Zgjedhimi i foljes subject në anglisht në të gjitha kohët

Këtu janë tabelat e zgjedhimit të foljes subject në anglisht.

Zgjedhimi e foljes subject në kohën e tashme

Present Tense

 • I subject
 • you subject
 • he|she|it subjects
 • we subject
 • you subject
 • they subject

Present Continuous

 • I am subjecting
 • you are subjecting
 • he|she|it is subjecting
 • we are subjecting
 • you are subjecting
 • they are subjecting

Present Perfect

 • I have subjected
 • you have subjected
 • he|she|it has subjected
 • we have subjected
 • you have subjected
 • they have subjected

Present Perfect Continuous

 • I have been subjecting
 • you have been subjecting
 • he|she|it has been subjecting
 • we have been subjecting
 • you have been subjecting
 • they have been subjecting

Si t'i përdorim këto kohë zgjedhimi në anglisht? Present shpreh zakonin, frekuancën, të vërtetën e përgjithshme dhe gjendjen e zakonshme në anglisht. Present Continuous shpreh kryesisht idenë e një veprimi ose aktiviteti që është ende në vazhdim e sipër. Present Perfect shpreh atë që lidhet gjithmonë me të tashmen ose me pasojën e një ngjarjeje. Së fundi, Present Perfect Continuous lidhet me idenë e aktivitetit në kohëzgjatje.

Zgjedhimi i foljes subject në kohët e shkuara

Simple past

 • I subjected
 • you subjected
 • he|she|it subjected
 • we subjected
 • you subjected
 • they subjected

Past continuous

 • I was subjecting
 • you were subjecting
 • he|she|it was subjecting
 • we were subjecting
 • you were subjecting
 • they were subjecting

Past perfect

 • I had subjected
 • you had subjected
 • he|she|it had subjected
 • we had subjected
 • you had subjected
 • they had subjected

Past perfect continuous

 • I had been subjecting
 • you had been subjecting
 • he|she|it had been subjecting
 • we had been subjecting
 • you had been subjecting
 • they had been subjecting

Si i përdorni këto kohë zgjedhiminë anglisht? Simple Past shpreh veprime tashmë të përfunduara që nuk kanë lidhje me të tashmen, veprime ose zakone të së shkuarës. Përdoret shumë shpesh në anglisht. Past Continous nga ana tjetër përdoret për të folur për veprimet e vazhdueshme në të kaluarën ose një veprim të kaluar akoma në progres kur ndodh një veprim tjetër. Past Perfect përdoret për të treguar se veprimi ka ndodhur përpara një veprimi tjetër në të kaluarën. Dhe së fundi, Past Perfect Continuous përdoret për t'iu treguar një veprim të vazhdueshëm në të kaluarën që ka vazhduar deri në momentin e nisjes së një veprimi tjetër të kaluar.

Zgjedhimi foljes subject në kohët e ardhshme

Future

 • I will subject
 • you will subject
 • he|she|it will subject
 • we will subject
 • you will subject
 • they will subject

Future continuous

 • I will be subjecting
 • you will be subjecting
 • he|she|it will be subjecting
 • we will be subjecting
 • you will be subjecting
 • they will be subjecting

Future perfect

 • I will have subjected
 • you will have subjected
 • he|she|it will have subjected
 • we will have subjected
 • you will have subjected
 • they will have subjected

Future perfect continuous

 • I will have been subjecting
 • you will have been subjecting
 • he|she|it will have been subjecting
 • we will have been subjecting
 • you will have been subjecting
 • they will have been subjecting

Si i përdorni këto kohë zgjedhore në anglisht? Future përdoret për të folur për veprime faktike në të ardhmen. Future Continuous përdoret për të folur për gjërat që do të ndodhin në të ardhmen. Future Perfect është një kohë zgjedhore që nuk përdoret shpesh në anglisht, kjo kohë zgjedhore përdoret për të folur për një veprim faktik të ardhshëm përpara një tjetri. Dhe së fundi, Future Perfect Continuous përdoret shumë rrallë, kjo kohë përdoret për të folur për një veprim të ardhshëm në zhvillim dhe para një veprimi tjetër.

Format e ndryshme të pjesëzës në anglisht, për foljen subject

Present participle

 • subjecting

Past participle

 • subjected

Perfect Participle

 • having subjected

Imperative në anglisht, për foljen subject

Imperative

 • subject
 • let's subject
 • subject

Zgjedhoni një folje tjetër në anglisht

Folje të tjera të rastësishme për të zbuluar më shumë gjuhën angleze: castle dogmatize rotate school stool subdivide subirrigate subjectify subminiaturize tallage unmask