Zgjedhimi i foljes tack në anglisht në të gjitha kohët

Këtu janë tabelat e zgjedhimit të foljes tack në anglisht.

Zgjedhimi e foljes tack në kohën e tashme

Present Tense

 • I tack
 • you tack
 • he|she|it tacks
 • we tack
 • you tack
 • they tack

Present Continuous

 • I am tacking
 • you are tacking
 • he|she|it is tacking
 • we are tacking
 • you are tacking
 • they are tacking

Present Perfect

 • I have tacked
 • you have tacked
 • he|she|it has tacked
 • we have tacked
 • you have tacked
 • they have tacked

Present Perfect Continuous

 • I have been tacking
 • you have been tacking
 • he|she|it has been tacking
 • we have been tacking
 • you have been tacking
 • they have been tacking

Si t'i përdorim këto kohë zgjedhimi në anglisht? Present shpreh zakonin, frekuancën, të vërtetën e përgjithshme dhe gjendjen e zakonshme në anglisht. Present Continuous shpreh kryesisht idenë e një veprimi ose aktiviteti që është ende në vazhdim e sipër. Present Perfect shpreh atë që lidhet gjithmonë me të tashmen ose me pasojën e një ngjarjeje. Së fundi, Present Perfect Continuous lidhet me idenë e aktivitetit në kohëzgjatje.

Zgjedhimi i foljes tack në kohët e shkuara

Simple past

 • I tacked
 • you tacked
 • he|she|it tacked
 • we tacked
 • you tacked
 • they tacked

Past continuous

 • I was tacking
 • you were tacking
 • he|she|it was tacking
 • we were tacking
 • you were tacking
 • they were tacking

Past perfect

 • I had tacked
 • you had tacked
 • he|she|it had tacked
 • we had tacked
 • you had tacked
 • they had tacked

Past perfect continuous

 • I had been tacking
 • you had been tacking
 • he|she|it had been tacking
 • we had been tacking
 • you had been tacking
 • they had been tacking

Si i përdorni këto kohë zgjedhiminë anglisht? Simple Past shpreh veprime tashmë të përfunduara që nuk kanë lidhje me të tashmen, veprime ose zakone të së shkuarës. Përdoret shumë shpesh në anglisht. Past Continous nga ana tjetër përdoret për të folur për veprimet e vazhdueshme në të kaluarën ose një veprim të kaluar akoma në progres kur ndodh një veprim tjetër. Past Perfect përdoret për të treguar se veprimi ka ndodhur përpara një veprimi tjetër në të kaluarën. Dhe së fundi, Past Perfect Continuous përdoret për t'iu treguar një veprim të vazhdueshëm në të kaluarën që ka vazhduar deri në momentin e nisjes së një veprimi tjetër të kaluar.

Zgjedhimi foljes tack në kohët e ardhshme

Future

 • I will tack
 • you will tack
 • he|she|it will tack
 • we will tack
 • you will tack
 • they will tack

Future continuous

 • I will be tacking
 • you will be tacking
 • he|she|it will be tacking
 • we will be tacking
 • you will be tacking
 • they will be tacking

Future perfect

 • I will have tacked
 • you will have tacked
 • he|she|it will have tacked
 • we will have tacked
 • you will have tacked
 • they will have tacked

Future perfect continuous

 • I will have been tacking
 • you will have been tacking
 • he|she|it will have been tacking
 • we will have been tacking
 • you will have been tacking
 • they will have been tacking

Si i përdorni këto kohë zgjedhore në anglisht? Future përdoret për të folur për veprime faktike në të ardhmen. Future Continuous përdoret për të folur për gjërat që do të ndodhin në të ardhmen. Future Perfect është një kohë zgjedhore që nuk përdoret shpesh në anglisht, kjo kohë zgjedhore përdoret për të folur për një veprim faktik të ardhshëm përpara një tjetri. Dhe së fundi, Future Perfect Continuous përdoret shumë rrallë, kjo kohë përdoret për të folur për një veprim të ardhshëm në zhvillim dhe para një veprimi tjetër.

Format e ndryshme të pjesëzës në anglisht, për foljen tack

Present participle

 • tacking

Past participle

 • tacked

Perfect Participle

 • having tacked

Imperative në anglisht, për foljen tack

Imperative

 • tack
 • let's tack
 • tack

Zgjedhoni një folje tjetër në anglisht

Folje të tjera të rastësishme për të zbuluar më shumë gjuhën angleze: clatter elutriate scunner shire surtax syrup tabulate tackle tallage toll volatilize