Zgjedhimi i foljes sublimate në anglisht në të gjitha kohët

Këtu janë tabelat e zgjedhimit të foljes sublimate në anglisht.

Zgjedhimi e foljes sublimate në kohën e tashme

Present Tense

 • I sublimate
 • you sublimate
 • he|she|it sublimates
 • we sublimate
 • you sublimate
 • they sublimate

Present Continuous

 • I am sublimating
 • you are sublimating
 • he|she|it is sublimating
 • we are sublimating
 • you are sublimating
 • they are sublimating

Present Perfect

 • I have sublimated
 • you have sublimated
 • he|she|it has sublimated
 • we have sublimated
 • you have sublimated
 • they have sublimated

Present Perfect Continuous

 • I have been sublimating
 • you have been sublimating
 • he|she|it has been sublimating
 • we have been sublimating
 • you have been sublimating
 • they have been sublimating

Si t'i përdorim këto kohë zgjedhimi në anglisht? Present shpreh zakonin, frekuancën, të vërtetën e përgjithshme dhe gjendjen e zakonshme në anglisht. Present Continuous shpreh kryesisht idenë e një veprimi ose aktiviteti që është ende në vazhdim e sipër. Present Perfect shpreh atë që lidhet gjithmonë me të tashmen ose me pasojën e një ngjarjeje. Së fundi, Present Perfect Continuous lidhet me idenë e aktivitetit në kohëzgjatje.

Zgjedhimi i foljes sublimate në kohët e shkuara

Simple past

 • I sublimated
 • you sublimated
 • he|she|it sublimated
 • we sublimated
 • you sublimated
 • they sublimated

Past continuous

 • I was sublimating
 • you were sublimating
 • he|she|it was sublimating
 • we were sublimating
 • you were sublimating
 • they were sublimating

Past perfect

 • I had sublimated
 • you had sublimated
 • he|she|it had sublimated
 • we had sublimated
 • you had sublimated
 • they had sublimated

Past perfect continuous

 • I had been sublimating
 • you had been sublimating
 • he|she|it had been sublimating
 • we had been sublimating
 • you had been sublimating
 • they had been sublimating

Si i përdorni këto kohë zgjedhiminë anglisht? Simple Past shpreh veprime tashmë të përfunduara që nuk kanë lidhje me të tashmen, veprime ose zakone të së shkuarës. Përdoret shumë shpesh në anglisht. Past Continous nga ana tjetër përdoret për të folur për veprimet e vazhdueshme në të kaluarën ose një veprim të kaluar akoma në progres kur ndodh një veprim tjetër. Past Perfect përdoret për të treguar se veprimi ka ndodhur përpara një veprimi tjetër në të kaluarën. Dhe së fundi, Past Perfect Continuous përdoret për t'iu treguar një veprim të vazhdueshëm në të kaluarën që ka vazhduar deri në momentin e nisjes së një veprimi tjetër të kaluar.

Zgjedhimi foljes sublimate në kohët e ardhshme

Future

 • I will sublimate
 • you will sublimate
 • he|she|it will sublimate
 • we will sublimate
 • you will sublimate
 • they will sublimate

Future continuous

 • I will be sublimating
 • you will be sublimating
 • he|she|it will be sublimating
 • we will be sublimating
 • you will be sublimating
 • they will be sublimating

Future perfect

 • I will have sublimated
 • you will have sublimated
 • he|she|it will have sublimated
 • we will have sublimated
 • you will have sublimated
 • they will have sublimated

Future perfect continuous

 • I will have been sublimating
 • you will have been sublimating
 • he|she|it will have been sublimating
 • we will have been sublimating
 • you will have been sublimating
 • they will have been sublimating

Si i përdorni këto kohë zgjedhore në anglisht? Future përdoret për të folur për veprime faktike në të ardhmen. Future Continuous përdoret për të folur për gjërat që do të ndodhin në të ardhmen. Future Perfect është një kohë zgjedhore që nuk përdoret shpesh në anglisht, kjo kohë zgjedhore përdoret për të folur për një veprim faktik të ardhshëm përpara një tjetri. Dhe së fundi, Future Perfect Continuous përdoret shumë rrallë, kjo kohë përdoret për të folur për një veprim të ardhshëm në zhvillim dhe para një veprimi tjetër.

Format e ndryshme të pjesëzës në anglisht, për foljen sublimate

Present participle

 • sublimating

Past participle

 • sublimated

Perfect Participle

 • having sublimated

Imperative në anglisht, për foljen sublimate

Imperative

 • sublimate
 • let's sublimate
 • sublimate

Zgjedhoni një folje tjetër në anglisht

Folje të tjera të rastësishme për të zbuluar më shumë gjuhën angleze: catalyze domesticate roughen scold storm subirrigate sublet sublime subscribe tamp unpeople