Zgjedhimi i foljes strive në anglisht në të gjitha kohët

Këtu janë tabelat e zgjedhimit të foljes strive në anglisht.

Zgjedhimi e foljes strive në kohën e tashme

Present Tense

 • I strive
 • you strive
 • he|she|it strives
 • we strive
 • you strive
 • they strive

Present Continuous

 • I am striving
 • you are striving
 • he|she|it is striving
 • we are striving
 • you are striving
 • they are striving

Present Perfect

 • I have striven
 • you have striven
 • he|she|it has striven
 • we have striven
 • you have striven
 • they have striven

Present Perfect Continuous

 • I have been striving
 • you have been striving
 • he|she|it has been striving
 • we have been striving
 • you have been striving
 • they have been striving

Si t'i përdorim këto kohë zgjedhimi në anglisht? Present shpreh zakonin, frekuancën, të vërtetën e përgjithshme dhe gjendjen e zakonshme në anglisht. Present Continuous shpreh kryesisht idenë e një veprimi ose aktiviteti që është ende në vazhdim e sipër. Present Perfect shpreh atë që lidhet gjithmonë me të tashmen ose me pasojën e një ngjarjeje. Së fundi, Present Perfect Continuous lidhet me idenë e aktivitetit në kohëzgjatje.

Zgjedhimi i foljes strive në kohët e shkuara

Simple past

 • I strove
 • you strove
 • he|she|it strove
 • we strove
 • you strove
 • they strove

Past continuous

 • I was striving
 • you were striving
 • he|she|it was striving
 • we were striving
 • you were striving
 • they were striving

Past perfect

 • I had striven
 • you had striven
 • he|she|it had striven
 • we had striven
 • you had striven
 • they had striven

Past perfect continuous

 • I had been striving
 • you had been striving
 • he|she|it had been striving
 • we had been striving
 • you had been striving
 • they had been striving

Si i përdorni këto kohë zgjedhiminë anglisht? Simple Past shpreh veprime tashmë të përfunduara që nuk kanë lidhje me të tashmen, veprime ose zakone të së shkuarës. Përdoret shumë shpesh në anglisht. Past Continous nga ana tjetër përdoret për të folur për veprimet e vazhdueshme në të kaluarën ose një veprim të kaluar akoma në progres kur ndodh një veprim tjetër. Past Perfect përdoret për të treguar se veprimi ka ndodhur përpara një veprimi tjetër në të kaluarën. Dhe së fundi, Past Perfect Continuous përdoret për t'iu treguar një veprim të vazhdueshëm në të kaluarën që ka vazhduar deri në momentin e nisjes së një veprimi tjetër të kaluar.

Zgjedhimi foljes strive në kohët e ardhshme

Future

 • I will strive
 • you will strive
 • he|she|it will strive
 • we will strive
 • you will strive
 • they will strive

Future continuous

 • I will be striving
 • you will be striving
 • he|she|it will be striving
 • we will be striving
 • you will be striving
 • they will be striving

Future perfect

 • I will have striven
 • you will have striven
 • he|she|it will have striven
 • we will have striven
 • you will have striven
 • they will have striven

Future perfect continuous

 • I will have been striving
 • you will have been striving
 • he|she|it will have been striving
 • we will have been striving
 • you will have been striving
 • they will have been striving

Si i përdorni këto kohë zgjedhore në anglisht? Future përdoret për të folur për veprime faktike në të ardhmen. Future Continuous përdoret për të folur për gjërat që do të ndodhin në të ardhmen. Future Perfect është një kohë zgjedhore që nuk përdoret shpesh në anglisht, kjo kohë zgjedhore përdoret për të folur për një veprim faktik të ardhshëm përpara një tjetri. Dhe së fundi, Future Perfect Continuous përdoret shumë rrallë, kjo kohë përdoret për të folur për një veprim të ardhshëm në zhvillim dhe para një veprimi tjetër.

Format e ndryshme të pjesëzës në anglisht, për foljen strive

Present participle

 • striving

Past participle

 • striven

Perfect Participle

 • having striven

Imperative në anglisht, për foljen strive

Imperative

 • strive
 • let's strive
 • strive

Zgjedhoni një folje tjetër në anglisht

Folje të tjera të rastësishme për të zbuluar më shumë gjuhën angleze: carbonate distract rivet savour stew stridulate stripsearch stroke strut syllabify unfreeze