Zgjedhimi i foljes synthetize në anglisht në të gjitha kohët

Këtu janë tabelat e zgjedhimit të foljes synthetize në anglisht.

Zgjedhimi e foljes synthetize në kohën e tashme

Present Tense

 • I synthetize
 • you synthetize
 • he|she|it synthetizes
 • we synthetize
 • you synthetize
 • they synthetize

Present Continuous

 • I am synthetizing
 • you are synthetizing
 • he|she|it is synthetizing
 • we are synthetizing
 • you are synthetizing
 • they are synthetizing

Present Perfect

 • I have synthetized
 • you have synthetized
 • he|she|it has synthetized
 • we have synthetized
 • you have synthetized
 • they have synthetized

Present Perfect Continuous

 • I have been synthetizing
 • you have been synthetizing
 • he|she|it has been synthetizing
 • we have been synthetizing
 • you have been synthetizing
 • they have been synthetizing

Si t'i përdorim këto kohë zgjedhimi në anglisht? Present shpreh zakonin, frekuancën, të vërtetën e përgjithshme dhe gjendjen e zakonshme në anglisht. Present Continuous shpreh kryesisht idenë e një veprimi ose aktiviteti që është ende në vazhdim e sipër. Present Perfect shpreh atë që lidhet gjithmonë me të tashmen ose me pasojën e një ngjarjeje. Së fundi, Present Perfect Continuous lidhet me idenë e aktivitetit në kohëzgjatje.

Zgjedhimi i foljes synthetize në kohët e shkuara

Simple past

 • I synthetized
 • you synthetized
 • he|she|it synthetized
 • we synthetized
 • you synthetized
 • they synthetized

Past continuous

 • I was synthetizing
 • you were synthetizing
 • he|she|it was synthetizing
 • we were synthetizing
 • you were synthetizing
 • they were synthetizing

Past perfect

 • I had synthetized
 • you had synthetized
 • he|she|it had synthetized
 • we had synthetized
 • you had synthetized
 • they had synthetized

Past perfect continuous

 • I had been synthetizing
 • you had been synthetizing
 • he|she|it had been synthetizing
 • we had been synthetizing
 • you had been synthetizing
 • they had been synthetizing

Si i përdorni këto kohë zgjedhiminë anglisht? Simple Past shpreh veprime tashmë të përfunduara që nuk kanë lidhje me të tashmen, veprime ose zakone të së shkuarës. Përdoret shumë shpesh në anglisht. Past Continous nga ana tjetër përdoret për të folur për veprimet e vazhdueshme në të kaluarën ose një veprim të kaluar akoma në progres kur ndodh një veprim tjetër. Past Perfect përdoret për të treguar se veprimi ka ndodhur përpara një veprimi tjetër në të kaluarën. Dhe së fundi, Past Perfect Continuous përdoret për t'iu treguar një veprim të vazhdueshëm në të kaluarën që ka vazhduar deri në momentin e nisjes së një veprimi tjetër të kaluar.

Zgjedhimi foljes synthetize në kohët e ardhshme

Future

 • I will synthetize
 • you will synthetize
 • he|she|it will synthetize
 • we will synthetize
 • you will synthetize
 • they will synthetize

Future continuous

 • I will be synthetizing
 • you will be synthetizing
 • he|she|it will be synthetizing
 • we will be synthetizing
 • you will be synthetizing
 • they will be synthetizing

Future perfect

 • I will have synthetized
 • you will have synthetized
 • he|she|it will have synthetized
 • we will have synthetized
 • you will have synthetized
 • they will have synthetized

Future perfect continuous

 • I will have been synthetizing
 • you will have been synthetizing
 • he|she|it will have been synthetizing
 • we will have been synthetizing
 • you will have been synthetizing
 • they will have been synthetizing

Si i përdorni këto kohë zgjedhore në anglisht? Future përdoret për të folur për veprime faktike në të ardhmen. Future Continuous përdoret për të folur për gjërat që do të ndodhin në të ardhmen. Future Perfect është një kohë zgjedhore që nuk përdoret shpesh në anglisht, kjo kohë zgjedhore përdoret për të folur për një veprim faktik të ardhshëm përpara një tjetri. Dhe së fundi, Future Perfect Continuous përdoret shumë rrallë, kjo kohë përdoret për të folur për një veprim të ardhshëm në zhvillim dhe para një veprimi tjetër.

Format e ndryshme të pjesëzës në anglisht, për foljen synthetize

Present participle

 • synthetizing

Past participle

 • synthetized

Perfect Participle

 • having synthetized

Imperative në anglisht, për foljen synthetize

Imperative

 • synthetize
 • let's synthetize
 • synthetize

Zgjedhoni një folje tjetër në anglisht

Folje të tjera të rastësishme për të zbuluar më shumë gjuhën angleze: clank elegize scrutinize shillyshally surfeit syncopate synthesize sypher tabulate toe vitriolize