Zgjedhimi i foljes subserve në anglisht në të gjitha kohët

Këtu janë tabelat e zgjedhimit të foljes subserve në anglisht.

Zgjedhimi e foljes subserve në kohën e tashme

Present Tense

 • I subserve
 • you subserve
 • he|she|it subserves
 • we subserve
 • you subserve
 • they subserve

Present Continuous

 • I am subserving
 • you are subserving
 • he|she|it is subserving
 • we are subserving
 • you are subserving
 • they are subserving

Present Perfect

 • I have subserved
 • you have subserved
 • he|she|it has subserved
 • we have subserved
 • you have subserved
 • they have subserved

Present Perfect Continuous

 • I have been subserving
 • you have been subserving
 • he|she|it has been subserving
 • we have been subserving
 • you have been subserving
 • they have been subserving

Si t'i përdorim këto kohë zgjedhimi në anglisht? Present shpreh zakonin, frekuancën, të vërtetën e përgjithshme dhe gjendjen e zakonshme në anglisht. Present Continuous shpreh kryesisht idenë e një veprimi ose aktiviteti që është ende në vazhdim e sipër. Present Perfect shpreh atë që lidhet gjithmonë me të tashmen ose me pasojën e një ngjarjeje. Së fundi, Present Perfect Continuous lidhet me idenë e aktivitetit në kohëzgjatje.

Zgjedhimi i foljes subserve në kohët e shkuara

Simple past

 • I subserved
 • you subserved
 • he|she|it subserved
 • we subserved
 • you subserved
 • they subserved

Past continuous

 • I was subserving
 • you were subserving
 • he|she|it was subserving
 • we were subserving
 • you were subserving
 • they were subserving

Past perfect

 • I had subserved
 • you had subserved
 • he|she|it had subserved
 • we had subserved
 • you had subserved
 • they had subserved

Past perfect continuous

 • I had been subserving
 • you had been subserving
 • he|she|it had been subserving
 • we had been subserving
 • you had been subserving
 • they had been subserving

Si i përdorni këto kohë zgjedhiminë anglisht? Simple Past shpreh veprime tashmë të përfunduara që nuk kanë lidhje me të tashmen, veprime ose zakone të së shkuarës. Përdoret shumë shpesh në anglisht. Past Continous nga ana tjetër përdoret për të folur për veprimet e vazhdueshme në të kaluarën ose një veprim të kaluar akoma në progres kur ndodh një veprim tjetër. Past Perfect përdoret për të treguar se veprimi ka ndodhur përpara një veprimi tjetër në të kaluarën. Dhe së fundi, Past Perfect Continuous përdoret për t'iu treguar një veprim të vazhdueshëm në të kaluarën që ka vazhduar deri në momentin e nisjes së një veprimi tjetër të kaluar.

Zgjedhimi foljes subserve në kohët e ardhshme

Future

 • I will subserve
 • you will subserve
 • he|she|it will subserve
 • we will subserve
 • you will subserve
 • they will subserve

Future continuous

 • I will be subserving
 • you will be subserving
 • he|she|it will be subserving
 • we will be subserving
 • you will be subserving
 • they will be subserving

Future perfect

 • I will have subserved
 • you will have subserved
 • he|she|it will have subserved
 • we will have subserved
 • you will have subserved
 • they will have subserved

Future perfect continuous

 • I will have been subserving
 • you will have been subserving
 • he|she|it will have been subserving
 • we will have been subserving
 • you will have been subserving
 • they will have been subserving

Si i përdorni këto kohë zgjedhore në anglisht? Future përdoret për të folur për veprime faktike në të ardhmen. Future Continuous përdoret për të folur për gjërat që do të ndodhin në të ardhmen. Future Perfect është një kohë zgjedhore që nuk përdoret shpesh në anglisht, kjo kohë zgjedhore përdoret për të folur për një veprim faktik të ardhshëm përpara një tjetri. Dhe së fundi, Future Perfect Continuous përdoret shumë rrallë, kjo kohë përdoret për të folur për një veprim të ardhshëm në zhvillim dhe para një veprimi tjetër.

Format e ndryshme të pjesëzës në anglisht, për foljen subserve

Present participle

 • subserving

Past participle

 • subserved

Perfect Participle

 • having subserved

Imperative në anglisht, për foljen subserve

Imperative

 • subserve
 • let's subserve
 • subserve

Zgjedhoni një folje tjetër në anglisht

Folje të tjera të rastësishme për të zbuluar më shumë gjuhën angleze: catheterize dop rowel scour straightarm subminiaturize subscribe subside substract tape-record unroll