Zgjedhimi i foljes subtilize në anglisht në të gjitha kohët

Këtu janë tabelat e zgjedhimit të foljes subtilize në anglisht.

Zgjedhimi e foljes subtilize në kohën e tashme

Present Tense

 • I subtilize
 • you subtilize
 • he|she|it subtilizes
 • we subtilize
 • you subtilize
 • they subtilize

Present Continuous

 • I am subtilizing
 • you are subtilizing
 • he|she|it is subtilizing
 • we are subtilizing
 • you are subtilizing
 • they are subtilizing

Present Perfect

 • I have subtilized
 • you have subtilized
 • he|she|it has subtilized
 • we have subtilized
 • you have subtilized
 • they have subtilized

Present Perfect Continuous

 • I have been subtilizing
 • you have been subtilizing
 • he|she|it has been subtilizing
 • we have been subtilizing
 • you have been subtilizing
 • they have been subtilizing

Si t'i përdorim këto kohë zgjedhimi në anglisht? Present shpreh zakonin, frekuancën, të vërtetën e përgjithshme dhe gjendjen e zakonshme në anglisht. Present Continuous shpreh kryesisht idenë e një veprimi ose aktiviteti që është ende në vazhdim e sipër. Present Perfect shpreh atë që lidhet gjithmonë me të tashmen ose me pasojën e një ngjarjeje. Së fundi, Present Perfect Continuous lidhet me idenë e aktivitetit në kohëzgjatje.

Zgjedhimi i foljes subtilize në kohët e shkuara

Simple past

 • I subtilized
 • you subtilized
 • he|she|it subtilized
 • we subtilized
 • you subtilized
 • they subtilized

Past continuous

 • I was subtilizing
 • you were subtilizing
 • he|she|it was subtilizing
 • we were subtilizing
 • you were subtilizing
 • they were subtilizing

Past perfect

 • I had subtilized
 • you had subtilized
 • he|she|it had subtilized
 • we had subtilized
 • you had subtilized
 • they had subtilized

Past perfect continuous

 • I had been subtilizing
 • you had been subtilizing
 • he|she|it had been subtilizing
 • we had been subtilizing
 • you had been subtilizing
 • they had been subtilizing

Si i përdorni këto kohë zgjedhiminë anglisht? Simple Past shpreh veprime tashmë të përfunduara që nuk kanë lidhje me të tashmen, veprime ose zakone të së shkuarës. Përdoret shumë shpesh në anglisht. Past Continous nga ana tjetër përdoret për të folur për veprimet e vazhdueshme në të kaluarën ose një veprim të kaluar akoma në progres kur ndodh një veprim tjetër. Past Perfect përdoret për të treguar se veprimi ka ndodhur përpara një veprimi tjetër në të kaluarën. Dhe së fundi, Past Perfect Continuous përdoret për t'iu treguar një veprim të vazhdueshëm në të kaluarën që ka vazhduar deri në momentin e nisjes së një veprimi tjetër të kaluar.

Zgjedhimi foljes subtilize në kohët e ardhshme

Future

 • I will subtilize
 • you will subtilize
 • he|she|it will subtilize
 • we will subtilize
 • you will subtilize
 • they will subtilize

Future continuous

 • I will be subtilizing
 • you will be subtilizing
 • he|she|it will be subtilizing
 • we will be subtilizing
 • you will be subtilizing
 • they will be subtilizing

Future perfect

 • I will have subtilized
 • you will have subtilized
 • he|she|it will have subtilized
 • we will have subtilized
 • you will have subtilized
 • they will have subtilized

Future perfect continuous

 • I will have been subtilizing
 • you will have been subtilizing
 • he|she|it will have been subtilizing
 • we will have been subtilizing
 • you will have been subtilizing
 • they will have been subtilizing

Si i përdorni këto kohë zgjedhore në anglisht? Future përdoret për të folur për veprime faktike në të ardhmen. Future Continuous përdoret për të folur për gjërat që do të ndodhin në të ardhmen. Future Perfect është një kohë zgjedhore që nuk përdoret shpesh në anglisht, kjo kohë zgjedhore përdoret për të folur për një veprim faktik të ardhshëm përpara një tjetri. Dhe së fundi, Future Perfect Continuous përdoret shumë rrallë, kjo kohë përdoret për të folur për një veprim të ardhshëm në zhvillim dhe para një veprimi tjetër.

Format e ndryshme të pjesëzës në anglisht, për foljen subtilize

Present participle

 • subtilizing

Past participle

 • subtilized

Perfect Participle

 • having subtilized

Imperative në anglisht, për foljen subtilize

Imperative

 • subtilize
 • let's subtilize
 • subtilize

Zgjedhoni një folje tjetër në anglisht

Folje të tjera të rastësishme për të zbuluar më shumë gjuhën angleze: caw double-declutch ruffle screak stream substantialize subtend subtitle succuss tassel unsling