Zgjedhimi i foljes surround në anglisht në të gjitha kohët

Këtu janë tabelat e zgjedhimit të foljes surround në anglisht.

Zgjedhimi e foljes surround në kohën e tashme

Present Tense

 • I surround
 • you surround
 • he|she|it surrounds
 • we surround
 • you surround
 • they surround

Present Continuous

 • I am surrounding
 • you are surrounding
 • he|she|it is surrounding
 • we are surrounding
 • you are surrounding
 • they are surrounding

Present Perfect

 • I have surrounded
 • you have surrounded
 • he|she|it has surrounded
 • we have surrounded
 • you have surrounded
 • they have surrounded

Present Perfect Continuous

 • I have been surrounding
 • you have been surrounding
 • he|she|it has been surrounding
 • we have been surrounding
 • you have been surrounding
 • they have been surrounding

Si t'i përdorim këto kohë zgjedhimi në anglisht? Present shpreh zakonin, frekuancën, të vërtetën e përgjithshme dhe gjendjen e zakonshme në anglisht. Present Continuous shpreh kryesisht idenë e një veprimi ose aktiviteti që është ende në vazhdim e sipër. Present Perfect shpreh atë që lidhet gjithmonë me të tashmen ose me pasojën e një ngjarjeje. Së fundi, Present Perfect Continuous lidhet me idenë e aktivitetit në kohëzgjatje.

Zgjedhimi i foljes surround në kohët e shkuara

Simple past

 • I surrounded
 • you surrounded
 • he|she|it surrounded
 • we surrounded
 • you surrounded
 • they surrounded

Past continuous

 • I was surrounding
 • you were surrounding
 • he|she|it was surrounding
 • we were surrounding
 • you were surrounding
 • they were surrounding

Past perfect

 • I had surrounded
 • you had surrounded
 • he|she|it had surrounded
 • we had surrounded
 • you had surrounded
 • they had surrounded

Past perfect continuous

 • I had been surrounding
 • you had been surrounding
 • he|she|it had been surrounding
 • we had been surrounding
 • you had been surrounding
 • they had been surrounding

Si i përdorni këto kohë zgjedhiminë anglisht? Simple Past shpreh veprime tashmë të përfunduara që nuk kanë lidhje me të tashmen, veprime ose zakone të së shkuarës. Përdoret shumë shpesh në anglisht. Past Continous nga ana tjetër përdoret për të folur për veprimet e vazhdueshme në të kaluarën ose një veprim të kaluar akoma në progres kur ndodh një veprim tjetër. Past Perfect përdoret për të treguar se veprimi ka ndodhur përpara një veprimi tjetër në të kaluarën. Dhe së fundi, Past Perfect Continuous përdoret për t'iu treguar një veprim të vazhdueshëm në të kaluarën që ka vazhduar deri në momentin e nisjes së një veprimi tjetër të kaluar.

Zgjedhimi foljes surround në kohët e ardhshme

Future

 • I will surround
 • you will surround
 • he|she|it will surround
 • we will surround
 • you will surround
 • they will surround

Future continuous

 • I will be surrounding
 • you will be surrounding
 • he|she|it will be surrounding
 • we will be surrounding
 • you will be surrounding
 • they will be surrounding

Future perfect

 • I will have surrounded
 • you will have surrounded
 • he|she|it will have surrounded
 • we will have surrounded
 • you will have surrounded
 • they will have surrounded

Future perfect continuous

 • I will have been surrounding
 • you will have been surrounding
 • he|she|it will have been surrounding
 • we will have been surrounding
 • you will have been surrounding
 • they will have been surrounding

Si i përdorni këto kohë zgjedhore në anglisht? Future përdoret për të folur për veprime faktike në të ardhmen. Future Continuous përdoret për të folur për gjërat që do të ndodhin në të ardhmen. Future Perfect është një kohë zgjedhore që nuk përdoret shpesh në anglisht, kjo kohë zgjedhore përdoret për të folur për një veprim faktik të ardhshëm përpara një tjetri. Dhe së fundi, Future Perfect Continuous përdoret shumë rrallë, kjo kohë përdoret për të folur për një veprim të ardhshëm në zhvillim dhe para një veprimi tjetër.

Format e ndryshme të pjesëzës në anglisht, për foljen surround

Present participle

 • surrounding

Past participle

 • surrounded

Perfect Participle

 • having surrounded

Imperative në anglisht, për foljen surround

Imperative

 • surround
 • let's surround
 • surround

Zgjedhoni një folje tjetër në anglisht

Folje të tjera të rastësishme për të zbuluar më shumë gjuhën angleze: chill dull scapegoat sensationalize suburbanize surmount surrogate surtax suture thirl vamoose