Zgjedhimi i foljes surpass në anglisht në të gjitha kohët

Këtu janë tabelat e zgjedhimit të foljes surpass në anglisht.

Zgjedhimi e foljes surpass në kohën e tashme

Present Tense

 • I surpass
 • you surpass
 • he|she|it surpasses
 • we surpass
 • you surpass
 • they surpass

Present Continuous

 • I am surpassing
 • you are surpassing
 • he|she|it is surpassing
 • we are surpassing
 • you are surpassing
 • they are surpassing

Present Perfect

 • I have surpassed
 • you have surpassed
 • he|she|it has surpassed
 • we have surpassed
 • you have surpassed
 • they have surpassed

Present Perfect Continuous

 • I have been surpassing
 • you have been surpassing
 • he|she|it has been surpassing
 • we have been surpassing
 • you have been surpassing
 • they have been surpassing

Si t'i përdorim këto kohë zgjedhimi në anglisht? Present shpreh zakonin, frekuancën, të vërtetën e përgjithshme dhe gjendjen e zakonshme në anglisht. Present Continuous shpreh kryesisht idenë e një veprimi ose aktiviteti që është ende në vazhdim e sipër. Present Perfect shpreh atë që lidhet gjithmonë me të tashmen ose me pasojën e një ngjarjeje. Së fundi, Present Perfect Continuous lidhet me idenë e aktivitetit në kohëzgjatje.

Zgjedhimi i foljes surpass në kohët e shkuara

Simple past

 • I surpassed
 • you surpassed
 • he|she|it surpassed
 • we surpassed
 • you surpassed
 • they surpassed

Past continuous

 • I was surpassing
 • you were surpassing
 • he|she|it was surpassing
 • we were surpassing
 • you were surpassing
 • they were surpassing

Past perfect

 • I had surpassed
 • you had surpassed
 • he|she|it had surpassed
 • we had surpassed
 • you had surpassed
 • they had surpassed

Past perfect continuous

 • I had been surpassing
 • you had been surpassing
 • he|she|it had been surpassing
 • we had been surpassing
 • you had been surpassing
 • they had been surpassing

Si i përdorni këto kohë zgjedhiminë anglisht? Simple Past shpreh veprime tashmë të përfunduara që nuk kanë lidhje me të tashmen, veprime ose zakone të së shkuarës. Përdoret shumë shpesh në anglisht. Past Continous nga ana tjetër përdoret për të folur për veprimet e vazhdueshme në të kaluarën ose një veprim të kaluar akoma në progres kur ndodh një veprim tjetër. Past Perfect përdoret për të treguar se veprimi ka ndodhur përpara një veprimi tjetër në të kaluarën. Dhe së fundi, Past Perfect Continuous përdoret për t'iu treguar një veprim të vazhdueshëm në të kaluarën që ka vazhduar deri në momentin e nisjes së një veprimi tjetër të kaluar.

Zgjedhimi foljes surpass në kohët e ardhshme

Future

 • I will surpass
 • you will surpass
 • he|she|it will surpass
 • we will surpass
 • you will surpass
 • they will surpass

Future continuous

 • I will be surpassing
 • you will be surpassing
 • he|she|it will be surpassing
 • we will be surpassing
 • you will be surpassing
 • they will be surpassing

Future perfect

 • I will have surpassed
 • you will have surpassed
 • he|she|it will have surpassed
 • we will have surpassed
 • you will have surpassed
 • they will have surpassed

Future perfect continuous

 • I will have been surpassing
 • you will have been surpassing
 • he|she|it will have been surpassing
 • we will have been surpassing
 • you will have been surpassing
 • they will have been surpassing

Si i përdorni këto kohë zgjedhore në anglisht? Future përdoret për të folur për veprime faktike në të ardhmen. Future Continuous përdoret për të folur për gjërat që do të ndodhin në të ardhmen. Future Perfect është një kohë zgjedhore që nuk përdoret shpesh në anglisht, kjo kohë zgjedhore përdoret për të folur për një veprim faktik të ardhshëm përpara një tjetri. Dhe së fundi, Future Perfect Continuous përdoret shumë rrallë, kjo kohë përdoret për të folur për një veprim të ardhshëm në zhvillim dhe para një veprimi tjetër.

Format e ndryshme të pjesëzës në anglisht, për foljen surpass

Present participle

 • surpassing

Past participle

 • surpassed

Perfect Participle

 • having surpassed

Imperative në anglisht, për foljen surpass

Imperative

 • surpass
 • let's surpass
 • surpass

Zgjedhoni një folje tjetër në anglisht

Folje të tjera të rastësishme për të zbuluar më shumë gjuhën angleze: chevy duel scandal sell subtend surf surname surprint suspend thermalize valet