Zgjedhimi i foljes sublime në anglisht në të gjitha kohët

Këtu janë tabelat e zgjedhimit të foljes sublime në anglisht.

Zgjedhimi e foljes sublime në kohën e tashme

Present Tense

 • I sublime
 • you sublime
 • he|she|it sublimes
 • we sublime
 • you sublime
 • they sublime

Present Continuous

 • I am subliming
 • you are subliming
 • he|she|it is subliming
 • we are subliming
 • you are subliming
 • they are subliming

Present Perfect

 • I have sublimed
 • you have sublimed
 • he|she|it has sublimed
 • we have sublimed
 • you have sublimed
 • they have sublimed

Present Perfect Continuous

 • I have been subliming
 • you have been subliming
 • he|she|it has been subliming
 • we have been subliming
 • you have been subliming
 • they have been subliming

Si t'i përdorim këto kohë zgjedhimi në anglisht? Present shpreh zakonin, frekuancën, të vërtetën e përgjithshme dhe gjendjen e zakonshme në anglisht. Present Continuous shpreh kryesisht idenë e një veprimi ose aktiviteti që është ende në vazhdim e sipër. Present Perfect shpreh atë që lidhet gjithmonë me të tashmen ose me pasojën e një ngjarjeje. Së fundi, Present Perfect Continuous lidhet me idenë e aktivitetit në kohëzgjatje.

Zgjedhimi i foljes sublime në kohët e shkuara

Simple past

 • I sublimed
 • you sublimed
 • he|she|it sublimed
 • we sublimed
 • you sublimed
 • they sublimed

Past continuous

 • I was subliming
 • you were subliming
 • he|she|it was subliming
 • we were subliming
 • you were subliming
 • they were subliming

Past perfect

 • I had sublimed
 • you had sublimed
 • he|she|it had sublimed
 • we had sublimed
 • you had sublimed
 • they had sublimed

Past perfect continuous

 • I had been subliming
 • you had been subliming
 • he|she|it had been subliming
 • we had been subliming
 • you had been subliming
 • they had been subliming

Si i përdorni këto kohë zgjedhiminë anglisht? Simple Past shpreh veprime tashmë të përfunduara që nuk kanë lidhje me të tashmen, veprime ose zakone të së shkuarës. Përdoret shumë shpesh në anglisht. Past Continous nga ana tjetër përdoret për të folur për veprimet e vazhdueshme në të kaluarën ose një veprim të kaluar akoma në progres kur ndodh një veprim tjetër. Past Perfect përdoret për të treguar se veprimi ka ndodhur përpara një veprimi tjetër në të kaluarën. Dhe së fundi, Past Perfect Continuous përdoret për t'iu treguar një veprim të vazhdueshëm në të kaluarën që ka vazhduar deri në momentin e nisjes së një veprimi tjetër të kaluar.

Zgjedhimi foljes sublime në kohët e ardhshme

Future

 • I will sublime
 • you will sublime
 • he|she|it will sublime
 • we will sublime
 • you will sublime
 • they will sublime

Future continuous

 • I will be subliming
 • you will be subliming
 • he|she|it will be subliming
 • we will be subliming
 • you will be subliming
 • they will be subliming

Future perfect

 • I will have sublimed
 • you will have sublimed
 • he|she|it will have sublimed
 • we will have sublimed
 • you will have sublimed
 • they will have sublimed

Future perfect continuous

 • I will have been subliming
 • you will have been subliming
 • he|she|it will have been subliming
 • we will have been subliming
 • you will have been subliming
 • they will have been subliming

Si i përdorni këto kohë zgjedhore në anglisht? Future përdoret për të folur për veprime faktike në të ardhmen. Future Continuous përdoret për të folur për gjërat që do të ndodhin në të ardhmen. Future Perfect është një kohë zgjedhore që nuk përdoret shpesh në anglisht, kjo kohë zgjedhore përdoret për të folur për një veprim faktik të ardhshëm përpara një tjetri. Dhe së fundi, Future Perfect Continuous përdoret shumë rrallë, kjo kohë përdoret për të folur për një veprim të ardhshëm në zhvillim dhe para një veprimi tjetër.

Format e ndryshme të pjesëzës në anglisht, për foljen sublime

Present participle

 • subliming

Past participle

 • sublimed

Perfect Participle

 • having sublimed

Imperative në anglisht, për foljen sublime

Imperative

 • sublime
 • let's sublime
 • sublime

Zgjedhoni një folje tjetër në anglisht

Folje të tjera të rastësishme për të zbuluar më shumë gjuhën angleze: catapult domicile roughhew scollop story subject sublimate submerge subserve tamper unpick