Zgjedhimi i foljes take në anglisht në të gjitha kohët

Këtu janë tabelat e zgjedhimit të foljes take në anglisht.

Zgjedhimi e foljes take në kohën e tashme

Present Tense

 • I take
 • you take
 • he|she|it takes
 • we take
 • you take
 • they take

Present Continuous

 • I am taking
 • you are taking
 • he|she|it is taking
 • we are taking
 • you are taking
 • they are taking

Present Perfect

 • I have taken
 • you have taken
 • he|she|it has taken
 • we have taken
 • you have taken
 • they have taken

Present Perfect Continuous

 • I have been taking
 • you have been taking
 • he|she|it has been taking
 • we have been taking
 • you have been taking
 • they have been taking

Si t'i përdorim këto kohë zgjedhimi në anglisht? Present shpreh zakonin, frekuancën, të vërtetën e përgjithshme dhe gjendjen e zakonshme në anglisht. Present Continuous shpreh kryesisht idenë e një veprimi ose aktiviteti që është ende në vazhdim e sipër. Present Perfect shpreh atë që lidhet gjithmonë me të tashmen ose me pasojën e një ngjarjeje. Së fundi, Present Perfect Continuous lidhet me idenë e aktivitetit në kohëzgjatje.

Zgjedhimi i foljes take në kohët e shkuara

Simple past

 • I took
 • you took
 • he|she|it took
 • we took
 • you took
 • they took

Past continuous

 • I was taking
 • you were taking
 • he|she|it was taking
 • we were taking
 • you were taking
 • they were taking

Past perfect

 • I had taken
 • you had taken
 • he|she|it had taken
 • we had taken
 • you had taken
 • they had taken

Past perfect continuous

 • I had been taking
 • you had been taking
 • he|she|it had been taking
 • we had been taking
 • you had been taking
 • they had been taking

Si i përdorni këto kohë zgjedhiminë anglisht? Simple Past shpreh veprime tashmë të përfunduara që nuk kanë lidhje me të tashmen, veprime ose zakone të së shkuarës. Përdoret shumë shpesh në anglisht. Past Continous nga ana tjetër përdoret për të folur për veprimet e vazhdueshme në të kaluarën ose një veprim të kaluar akoma në progres kur ndodh një veprim tjetër. Past Perfect përdoret për të treguar se veprimi ka ndodhur përpara një veprimi tjetër në të kaluarën. Dhe së fundi, Past Perfect Continuous përdoret për t'iu treguar një veprim të vazhdueshëm në të kaluarën që ka vazhduar deri në momentin e nisjes së një veprimi tjetër të kaluar.

Zgjedhimi foljes take në kohët e ardhshme

Future

 • I will take
 • you will take
 • he|she|it will take
 • we will take
 • you will take
 • they will take

Future continuous

 • I will be taking
 • you will be taking
 • he|she|it will be taking
 • we will be taking
 • you will be taking
 • they will be taking

Future perfect

 • I will have taken
 • you will have taken
 • he|she|it will have taken
 • we will have taken
 • you will have taken
 • they will have taken

Future perfect continuous

 • I will have been taking
 • you will have been taking
 • he|she|it will have been taking
 • we will have been taking
 • you will have been taking
 • they will have been taking

Si i përdorni këto kohë zgjedhore në anglisht? Future përdoret për të folur për veprime faktike në të ardhmen. Future Continuous përdoret për të folur për gjërat që do të ndodhin në të ardhmen. Future Perfect është një kohë zgjedhore që nuk përdoret shpesh në anglisht, kjo kohë zgjedhore përdoret për të folur për një veprim faktik të ardhshëm përpara një tjetri. Dhe së fundi, Future Perfect Continuous përdoret shumë rrallë, kjo kohë përdoret për të folur për një veprim të ardhshëm në zhvillim dhe para një veprimi tjetër.

Format e ndryshme të pjesëzës në anglisht, për foljen take

Present participle

 • taking

Past participle

 • taken

Perfect Participle

 • having taken

Imperative në anglisht, për foljen take

Imperative

 • take
 • let's take
 • take

Zgjedhoni një folje tjetër në anglisht

Folje të tjera të rastësishme për të zbuluar më shumë gjuhën angleze: cleat embank seal shoe sustain tack taint talc tamper tonsure vote