Zgjedhimi i foljes surtax në anglisht në të gjitha kohët

Këtu janë tabelat e zgjedhimit të foljes surtax në anglisht.

Zgjedhimi e foljes surtax në kohën e tashme

Present Tense

 • I surtax
 • you surtax
 • he|she|it surtaxes
 • we surtax
 • you surtax
 • they surtax

Present Continuous

 • I am surtaxing
 • you are surtaxing
 • he|she|it is surtaxing
 • we are surtaxing
 • you are surtaxing
 • they are surtaxing

Present Perfect

 • I have surtaxed
 • you have surtaxed
 • he|she|it has surtaxed
 • we have surtaxed
 • you have surtaxed
 • they have surtaxed

Present Perfect Continuous

 • I have been surtaxing
 • you have been surtaxing
 • he|she|it has been surtaxing
 • we have been surtaxing
 • you have been surtaxing
 • they have been surtaxing

Si t'i përdorim këto kohë zgjedhimi në anglisht? Present shpreh zakonin, frekuancën, të vërtetën e përgjithshme dhe gjendjen e zakonshme në anglisht. Present Continuous shpreh kryesisht idenë e një veprimi ose aktiviteti që është ende në vazhdim e sipër. Present Perfect shpreh atë që lidhet gjithmonë me të tashmen ose me pasojën e një ngjarjeje. Së fundi, Present Perfect Continuous lidhet me idenë e aktivitetit në kohëzgjatje.

Zgjedhimi i foljes surtax në kohët e shkuara

Simple past

 • I surtaxed
 • you surtaxed
 • he|she|it surtaxed
 • we surtaxed
 • you surtaxed
 • they surtaxed

Past continuous

 • I was surtaxing
 • you were surtaxing
 • he|she|it was surtaxing
 • we were surtaxing
 • you were surtaxing
 • they were surtaxing

Past perfect

 • I had surtaxed
 • you had surtaxed
 • he|she|it had surtaxed
 • we had surtaxed
 • you had surtaxed
 • they had surtaxed

Past perfect continuous

 • I had been surtaxing
 • you had been surtaxing
 • he|she|it had been surtaxing
 • we had been surtaxing
 • you had been surtaxing
 • they had been surtaxing

Si i përdorni këto kohë zgjedhiminë anglisht? Simple Past shpreh veprime tashmë të përfunduara që nuk kanë lidhje me të tashmen, veprime ose zakone të së shkuarës. Përdoret shumë shpesh në anglisht. Past Continous nga ana tjetër përdoret për të folur për veprimet e vazhdueshme në të kaluarën ose një veprim të kaluar akoma në progres kur ndodh një veprim tjetër. Past Perfect përdoret për të treguar se veprimi ka ndodhur përpara një veprimi tjetër në të kaluarën. Dhe së fundi, Past Perfect Continuous përdoret për t'iu treguar një veprim të vazhdueshëm në të kaluarën që ka vazhduar deri në momentin e nisjes së një veprimi tjetër të kaluar.

Zgjedhimi foljes surtax në kohët e ardhshme

Future

 • I will surtax
 • you will surtax
 • he|she|it will surtax
 • we will surtax
 • you will surtax
 • they will surtax

Future continuous

 • I will be surtaxing
 • you will be surtaxing
 • he|she|it will be surtaxing
 • we will be surtaxing
 • you will be surtaxing
 • they will be surtaxing

Future perfect

 • I will have surtaxed
 • you will have surtaxed
 • he|she|it will have surtaxed
 • we will have surtaxed
 • you will have surtaxed
 • they will have surtaxed

Future perfect continuous

 • I will have been surtaxing
 • you will have been surtaxing
 • he|she|it will have been surtaxing
 • we will have been surtaxing
 • you will have been surtaxing
 • they will have been surtaxing

Si i përdorni këto kohë zgjedhore në anglisht? Future përdoret për të folur për veprime faktike në të ardhmen. Future Continuous përdoret për të folur për gjërat që do të ndodhin në të ardhmen. Future Perfect është një kohë zgjedhore që nuk përdoret shpesh në anglisht, kjo kohë zgjedhore përdoret për të folur për një veprim faktik të ardhshëm përpara një tjetri. Dhe së fundi, Future Perfect Continuous përdoret shumë rrallë, kjo kohë përdoret për të folur për një veprim të ardhshëm në zhvillim dhe para një veprimi tjetër.

Format e ndryshme të pjesëzës në anglisht, për foljen surtax

Present participle

 • surtaxing

Past participle

 • surtaxed

Perfect Participle

 • having surtaxed

Imperative në anglisht, për foljen surtax

Imperative

 • surtax
 • let's surtax
 • surtax

Zgjedhoni një folje tjetër në anglisht

Folje të tjera të rastësishme për të zbuluar më shumë gjuhën angleze: chillax dumb scar sense subvene surname surround survey swab thirst vamp