Zgjedhimi i foljes tackle në anglisht në të gjitha kohët

Këtu janë tabelat e zgjedhimit të foljes tackle në anglisht.

Zgjedhimi e foljes tackle në kohën e tashme

Present Tense

 • I tackle
 • you tackle
 • he|she|it tackles
 • we tackle
 • you tackle
 • they tackle

Present Continuous

 • I am tackling
 • you are tackling
 • he|she|it is tackling
 • we are tackling
 • you are tackling
 • they are tackling

Present Perfect

 • I have tackled
 • you have tackled
 • he|she|it has tackled
 • we have tackled
 • you have tackled
 • they have tackled

Present Perfect Continuous

 • I have been tackling
 • you have been tackling
 • he|she|it has been tackling
 • we have been tackling
 • you have been tackling
 • they have been tackling

Si t'i përdorim këto kohë zgjedhimi në anglisht? Present shpreh zakonin, frekuancën, të vërtetën e përgjithshme dhe gjendjen e zakonshme në anglisht. Present Continuous shpreh kryesisht idenë e një veprimi ose aktiviteti që është ende në vazhdim e sipër. Present Perfect shpreh atë që lidhet gjithmonë me të tashmen ose me pasojën e një ngjarjeje. Së fundi, Present Perfect Continuous lidhet me idenë e aktivitetit në kohëzgjatje.

Zgjedhimi i foljes tackle në kohët e shkuara

Simple past

 • I tackled
 • you tackled
 • he|she|it tackled
 • we tackled
 • you tackled
 • they tackled

Past continuous

 • I was tackling
 • you were tackling
 • he|she|it was tackling
 • we were tackling
 • you were tackling
 • they were tackling

Past perfect

 • I had tackled
 • you had tackled
 • he|she|it had tackled
 • we had tackled
 • you had tackled
 • they had tackled

Past perfect continuous

 • I had been tackling
 • you had been tackling
 • he|she|it had been tackling
 • we had been tackling
 • you had been tackling
 • they had been tackling

Si i përdorni këto kohë zgjedhiminë anglisht? Simple Past shpreh veprime tashmë të përfunduara që nuk kanë lidhje me të tashmen, veprime ose zakone të së shkuarës. Përdoret shumë shpesh në anglisht. Past Continous nga ana tjetër përdoret për të folur për veprimet e vazhdueshme në të kaluarën ose një veprim të kaluar akoma në progres kur ndodh një veprim tjetër. Past Perfect përdoret për të treguar se veprimi ka ndodhur përpara një veprimi tjetër në të kaluarën. Dhe së fundi, Past Perfect Continuous përdoret për t'iu treguar një veprim të vazhdueshëm në të kaluarën që ka vazhduar deri në momentin e nisjes së një veprimi tjetër të kaluar.

Zgjedhimi foljes tackle në kohët e ardhshme

Future

 • I will tackle
 • you will tackle
 • he|she|it will tackle
 • we will tackle
 • you will tackle
 • they will tackle

Future continuous

 • I will be tackling
 • you will be tackling
 • he|she|it will be tackling
 • we will be tackling
 • you will be tackling
 • they will be tackling

Future perfect

 • I will have tackled
 • you will have tackled
 • he|she|it will have tackled
 • we will have tackled
 • you will have tackled
 • they will have tackled

Future perfect continuous

 • I will have been tackling
 • you will have been tackling
 • he|she|it will have been tackling
 • we will have been tackling
 • you will have been tackling
 • they will have been tackling

Si i përdorni këto kohë zgjedhore në anglisht? Future përdoret për të folur për veprime faktike në të ardhmen. Future Continuous përdoret për të folur për gjërat që do të ndodhin në të ardhmen. Future Perfect është një kohë zgjedhore që nuk përdoret shpesh në anglisht, kjo kohë zgjedhore përdoret për të folur për një veprim faktik të ardhshëm përpara një tjetri. Dhe së fundi, Future Perfect Continuous përdoret shumë rrallë, kjo kohë përdoret për të folur për një veprim të ardhshëm në zhvillim dhe para një veprimi tjetër.

Format e ndryshme të pjesëzës në anglisht, për foljen tackle

Present participle

 • tackling

Past participle

 • tackled

Perfect Participle

 • having tackled

Imperative në anglisht, për foljen tackle

Imperative

 • tackle
 • let's tackle
 • tackle

Zgjedhoni një folje tjetër në anglisht

Folje të tjera të rastësishme për të zbuluar më shumë gjuhën angleze: claver emaciate scupper shirk survey systematise tack tag tallow tom-tom volcanize