Zgjedhimi i foljes strike në anglisht në të gjitha kohët

Këtu janë tabelat e zgjedhimit të foljes strike në anglisht.

Zgjedhimi e foljes strike në kohën e tashme

Present Tense

 • I strike
 • you strike
 • he|she|it strikes
 • we strike
 • you strike
 • they strike

Present Continuous

 • I am striking
 • you are striking
 • he|she|it is striking
 • we are striking
 • you are striking
 • they are striking

Present Perfect

 • I have struck
 • you have struck
 • he|she|it has struck
 • we have struck
 • you have struck
 • they have struck

Present Perfect Continuous

 • I have been striking
 • you have been striking
 • he|she|it has been striking
 • we have been striking
 • you have been striking
 • they have been striking

Si t'i përdorim këto kohë zgjedhimi në anglisht? Present shpreh zakonin, frekuancën, të vërtetën e përgjithshme dhe gjendjen e zakonshme në anglisht. Present Continuous shpreh kryesisht idenë e një veprimi ose aktiviteti që është ende në vazhdim e sipër. Present Perfect shpreh atë që lidhet gjithmonë me të tashmen ose me pasojën e një ngjarjeje. Së fundi, Present Perfect Continuous lidhet me idenë e aktivitetit në kohëzgjatje.

Zgjedhimi i foljes strike në kohët e shkuara

Simple past

 • I struck
 • you struck
 • he|she|it struck
 • we struck
 • you struck
 • they struck

Past continuous

 • I was striking
 • you were striking
 • he|she|it was striking
 • we were striking
 • you were striking
 • they were striking

Past perfect

 • I had struck
 • you had struck
 • he|she|it had struck
 • we had struck
 • you had struck
 • they had struck

Past perfect continuous

 • I had been striking
 • you had been striking
 • he|she|it had been striking
 • we had been striking
 • you had been striking
 • they had been striking

Si i përdorni këto kohë zgjedhiminë anglisht? Simple Past shpreh veprime tashmë të përfunduara që nuk kanë lidhje me të tashmen, veprime ose zakone të së shkuarës. Përdoret shumë shpesh në anglisht. Past Continous nga ana tjetër përdoret për të folur për veprimet e vazhdueshme në të kaluarën ose një veprim të kaluar akoma në progres kur ndodh një veprim tjetër. Past Perfect përdoret për të treguar se veprimi ka ndodhur përpara një veprimi tjetër në të kaluarën. Dhe së fundi, Past Perfect Continuous përdoret për t'iu treguar një veprim të vazhdueshëm në të kaluarën që ka vazhduar deri në momentin e nisjes së një veprimi tjetër të kaluar.

Zgjedhimi foljes strike në kohët e ardhshme

Future

 • I will strike
 • you will strike
 • he|she|it will strike
 • we will strike
 • you will strike
 • they will strike

Future continuous

 • I will be striking
 • you will be striking
 • he|she|it will be striking
 • we will be striking
 • you will be striking
 • they will be striking

Future perfect

 • I will have struck
 • you will have struck
 • he|she|it will have struck
 • we will have struck
 • you will have struck
 • they will have struck

Future perfect continuous

 • I will have been striking
 • you will have been striking
 • he|she|it will have been striking
 • we will have been striking
 • you will have been striking
 • they will have been striking

Si i përdorni këto kohë zgjedhore në anglisht? Future përdoret për të folur për veprime faktike në të ardhmen. Future Continuous përdoret për të folur për gjërat që do të ndodhin në të ardhmen. Future Perfect është një kohë zgjedhore që nuk përdoret shpesh në anglisht, kjo kohë zgjedhore përdoret për të folur për një veprim faktik të ardhshëm përpara një tjetri. Dhe së fundi, Future Perfect Continuous përdoret shumë rrallë, kjo kohë përdoret për të folur për një veprim të ardhshëm në zhvillim dhe para një veprimi tjetër.

Format e ndryshme të pjesëzës në anglisht, për foljen strike

Present participle

 • striking

Past participle

 • struck

Perfect Participle

 • having struck

Imperative në anglisht, për foljen strike

Imperative

 • strike
 • let's strike
 • strike

Zgjedhoni një folje tjetër në anglisht

Folje të tjera të rastësishme për të zbuluar më shumë gjuhën angleze: captivate distemper rise sauce stereochrome stretch stridulate string strop swoon unfasten