Zgjedhimi i foljes subdue në anglisht në të gjitha kohët

Këtu janë tabelat e zgjedhimit të foljes subdue në anglisht.

Zgjedhimi e foljes subdue në kohën e tashme

Present Tense

 • I subdue
 • you subdue
 • he|she|it subdues
 • we subdue
 • you subdue
 • they subdue

Present Continuous

 • I am subduing
 • you are subduing
 • he|she|it is subduing
 • we are subduing
 • you are subduing
 • they are subduing

Present Perfect

 • I have subdued
 • you have subdued
 • he|she|it has subdued
 • we have subdued
 • you have subdued
 • they have subdued

Present Perfect Continuous

 • I have been subduing
 • you have been subduing
 • he|she|it has been subduing
 • we have been subduing
 • you have been subduing
 • they have been subduing

Si t'i përdorim këto kohë zgjedhimi në anglisht? Present shpreh zakonin, frekuancën, të vërtetën e përgjithshme dhe gjendjen e zakonshme në anglisht. Present Continuous shpreh kryesisht idenë e një veprimi ose aktiviteti që është ende në vazhdim e sipër. Present Perfect shpreh atë që lidhet gjithmonë me të tashmen ose me pasojën e një ngjarjeje. Së fundi, Present Perfect Continuous lidhet me idenë e aktivitetit në kohëzgjatje.

Zgjedhimi i foljes subdue në kohët e shkuara

Simple past

 • I subdued
 • you subdued
 • he|she|it subdued
 • we subdued
 • you subdued
 • they subdued

Past continuous

 • I was subduing
 • you were subduing
 • he|she|it was subduing
 • we were subduing
 • you were subduing
 • they were subduing

Past perfect

 • I had subdued
 • you had subdued
 • he|she|it had subdued
 • we had subdued
 • you had subdued
 • they had subdued

Past perfect continuous

 • I had been subduing
 • you had been subduing
 • he|she|it had been subduing
 • we had been subduing
 • you had been subduing
 • they had been subduing

Si i përdorni këto kohë zgjedhiminë anglisht? Simple Past shpreh veprime tashmë të përfunduara që nuk kanë lidhje me të tashmen, veprime ose zakone të së shkuarës. Përdoret shumë shpesh në anglisht. Past Continous nga ana tjetër përdoret për të folur për veprimet e vazhdueshme në të kaluarën ose një veprim të kaluar akoma në progres kur ndodh një veprim tjetër. Past Perfect përdoret për të treguar se veprimi ka ndodhur përpara një veprimi tjetër në të kaluarën. Dhe së fundi, Past Perfect Continuous përdoret për t'iu treguar një veprim të vazhdueshëm në të kaluarën që ka vazhduar deri në momentin e nisjes së një veprimi tjetër të kaluar.

Zgjedhimi foljes subdue në kohët e ardhshme

Future

 • I will subdue
 • you will subdue
 • he|she|it will subdue
 • we will subdue
 • you will subdue
 • they will subdue

Future continuous

 • I will be subduing
 • you will be subduing
 • he|she|it will be subduing
 • we will be subduing
 • you will be subduing
 • they will be subduing

Future perfect

 • I will have subdued
 • you will have subdued
 • he|she|it will have subdued
 • we will have subdued
 • you will have subdued
 • they will have subdued

Future perfect continuous

 • I will have been subduing
 • you will have been subduing
 • he|she|it will have been subduing
 • we will have been subduing
 • you will have been subduing
 • they will have been subduing

Si i përdorni këto kohë zgjedhore në anglisht? Future përdoret për të folur për veprime faktike në të ardhmen. Future Continuous përdoret për të folur për gjërat që do të ndodhin në të ardhmen. Future Perfect është një kohë zgjedhore që nuk përdoret shpesh në anglisht, kjo kohë zgjedhore përdoret për të folur për një veprim faktik të ardhshëm përpara një tjetri. Dhe së fundi, Future Perfect Continuous përdoret shumë rrallë, kjo kohë përdoret për të folur për një veprim të ardhshëm në zhvillim dhe para një veprimi tjetër.

Format e ndryshme të pjesëzës në anglisht, për foljen subdue

Present participle

 • subduing

Past participle

 • subdued

Perfect Participle

 • having subdued

Imperative në anglisht, për foljen subdue

Imperative

 • subdue
 • let's subdue
 • subdue

Zgjedhoni një folje tjetër në anglisht

Folje të tjera të rastësishme për të zbuluar më shumë gjuhën angleze: cash dodge roquet schematise stone-wall stymie subduct subedit sublet tailor unlock