Zgjedhimi i foljes struggle në anglisht në të gjitha kohët

Këtu janë tabelat e zgjedhimit të foljes struggle në anglisht.

Zgjedhimi e foljes struggle në kohën e tashme

Present Tense

 • I struggle
 • you struggle
 • he|she|it struggles
 • we struggle
 • you struggle
 • they struggle

Present Continuous

 • I am struggling
 • you are struggling
 • he|she|it is struggling
 • we are struggling
 • you are struggling
 • they are struggling

Present Perfect

 • I have struggled
 • you have struggled
 • he|she|it has struggled
 • we have struggled
 • you have struggled
 • they have struggled

Present Perfect Continuous

 • I have been struggling
 • you have been struggling
 • he|she|it has been struggling
 • we have been struggling
 • you have been struggling
 • they have been struggling

Si t'i përdorim këto kohë zgjedhimi në anglisht? Present shpreh zakonin, frekuancën, të vërtetën e përgjithshme dhe gjendjen e zakonshme në anglisht. Present Continuous shpreh kryesisht idenë e një veprimi ose aktiviteti që është ende në vazhdim e sipër. Present Perfect shpreh atë që lidhet gjithmonë me të tashmen ose me pasojën e një ngjarjeje. Së fundi, Present Perfect Continuous lidhet me idenë e aktivitetit në kohëzgjatje.

Zgjedhimi i foljes struggle në kohët e shkuara

Simple past

 • I struggled
 • you struggled
 • he|she|it struggled
 • we struggled
 • you struggled
 • they struggled

Past continuous

 • I was struggling
 • you were struggling
 • he|she|it was struggling
 • we were struggling
 • you were struggling
 • they were struggling

Past perfect

 • I had struggled
 • you had struggled
 • he|she|it had struggled
 • we had struggled
 • you had struggled
 • they had struggled

Past perfect continuous

 • I had been struggling
 • you had been struggling
 • he|she|it had been struggling
 • we had been struggling
 • you had been struggling
 • they had been struggling

Si i përdorni këto kohë zgjedhiminë anglisht? Simple Past shpreh veprime tashmë të përfunduara që nuk kanë lidhje me të tashmen, veprime ose zakone të së shkuarës. Përdoret shumë shpesh në anglisht. Past Continous nga ana tjetër përdoret për të folur për veprimet e vazhdueshme në të kaluarën ose një veprim të kaluar akoma në progres kur ndodh një veprim tjetër. Past Perfect përdoret për të treguar se veprimi ka ndodhur përpara një veprimi tjetër në të kaluarën. Dhe së fundi, Past Perfect Continuous përdoret për t'iu treguar një veprim të vazhdueshëm në të kaluarën që ka vazhduar deri në momentin e nisjes së një veprimi tjetër të kaluar.

Zgjedhimi foljes struggle në kohët e ardhshme

Future

 • I will struggle
 • you will struggle
 • he|she|it will struggle
 • we will struggle
 • you will struggle
 • they will struggle

Future continuous

 • I will be struggling
 • you will be struggling
 • he|she|it will be struggling
 • we will be struggling
 • you will be struggling
 • they will be struggling

Future perfect

 • I will have struggled
 • you will have struggled
 • he|she|it will have struggled
 • we will have struggled
 • you will have struggled
 • they will have struggled

Future perfect continuous

 • I will have been struggling
 • you will have been struggling
 • he|she|it will have been struggling
 • we will have been struggling
 • you will have been struggling
 • they will have been struggling

Si i përdorni këto kohë zgjedhore në anglisht? Future përdoret për të folur për veprime faktike në të ardhmen. Future Continuous përdoret për të folur për gjërat që do të ndodhin në të ardhmen. Future Perfect është një kohë zgjedhore që nuk përdoret shpesh në anglisht, kjo kohë zgjedhore përdoret për të folur për një veprim faktik të ardhshëm përpara një tjetri. Dhe së fundi, Future Perfect Continuous përdoret shumë rrallë, kjo kohë përdoret për të folur për një veprim të ardhshëm në zhvillim dhe para një veprimi tjetër.

Format e ndryshme të pjesëzës në anglisht, për foljen struggle

Present participle

 • struggling

Past participle

 • struggled

Perfect Participle

 • having struggled

Imperative në anglisht, për foljen struggle

Imperative

 • struggle
 • let's struggle
 • struggle

Zgjedhoni një folje tjetër në anglisht

Folje të tjera të rastësishme për të zbuluar më shumë gjuhën angleze: career ditch rock scald stiffarm stroke structure strum stumble sympathize unhelm