Zgjedhimi i foljes succeed në anglisht në të gjitha kohët

Këtu janë tabelat e zgjedhimit të foljes succeed në anglisht.

Zgjedhimi e foljes succeed në kohën e tashme

Present Tense

 • I succeed
 • you succeed
 • he|she|it succeeds
 • we succeed
 • you succeed
 • they succeed

Present Continuous

 • I am succeeding
 • you are succeeding
 • he|she|it is succeeding
 • we are succeeding
 • you are succeeding
 • they are succeeding

Present Perfect

 • I have succeeded
 • you have succeeded
 • he|she|it has succeeded
 • we have succeeded
 • you have succeeded
 • they have succeeded

Present Perfect Continuous

 • I have been succeeding
 • you have been succeeding
 • he|she|it has been succeeding
 • we have been succeeding
 • you have been succeeding
 • they have been succeeding

Si t'i përdorim këto kohë zgjedhimi në anglisht? Present shpreh zakonin, frekuancën, të vërtetën e përgjithshme dhe gjendjen e zakonshme në anglisht. Present Continuous shpreh kryesisht idenë e një veprimi ose aktiviteti që është ende në vazhdim e sipër. Present Perfect shpreh atë që lidhet gjithmonë me të tashmen ose me pasojën e një ngjarjeje. Së fundi, Present Perfect Continuous lidhet me idenë e aktivitetit në kohëzgjatje.

Zgjedhimi i foljes succeed në kohët e shkuara

Simple past

 • I succeeded
 • you succeeded
 • he|she|it succeeded
 • we succeeded
 • you succeeded
 • they succeeded

Past continuous

 • I was succeeding
 • you were succeeding
 • he|she|it was succeeding
 • we were succeeding
 • you were succeeding
 • they were succeeding

Past perfect

 • I had succeeded
 • you had succeeded
 • he|she|it had succeeded
 • we had succeeded
 • you had succeeded
 • they had succeeded

Past perfect continuous

 • I had been succeeding
 • you had been succeeding
 • he|she|it had been succeeding
 • we had been succeeding
 • you had been succeeding
 • they had been succeeding

Si i përdorni këto kohë zgjedhiminë anglisht? Simple Past shpreh veprime tashmë të përfunduara që nuk kanë lidhje me të tashmen, veprime ose zakone të së shkuarës. Përdoret shumë shpesh në anglisht. Past Continous nga ana tjetër përdoret për të folur për veprimet e vazhdueshme në të kaluarën ose një veprim të kaluar akoma në progres kur ndodh një veprim tjetër. Past Perfect përdoret për të treguar se veprimi ka ndodhur përpara një veprimi tjetër në të kaluarën. Dhe së fundi, Past Perfect Continuous përdoret për t'iu treguar një veprim të vazhdueshëm në të kaluarën që ka vazhduar deri në momentin e nisjes së një veprimi tjetër të kaluar.

Zgjedhimi foljes succeed në kohët e ardhshme

Future

 • I will succeed
 • you will succeed
 • he|she|it will succeed
 • we will succeed
 • you will succeed
 • they will succeed

Future continuous

 • I will be succeeding
 • you will be succeeding
 • he|she|it will be succeeding
 • we will be succeeding
 • you will be succeeding
 • they will be succeeding

Future perfect

 • I will have succeeded
 • you will have succeeded
 • he|she|it will have succeeded
 • we will have succeeded
 • you will have succeeded
 • they will have succeeded

Future perfect continuous

 • I will have been succeeding
 • you will have been succeeding
 • he|she|it will have been succeeding
 • we will have been succeeding
 • you will have been succeeding
 • they will have been succeeding

Si i përdorni këto kohë zgjedhore në anglisht? Future përdoret për të folur për veprime faktike në të ardhmen. Future Continuous përdoret për të folur për gjërat që do të ndodhin në të ardhmen. Future Perfect është një kohë zgjedhore që nuk përdoret shpesh në anglisht, kjo kohë zgjedhore përdoret për të folur për një veprim faktik të ardhshëm përpara një tjetri. Dhe së fundi, Future Perfect Continuous përdoret shumë rrallë, kjo kohë përdoret për të folur për një veprim të ardhshëm në zhvillim dhe para një veprimi tjetër.

Format e ndryshme të pjesëzës në anglisht, për foljen succeed

Present participle

 • succeeding

Past participle

 • succeeded

Perfect Participle

 • having succeeded

Imperative në anglisht, për foljen succeed

Imperative

 • succeed
 • let's succeed
 • succeed

Zgjedhoni një folje tjetër në anglisht

Folje të tjera të rastësishme për të zbuluar më shumë gjuhën angleze: cement doublebogey rumour scribble striate subtilize subvert succour suffix tauten unstep