Zgjedhimi i foljes tabulate në anglisht në të gjitha kohët

Këtu janë tabelat e zgjedhimit të foljes tabulate në anglisht.

Zgjedhimi e foljes tabulate në kohën e tashme

Present Tense

 • I tabulate
 • you tabulate
 • he|she|it tabulates
 • we tabulate
 • you tabulate
 • they tabulate

Present Continuous

 • I am tabulating
 • you are tabulating
 • he|she|it is tabulating
 • we are tabulating
 • you are tabulating
 • they are tabulating

Present Perfect

 • I have tabulated
 • you have tabulated
 • he|she|it has tabulated
 • we have tabulated
 • you have tabulated
 • they have tabulated

Present Perfect Continuous

 • I have been tabulating
 • you have been tabulating
 • he|she|it has been tabulating
 • we have been tabulating
 • you have been tabulating
 • they have been tabulating

Si t'i përdorim këto kohë zgjedhimi në anglisht? Present shpreh zakonin, frekuancën, të vërtetën e përgjithshme dhe gjendjen e zakonshme në anglisht. Present Continuous shpreh kryesisht idenë e një veprimi ose aktiviteti që është ende në vazhdim e sipër. Present Perfect shpreh atë që lidhet gjithmonë me të tashmen ose me pasojën e një ngjarjeje. Së fundi, Present Perfect Continuous lidhet me idenë e aktivitetit në kohëzgjatje.

Zgjedhimi i foljes tabulate në kohët e shkuara

Simple past

 • I tabulated
 • you tabulated
 • he|she|it tabulated
 • we tabulated
 • you tabulated
 • they tabulated

Past continuous

 • I was tabulating
 • you were tabulating
 • he|she|it was tabulating
 • we were tabulating
 • you were tabulating
 • they were tabulating

Past perfect

 • I had tabulated
 • you had tabulated
 • he|she|it had tabulated
 • we had tabulated
 • you had tabulated
 • they had tabulated

Past perfect continuous

 • I had been tabulating
 • you had been tabulating
 • he|she|it had been tabulating
 • we had been tabulating
 • you had been tabulating
 • they had been tabulating

Si i përdorni këto kohë zgjedhiminë anglisht? Simple Past shpreh veprime tashmë të përfunduara që nuk kanë lidhje me të tashmen, veprime ose zakone të së shkuarës. Përdoret shumë shpesh në anglisht. Past Continous nga ana tjetër përdoret për të folur për veprimet e vazhdueshme në të kaluarën ose një veprim të kaluar akoma në progres kur ndodh një veprim tjetër. Past Perfect përdoret për të treguar se veprimi ka ndodhur përpara një veprimi tjetër në të kaluarën. Dhe së fundi, Past Perfect Continuous përdoret për t'iu treguar një veprim të vazhdueshëm në të kaluarën që ka vazhduar deri në momentin e nisjes së një veprimi tjetër të kaluar.

Zgjedhimi foljes tabulate në kohët e ardhshme

Future

 • I will tabulate
 • you will tabulate
 • he|she|it will tabulate
 • we will tabulate
 • you will tabulate
 • they will tabulate

Future continuous

 • I will be tabulating
 • you will be tabulating
 • he|she|it will be tabulating
 • we will be tabulating
 • you will be tabulating
 • they will be tabulating

Future perfect

 • I will have tabulated
 • you will have tabulated
 • he|she|it will have tabulated
 • we will have tabulated
 • you will have tabulated
 • they will have tabulated

Future perfect continuous

 • I will have been tabulating
 • you will have been tabulating
 • he|she|it will have been tabulating
 • we will have been tabulating
 • you will have been tabulating
 • they will have been tabulating

Si i përdorni këto kohë zgjedhore në anglisht? Future përdoret për të folur për veprime faktike në të ardhmen. Future Continuous përdoret për të folur për gjërat që do të ndodhin në të ardhmen. Future Perfect është një kohë zgjedhore që nuk përdoret shpesh në anglisht, kjo kohë zgjedhore përdoret për të folur për një veprim faktik të ardhshëm përpara një tjetri. Dhe së fundi, Future Perfect Continuous përdoret shumë rrallë, kjo kohë përdoret për të folur për një veprim të ardhshëm në zhvillim dhe para një veprimi tjetër.

Format e ndryshme të pjesëzës në anglisht, për foljen tabulate

Present participle

 • tabulating

Past participle

 • tabulated

Perfect Participle

 • having tabulated

Imperative në anglisht, për foljen tabulate

Imperative

 • tabulate
 • let's tabulate
 • tabulate

Zgjedhoni një folje tjetër në anglisht

Folje të tjera të rastësishme për të zbuluar më shumë gjuhën angleze: classify elute scunge shipwreck surround syringe table tack talk tolerate void