Zgjedhimi i foljes surname në anglisht në të gjitha kohët

Këtu janë tabelat e zgjedhimit të foljes surname në anglisht.

Zgjedhimi e foljes surname në kohën e tashme

Present Tense

 • I surname
 • you surname
 • he|she|it surnames
 • we surname
 • you surname
 • they surname

Present Continuous

 • I am surnaming
 • you are surnaming
 • he|she|it is surnaming
 • we are surnaming
 • you are surnaming
 • they are surnaming

Present Perfect

 • I have surnamed
 • you have surnamed
 • he|she|it has surnamed
 • we have surnamed
 • you have surnamed
 • they have surnamed

Present Perfect Continuous

 • I have been surnaming
 • you have been surnaming
 • he|she|it has been surnaming
 • we have been surnaming
 • you have been surnaming
 • they have been surnaming

Si t'i përdorim këto kohë zgjedhimi në anglisht? Present shpreh zakonin, frekuancën, të vërtetën e përgjithshme dhe gjendjen e zakonshme në anglisht. Present Continuous shpreh kryesisht idenë e një veprimi ose aktiviteti që është ende në vazhdim e sipër. Present Perfect shpreh atë që lidhet gjithmonë me të tashmen ose me pasojën e një ngjarjeje. Së fundi, Present Perfect Continuous lidhet me idenë e aktivitetit në kohëzgjatje.

Zgjedhimi i foljes surname në kohët e shkuara

Simple past

 • I surnamed
 • you surnamed
 • he|she|it surnamed
 • we surnamed
 • you surnamed
 • they surnamed

Past continuous

 • I was surnaming
 • you were surnaming
 • he|she|it was surnaming
 • we were surnaming
 • you were surnaming
 • they were surnaming

Past perfect

 • I had surnamed
 • you had surnamed
 • he|she|it had surnamed
 • we had surnamed
 • you had surnamed
 • they had surnamed

Past perfect continuous

 • I had been surnaming
 • you had been surnaming
 • he|she|it had been surnaming
 • we had been surnaming
 • you had been surnaming
 • they had been surnaming

Si i përdorni këto kohë zgjedhiminë anglisht? Simple Past shpreh veprime tashmë të përfunduara që nuk kanë lidhje me të tashmen, veprime ose zakone të së shkuarës. Përdoret shumë shpesh në anglisht. Past Continous nga ana tjetër përdoret për të folur për veprimet e vazhdueshme në të kaluarën ose një veprim të kaluar akoma në progres kur ndodh një veprim tjetër. Past Perfect përdoret për të treguar se veprimi ka ndodhur përpara një veprimi tjetër në të kaluarën. Dhe së fundi, Past Perfect Continuous përdoret për t'iu treguar një veprim të vazhdueshëm në të kaluarën që ka vazhduar deri në momentin e nisjes së një veprimi tjetër të kaluar.

Zgjedhimi foljes surname në kohët e ardhshme

Future

 • I will surname
 • you will surname
 • he|she|it will surname
 • we will surname
 • you will surname
 • they will surname

Future continuous

 • I will be surnaming
 • you will be surnaming
 • he|she|it will be surnaming
 • we will be surnaming
 • you will be surnaming
 • they will be surnaming

Future perfect

 • I will have surnamed
 • you will have surnamed
 • he|she|it will have surnamed
 • we will have surnamed
 • you will have surnamed
 • they will have surnamed

Future perfect continuous

 • I will have been surnaming
 • you will have been surnaming
 • he|she|it will have been surnaming
 • we will have been surnaming
 • you will have been surnaming
 • they will have been surnaming

Si i përdorni këto kohë zgjedhore në anglisht? Future përdoret për të folur për veprime faktike në të ardhmen. Future Continuous përdoret për të folur për gjërat që do të ndodhin në të ardhmen. Future Perfect është një kohë zgjedhore që nuk përdoret shpesh në anglisht, kjo kohë zgjedhore përdoret për të folur për një veprim faktik të ardhshëm përpara një tjetri. Dhe së fundi, Future Perfect Continuous përdoret shumë rrallë, kjo kohë përdoret për të folur për një veprim të ardhshëm në zhvillim dhe para një veprimi tjetër.

Format e ndryshme të pjesëzës në anglisht, për foljen surname

Present participle

 • surnaming

Past participle

 • surnamed

Perfect Participle

 • having surnamed

Imperative në anglisht, për foljen surname

Imperative

 • surname
 • let's surname
 • surname

Zgjedhoni një folje tjetër në anglisht

Folje të tjera të rastësishme për të zbuluar më shumë gjuhën angleze: cherrypick duck scan selfharm subsume surcingle surmount surpass suspect theorize vail