitetit në kohëzgjatje.

Zgjedhimi i foljes talc në kohët e shkuara

Simple past

 • I talced
 • you talced
 • he|she|it talced
 • we talced
 • you talced
 • they talced

Past continuous

 • I was talcing
 • you were talcing
 • he|she|it was talcing
 • we were talcing
 • you were talcing
 • they were talcing

Past perfect

 • I had talced
 • you had talced
 • he|she|it had talced
 • we had talced
 • you had talced
 • they had talced

Past perfect continuous

 • I had been talcing
 • you had been talcing
 • he|she|it had been talcing
 • we had been talcing
 • you had been talcing
 • they had been talcing

Si i përdorni këto kohë zgjedhiminë anglisht? Simple Past shpreh veprime tashmë të përfunduara që nuk kanë lidhje me të tashmen, veprime ose zakone të së shkuarës. Përdoret shumë shpesh në anglisht. Past Continous nga ana tjetër përdoret për të folur për veprimet e vazhdueshme në të kaluarën ose një veprim të kaluar akoma në progres kur ndodh një veprim tjetër. Past Perfect përdoret për të treguar se veprimi ka ndodhur përpara një veprimi tjetër në të kaluarën. Dhe së fundi, Past Perfect Continuous përdoret për t'iu treguar një veprim të vazhdueshëm në të kaluarën që ka vazhduar deri në momentin e nisjes së një veprimi tjetër të kaluar.

Zgjedhimi foljes talc në kohët e ardhshme

Future

 • I will talc
 • you will talc
 • he|she|it will talc
 • we will talc
 • you will talc
 • they will talc

Future continuous

 • I will be talcing
 • you will be talcing
 • he|she|it will be talcing
 • we will be talcing
 • you will be talcing
 • they will be talcing

Future perfect

 • I will have talced
 • you will have talced
 • he|she|it will have talced
 • we will have talced
 • you will have talced
 • they will have talced

Future perfect continuous

 • I will have been talcing
 • you will have been talcing
 • he|she|it will have been talcing
 • we will have been talcing
 • you will have been talcing
 • they will have been talcing

Si i përdorni këto kohë zgjedhore në anglisht? Future përdoret për të folur për veprime faktike në të ardhmen. Future Continuous përdoret për të folur për gjërat që do të ndodhin në të ardhmen. Future Perfect është një kohë zgjedhore që nuk përdoret shpesh në anglisht, kjo kohë zgjedhore përdoret për të folur për një veprim faktik të ardhshëm përpara një tjetri. Dhe së fundi, Future Perfect Continuous përdoret shumë rrallë, kjo kohë përdoret për të folur për një veprim të ardhshëm në zhvillim dhe para një veprimi tjetër.

Format e ndryshme të pjesëzës në anglisht, për foljen talc

Present participle

 • talcing

Past participle

 • talced

Perfect Participle

 • having talced

Imperative në anglisht, për foljen talc

Imperative

 • talc
 • let's talc
 • talc

Zgjedhoni një folje tjetër në anglisht

Folje të tjera të rastësishme për të zbuluar më shumë gjuhën angleze: cleave embargo seam shoehorn susurrate tackle take talk tampon tool vouch